Primele imagini ale noului Toyota Prius C, hibridul de clasă mică

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 18.10.2011
O serie de imagini apărute recent au reuşit să dezvăluie designul final, dar şi caracteristicile viitorului Prius C, mezinul familiei de hibrizi Toyota.

Esential

100 de cai putere va oferi noul Prius C.
2.8 litri/100 de kilometri ar putea fi consumul celui mai mic hibrid din gama Prius.

Ştim cu toţii că Toyota vrea să îşi lărgeasca gama de produse hibride, dezvoltate pe baza lui Prius. După versiunea alimentată la priză şi după monovolumul cu şapte locuri, gama de vehicule hibride se pregăteşte să ofere publicului şi un hatchback, anticipat încă de anul trecut de conceptul Prius C.

O broşură dezvăluită recent în Japonia trădează principalele caracteristici ale modelului de serie derivat din Prius C. Cu o lungime de 3995 mm, o lăţime de 1695 mm, o înălţime de 1445 mm şi un ampatament de 2550 mm, noul Prius C are dimensiuni similare cu cele ale unui Yaris şi îşi propune să se bată cu Mazda2 în versiunea Skyactive.

Broşura dezvăluie şi faptul că versiunea de serie va fi propulsată de un tren de rulare hibrid, care va include: un motor pe benzină de 1.4 litri, cu patru cilindri, 74 de cai putere la 4800 de rotaţii şi 111 Nm tot la 4800 de rpm, şi un motor electric de 61 de cai putere şi 169 Nm. Puterea totală, estimată în broşurile japoneze, va fi de 100 de cai, administraţi cu ajutorul unei transmisii de tip CVT.

Toyota estimează că sistemul hibrid va fi capabil să ofere un consum de numai 2.8 litri/100 de kilometir, însă măsurătorilor sunt făcute după normele japoneze.

Debutul oficial va avea loc în luna decembrie, în cadrul Salonului Auto de la Tokyo, urmând ca la numai o lună după să îl vedem dincolo de Ocean, în cadrul Salonului de la Detroit. În Europa, modelul ar putea să îşi facă apariţia la Geneva, în primăvară. 

via | carscoop

Comentarii (6)

  • toyota
    O mizerie....
    9 6
  • the hep
    puterea si cuplul motorului termic sint dezvoltate la aceeasi putere ?!?!?! ciudat motor in acest caz.....
    5 0
  • ... însă măsurătorilor sunt făcute după normele japoneze.
    Chiar trebuia facuta mentiunea aceasta?
    Cumva in Japonia litrul are alt volum sau km alta valoare?
    Sunteti si voi profesionistii lu' Peste...
    Altfel,masina e o optiune deloc de neglijat.
    Adevarat ca nu o vei putea tuna prea usor la garajul din spatele blocului,dar nu toata lumea e dispusa sa mearga cu motorina agricola sau suptilizata dintr-o locomotiva...aviz fanilor TDI (Bogdanel)
    PS: E in segmentul compact (de aici si indicativul "C"),nicidecum in cel subcompact in care se incadreaza Yaris-ul,plus ca deja a fost prezentat conceptul lui Yaris HSD
    5 6
  • !
    Prius C e o subcompacta daca are doar 4 m lungime si 1,7 latime , foarte probabil si un portbagaj sub 300 l. Prius e o compacta si Prius V un monovolum dar tot din aceeasi clasa.
    Ce daca e Yaris HSD la fel exista si Auris HSD.
    2 0
  • lorinczi.thomas
    o stupizenie
    Desi a fost prezentat Yaris HSD - @Lexmark -, va fi prius c, ca sa fie aiureala si incurcatura in gama- aviz audi si vw (a5 sportback si a7, eos cu golf cabrio) - prius c si yaris hsd.
    2 0
  • lorinczi.thomas
    Yaris HSD Concept
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru