Primele imagini ale conceptului De Tomaso SLC

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 16.02.2011
Noul De Tomaso SLC a fost deconspirat cu mai bine de 14 zile înainte de debutul de la Salonul Auto de la Geneva.

Italienii de la De Tomaso au realizat un concept care prefigurează un model de serie care va rivaliza BMW Seria 5 GT. Până azi, singurele imagini legate de conceptul respectiv erau teasere, dar italienii au fost surprinşi în timp ce prezentau noul SLC Concept unor oficiali din Roma. Pe lângă noul concept, italienii pregătesc încă două modele de serie, unul dintre acestea fiind un SUV, iar celălalt fiind un coupe cu două locuri. Directorul mărcii De Tomaso este fostul şef al departamentului de marketing de la Fiat, Gian Mario Rossignolo.

Gian Mario Rossignolo a cumpărat marca de lux italiană în 2009 şi a fost sprijinit de un grup de investiţii care a furnizat 116 milioane de euro. Producţia va debuta la fabrica Pininfarina din Grugliasco în 2012 şi va include o tehnică inovatoare de prelucrare a aluminiului, intitulată Univis. Conform planurilor prezentate Guvernului Italian, noul SLC va fi construit în 3.000 de exemplare pe an, în timp ce celelalte două modele ale mărcii vor totaliza 5.000 de unităţi pe an.

Odată cu lansarea, conceptul SLC va avea un nou nume. Acesta va fi oferit fie în compania unui V6 de 300 CP, fie în compania unui V8 de 545 CP.

Toate modelele au tracţiune integrală în standard, iar cea mai ieftină versiune va porni de la 85.000 de euro în Italia. Va exista şi o versiune diesel V6, care va furniza 250 CP.

Via | GTSpirit

Comentarii (10)

  • aaaa....ce-i asta?
    Proportiile sunt ok. Ca si dimensiunile. Liniile sunt o combinatie de muuuulte alte modele.

    Ma asteptam la ceva inovator in materie de design. Avem de-aface cu italieni. Ceva sa rupa gura targului si sa ma lase cu gura cascata. Designul e teuton: sobru, puternic, simplu, rece, fad, impersonal. Pacat.

    Motorizarile, in schimb, sunt super-tari
    11 0
  • respect
    Sa le spuna cineva mucosilor care se cearta zilnic pe forum ,care are Renaultul mai cu mot,cine a fost marca asta,ce a reprezentat la timpul ei De Tomaso Pantera,ca astia iar incep sa comenteze fara aiba habar de ce vorbesc!
    5 0
  • tomita
    WTF
    atat pot sa spun.
    distrusul ala de la marketing strica naiba o marca care a fost inedita. daca iau toate modelele detomaso din trecut, si compar cu b@$ina asta innebunesc.
    design sub orice critica, demn de o masina coreeana (oops, stai ca aia cam rup gura targului cu ce scot mai nou). chinezeasca. fiind sef la marketing tre sa stie dreaq sa se foloseasca de trecutul marcii si sa il reinvie folosind ideologia de atunci. imi vine acum cu o tampenie de masina, sa fure ceva dintr-o nisa. o avea omul niste contracte asigurate si nu trebuie decat sa produca modelul, ca in rest o sa i se vanda.
    o fi concept, dar frate conceptele de obicei sunt de vis, comparat cu modelele nascute din ele. pe cand asta arata ca o versiune alfa sau beta a unui soft. mult prea necizelat incomplet si demn de aruncat la gunoi
    3 0
  • De Tomaso.......
    din cate stiu firma asta facea masini sport in trecut.......
    si cum de sau hotarat sa reinvie marca cu un......... monovolum(struto-camila ca si x6 defapt...)
    6 0
  • De Tomaso
    Cineva spunea despre seria 5GT si X6 ca sunt Strutzo camile. Daca 5GT si X6 sunt Struzo camile,asta ce dracului mai este?
    7 1
  • Marchione
    aiurea..
    Pare prea butucanoasa masina asta..
    3 0
  • de tomaso?
    s au timpit italienii?asta de tomaso!din spate parca este ford mondeo stopurile parca ar fi de la un primera vechi! execrabil!!!
    4 0
  • Gigel80
    Hahaha
    Asta e un Dodge/Chrysler redesenat :). Cred ca italienii au semnat pactul cu Diavolul (USA) si si-au vandut sufletul (designul auto). Vezi Fiat, Lancia...
    1 0
  • Gigel80
    Completare la Dodge=DeTomaso
    Arata ca un porc super umflat. E ca si cum ai incerca sa imbraci ca o balerina o femeie care face culturism. Uitati-va la Dodge Avenger sa vedeti ca are cam aceleasi proportii. S-au chinuit sa aplice un design armonios, elegant si european pe o balena americana. Nu stiu de ce am impresia ca italienii nu au facut asta de bunavoie. Sa nu uitam ca industria americana cam era in colaps. Cum sa scoti din mormant o marca precum DeTomaso pentru o asa aberatie? Ce spate absolut hidos!
    2 3
  • Marchione
    Gigel80
    Dodge Avenger are un design frumos,arata mai bine ca multe europene.Nu stiu ce au avut in cap italienii cand au desenat acest''DeTomaso''.
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru