Presa germană: Opel Adam, numele celui mai mic model al mărcii din Rüsselsheim

De Mircea Meșter
Publicat Joi, 19.04.2012
Jurnaliştii germani au sărit peste marele anunţ din 8 mai şi sparg embargoul: viitorul model de segment mini al celor de la Opel va purta numele fondatorului mărcii: Opel Adam.

Deşi Opel nu va anunţa numele viitorului său model de segment mini decât peste două săptămâni şi jumătate, jurnaliştii germani susţin că au intrat deja în posesia acestuia. Conform AutoBild şi Focus.de, modelul care va avea rolul de a se lupta de la egal la egal cu Volkswagen Up, Fiat 500 sau cu "tripleţii" C1, Aygo şi 107 se va numi Opel Adam.

Numele are rezonanţă istorică pentru marca germană, Adam Opel fiind cel care a pus bazele companiei care îi poartă numele. Născut în 1837 la Rüsselsheim, Adam Opel a conceput marca în 1886. Opel producea pe atunci biciclete, asamblarea maşinilor urmând ceva mai târziu, în 1898.

Cel mai mic model Opel se află în atenţia presei încă de la mijlocul anului trecut, numele "de lucru" pe care oficialii mărcii l-au folosit în comunicarea cu jurnaliştii fiind Opel Junior. "Junior este cel mai frumos şi interesant proiect la care am lucrat în întreaga mea viaţă. Modelul va fi prezentat direct în versiune de serie, nefiind nevoie de un concept care să-l anunţe în prealabil", declara Michael Meyer, şeful de marketing al celor de la Opel, într-un interviu pe care l-a acordat publicaţiei noastre în septembrie 2011, în cadrul Salonului Auto de la Frankfurt.

via | Focus.de

Comentarii (5)

  • WTF.......
    Opel Adam.........???
    Junior mi se parea un nume mai 'pamantean'.....'el-ou-el'(lol)
    4 3
  • marimea conteaza?
    O dovada ca o masina mica poate fi si inteligenta si in acelasi timp o mandrie pentru constructor. Altfel Opel nu cred ca isi boteza cea mai mica masina din gama dupa numele fondatorului marcii. (asa cum a facut de exemplu Ferrari cu Enzo - pe atunci cel mai performant Ferrari construit vreodata).
    16 1
  • masina ok
    Masina este ok , am vazut-o am stat langa ea, interiorul este un Insignia mai mica
    0 7
  • Andrei
    @gab
    bai du-te!
    n-a vazut-o presa, n-au vazut-o dealerii, si ai vazut-o tu ?!?
    6 0
  • @Andrei
    O sa o vezi cand apare, are 2 usi mari.
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru