Primaria New York-ului primeste 10 Mini electrice

De Robert Gherghe
Publicat Vineri, 16.01.2009
Grupul BMW ofera primariei din New York zece exemplare ale modelului Mini E, in cadrul unui program de promovare si cercetare.

Esential

500 de unitati Mini E vor fi introduse pe piata din SUA.

Grupul BMW va demara un contract cu primaria New York-ului prin care va oferi celui mai mare oras din SUA 10 exemplare ale modelului MINI E, ca parte a unui program de cercetare si dezvoltare.

Cele 10 Mini E vor fi folosite de o unitate de ordine publica, denumita SCOUT (Street Condition Observation Unit). Mini E va fi exportat peste ocean in 500 de exemplare, 450 dintre acestea urmand sa fie inregimentate in regiunile New York-New Jersey si sudul Californiei, unde vor fi inchiriate pentru 800 de dolari pe luna.

Alte 50 de unitati vor fi folosite pentru promovarea in diverse programe asemanatoare cu cel demarat in New York. Propulsorul electric dezvolta 204 cai si un cuplu motor de 220 Nm. Performantele nu sunt deloc modeste, Mini E accelerand de la 0 la 100 de km/h in 8.2 secunde.

Viteza maxima se pastreaza insa la o valoare de doar 152 de km/h. Mini E este alimentat de un motor electric intretinut de bateria litiu-ion , care ii poate asigura micului model o autonomie de 240 de kilometri.

Via | Leftlane

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru