Prima schita oficiala a viitorul sedan VW de clasa medie pentru piata din SUA

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 29.10.2009
Volkswagen va lansa un sedan de clasa medie mai mare si mai ieftin decat Passat pe piata din Statele Unite ale Americii in 2011.

Divizia americana a celor de la Volkswagen a prezentat prima schita teaser a viitoarei berline de clasa medie pe care o vor lansa la sfarsitul anului 2011. Intamplator sau nu, data de lansare a acestui model coincide cu cea a viitoarei generatii a modelului Passat. Cu toate acestea, modelul din aceasta schita nu este viitorul Passat, ci un model mai ieftin si mai mare decat Passat.

Prin scaderea pretului de achizitie si marirea dimensiunilor acestui model, intitulat NMS pentru moment, Volkswagen va rivaliza cu usurinta modelele Honda Accord si Toyota Camry. Exista posibilitatea ca modelul respectiv sa fie lansat doar pe piata din Statele Unite ale Americii, motiv pentru care prima fabrica Volkswagen care il va construi este in Tennessee. Desigur, utilizarea unei fabrici din America de Nord pentru productia unui model vandut pe acea piata este un mare avantaj din punct de vedere economic, deoarece Volkswagen nu trebuie sa plateasca taxe de import si costurile de transport sunt reduse semnificativ.

Mai mult decat atat, viitorul NMS va beneficia de pe urma cotatiei slabe a dolarului in raport cu euro, care ar fi fost defavorabila pentru cei de la Volkswagen daca il produceau in Europa si il vindeau in Statele Unite ale Americii. Volkswagen doreste sa vanda in jur de 100.000 de unitati pe an ale viitorului model NMS.

Debutul noului Passat pe piata din Europa va avea loc la sfarsitul anului 2011, iar acest model nu va fi afectat de lansarea noului NMS in SUA. Desi exista posibilitatea ca noul NMS sa fie introdus pe piata din Europa, oficialii Volkswagen nu au facut nicio declaratie in acest sens. Pe de alta parte, modelul Passat ar putea fi retras de pe piata din Statele Unite ale Americii din cauza vanzarilor slabe, Volkswagen reusind sa vanda doar 9.200 de unitati in primele noua luni ale acestui an.

Via | WorldCarFans

Comentarii (3)

  • vw
    nu inteleg de ce pe piata americana toate masinile sunt mai ieftine .
    benzina la fel.... aici sunt explicatii. dar toate masinile sunt mai ieftine. ---- echivalent in euro
    4 0
  • Aditza
    Ce schita ca parca e vechea generatie de Passat retusata putin din creion. Nimic nou sub soare
    4 2
  • asta cam seamana cu Passat Lingyu sau cum se numeste VW-ul acela chinezesc.....daca nu ma credeti dati un search pe google
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru