Premiera mondiala: Chevrolet a dezvaluit Cruze

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 21.08.2008
Chevrolet Cruze este primul model global gandit de GM, urmand sa debuteze pe piata europeana in martie anul viitor.

General Motors a dezvaluit astazi in premiera amondiala primele imagini si informatii oficiale ale noului model Cruze, un produs global, gata sa dbeuteze in versiune de productie la Salonul Auto de la Paris, din luna octombrie.

Cruze este un model dezvoltat in intregime de General Motors, destinat unor piete importante cum ar fi Europa, Asia si America de Nord.

Versiunea europeana, care va fi dealtfel prezentata la Paris, va debuta pe Batranul Continent in luna martie a anului viitor si va fi echipat cu doua motorizari pe benzina si un diesel.

Unitatile pe benzina vor dispune de cea mai noua tehnologie de deschidere variabila a valvelor si un sistem de evacuare inovativ, capabil sa imbunatateasca puterea motorului si consumul. Motoarele vor avea o capacitate de 1.6 si 1.8 litri si vor dezvolta 112 respectiv 140 de cai putere.

Fanii diesel-ului vor primi un propulsor tubo diesel de 2.0 litri care ofera 150 de cai putere si un cuplu de 320 Nm. Toate unitatile vor putea fi conectate la o cutie manuala cu cinci trepte sau la o transmisie automata cu sase rapoarte.

Cruze a fost dezvoltat pe platforma Delta 2, in premiera pentru GM, si urmeaza sa inlocuiasca modele cu greutate in gama constructorului american.

In SUA acesta ii va lua locul actualului Cobalt si va deveni un precursor pentru inlocuitorii unor modele ca Opel Zafira sau Chevrolet HHR.

In Asia, Cruze va fi regasit sub brandul Daewoo si va fi pus in vanzare odata cu versiunea nord-americana, adica cel mai probabil la inceputul lui 2010.

via | MotorAuthority

Comentarii (5)

  • URAGANU
    TUNING
    Doamne ce elemente de Tuning o sa iasa pentru modelul asta. Brrrrrrrrrr, e superba !
    0 0
  • gunoi
    mai greu in ziua de azi sa vezi asemenea vome vizulale cu exceptia chinezariilor cred ca o sa fie gunoiul anului,de fapt sunt sigur de asta
    0 0
  • TEXANE , o fi masina cum o fi , dar tu, dupa cum vorbesi si scrii esti de 100 de ori mai....URIT !
    0 0
  • nevermind
    Catre redactori... iar ati tastat pe fuga ( amondiala, dbeuteze ..) ... si lasand asta la o parte, nu inteleg de ce nu stergeti comentariile imbecile si triviale, de genul celui de mai sus. Stima
    0 0
  • andrei
    cruze si redactorii
    ce ati patit??? e al doilea articol care il citesc in 5 minute..si ambele au greseli de tastare, faceti si voi o "reclamatie" , sa va skimbe tastatura .. dak asta o fi problema.
    in rest.. noul model de la chevrolet e superb, mie unu imi place, e sportiv ,are aspect de muslecar:D, sper sa fie si de calitate
    eu deja m'am indragostit de el, sper sa nu fie prea umflat pretu
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru