Premiera: Lotus a dezvaluit la Geneva Exige S facelift

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 04.03.2009
La standul Lotus nu au existat prea multe noutati, principala atractie fiind faceliftul operat de britanici pe versiunea 2010 a modelului Exige S.

Lotus nu a excelat la Geneva insa a dezvaluit publicului faceliftul pregatit pentru modelul Exige S, versiunea 2010. Britanicii au incercat sa imbunatateasca aspectul exterior cu un spoiler redesenat care primeste doua prize de aer mai largi si alte cateva fante de aerisire sub blocurile optice. In partea posterioara, Lotus a preluat eleronul mai mare de la Exige GT3 pentru a creste apasarea aerodinamica.

Potrivit presedintelui grupului Lotus, Mike Kimberley, modelul de 240 de cai putere reuseste sa imbine perfect performanta cu valorile scazute ale emisiilor. In comunicatul de presa se arata ca supercarul poate accelera de la 0 la 100 de km/h in 4.77 secunde si se poate lauda cu emisii de doar 199 g/km.

Modificarile aerodinamice suferite de Lotus Exige S nu au dus numai la scaderea emisiilor ci si la reducerea consumului, valoarea medie a acestuia fiind de doar 8.5 litri/100 km.

Lotus ofera pe noul Exige S un ecran LCD care ofera informatii generale soferului dar si doua airbaguri frontale.

Versiunile superioare primesc senzori de monitorizare a presiunii din pneuri, tapiserie din piele, conexiune iPod si lumini auxiliare.

Cei care vor opta pentru pachetul sport vor primi in plus control al tractiunii si amortizoare Bilstein. Va exista chiar si un kit de performanta care creste puterea motorului, inlocuieste pachetul de frane standard si vine cu o priza de aer pentru acoperis.

Noul Lotus Exige S, versiunea 2010, va putea fi gasit in showroom-urile constructorului britanic de nisa chiar de la inceputul lunii mai.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru