Primele imagini ale noului Mercedes-Benz CLS

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 18.08.2010
Primele imagini ale celei de-a doua generaţii Mercedes-Benz CLS au fost publicate pe internet cu aproape două luni înainte de premiera mondială de la Salonul Auto de la Paris.

Noul Mercedes-Benz CLS va debuta la Salonul Auto de la Paris din luna octombrie, dar primele imagini ale acestui model au fost deja publicate pe internet. Deşi nu vorbim de o sursă oficială, avem de a face cu un set de imagini ce par să fie veridice, iar cei care le-au publicat declară că sunt preluate dintr-o broşură de prezentare. Dacă analizăm cu atenţie acest model putem observa trăsături de design caracteristice modelelor Mercedes-Benz, alăturate siluetei originale a primei generaţii a lui CLS.

Aşa cum puteam să anticipăm din studiul imaginilor spion prezentate până acum cu CLS în prim plan, modelul îşi păstrează silueta care l-a caracterizat. Cei de la Mercedes-Benz au aplicat noul lor limbaj de design atât la interior, cât şi la exterior şi rezultatul este un CLS mult mai agresiv, definit de noua formă a grilei faţă şi de noile îmbinări dintre capotă, blocurile optice şi aripa faţă. Profilul şi posteriorul acestui model sunt şi ele la fel de agresive, în timp ce interiorul este realizat în stilul cu care ne-a obişnuit Mercedes-Benz.

De remarcat asemănarea incredibilă dintre conceptul CLS Shooting Brake şi aspectul acestui model.

Cea de-a doua generaţie a lui Mercedes-Benz CLS este bazată pe platforma lui E-Klasse W212 şi prezintă o gamă de motorizări similară. Astfel, toate unităţile V6 disponibile alături de E-Klasse au fost optimizate şi modificate pentru CLS, iar acestora li s-au alăturat câteva unităţi V8. Vârful gamei va purta denumirea CLS 63 AMG şi va fi echipat cu noul motor V8 bi-turbo de 5.5 litri care va furniza 540 CP în versiunea standard şi 570 CP cu pachetul de performanţă opţional. Motorul în cauză este aceeaşi unitate care a debutat şi pe S-Klasse în urmă cu câteva luni. Noul CLS va fi echipat şi cu un motor cu patru cilindri care dezvoltă 204 CP, respectiv unitatea 250 CDI care a debutat pe C-Klasse şi este prezentă şi pe E-Klasse. Cei de la Mercedes-Benz ar putea oferi şi o versiune cu tracţiune integrală a acestui model, care va fi disponibilă doar alături de motorizarea 550 CGI, echipată cu o unitate otto de 4.6 litri în configuraţie V8 bi-turbo.

Propulsorul care echipează CLS 550 CGI va dezvolta 435 CP şi 700 Nm.

Via | eMercedesBenz

Comentarii (14)

  • Ivanoff
    Copy/Paste
    Splendid! Extraordinar!
    Pacat ca in max 6 luni vor sari si saraciile de la VW cu o copie ieftina "a la Leepu" , de ce nu poate cu nu Polo CC :))
    22 21
  • @ivanoff
    tu crezi ca a fi singurul intr-o clasa e lucru neaparat corect? daca golfu a fost primu din clasa lui celelalte sunt toate niste copiii, nu alternative? sau daca esti anti-vw ia ca exemplu scenic-ul.
    12 8
  • benzinaru'
    ............
    E classe............nashpa
    7 22
  • Fenomenal
    Desi nu-s cel mai mare fan Mercedes, masina asta arata absolut fenomenal.
    12 5
  • fuck leduri
    Care o fi treaba cu ledurile aste de 2 bani care ii acapara pe toti producatorii. De ce nu pun lini subtiri cu lumina uniforma decat punctele ale oribile
    Singura parte frumoasa a masini este partea laterala, fata dar o strica ledurie alea oribile si interiorul, spatele arat mai bine la vechiul CLS care este mai coborat si linia portbagajului mai curbata decat la noul CLS
    8 6
  • @MCD
    acele LED-uri punctiforme vor deveni obligatorii in curand pentru toate modelel noi.

    Nu imi place noua filozofie de design de la Merc. In afara de E, mi se par urate mai toate modelele lor - in comparatie cu cele precedente si vorbind strict de exterior. Interiorul e superb.. Insa exteriorul mi se pare sub concurenta. Cu atat mai mult cu cat concurentul de la BMW incepe a se contura frumos
    6 9
  • E klasse
    Mie inca nu mi-e clar daca mercedes-urile merg pe roti sau leviteaza...!!!
    3 5
  • CLSUPER
    Geaba! Nu o sa apara curand o masina cum a fost vechiul(dar inca splendidul) CLS.
    3 3
  • Victor
    Mercedes
    Moama ce urata este,astia de la Mercedes au mai scurtat din porcaria aia de F700 si le a iesitt uratenia asta,naspa sper ca ca macar viitorul S-Class sa fie mai normal si noroc cu G-Class ca nu au cum sa il modifice prea tare ca il faceau si pe ala ca pe cine stie ce pocitanie
    6 6
  • http://adrian-popa.blogspot.co
    @b17
    zi-mi o masina care e copiata dupa golf la fel de bine cum e derivat pasat cc din vechiul cls
    4 4
  • Daca stiu bine audi A7 e p platforma noului audi A8, cls-u asta e p platforma lui E classe care e un model mai jos in ierarhie. :)
    2 4
  • mihai2001
    Imaginea Retro....
    Pacat ca incepe sa se piarda imaginea retro a modelului...incepe sa devina prea rezervat parearea mea (la fel ca BMW seria 5).

    Chiar imi place mai mult vechiu model care era mai retro, mai deosebit....sper sa mai apara modificari pana la varianta finala.
    0 4
  • tehnologia avanseaza lumea asta evolueaza nu poate ramane tot design RETRO si becuri cu dulie !!! Cat despre comparatiile dintre mercedes si alte marci ,sunt total inutile! E mercedes...apoi restu
    4 3
  • @B76
    Defapt primul hatchback nu a fost facut Vw (golf) ci de Renault




















    data recovery tool free download
    3 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru