Primele imagini prelucrate digital ale noului Opel Astra OPC

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 25.01.2011
O serie de imagini digitale ale viitorului Opel Astra OPC, incluse într-o broşură de prezentare, au fost publicate astăzi pe internet de jurnaliştii de la Autocar. Noul hot-hatch din Russelsheim este aşteptat să ofere 300 de cai putere.

Esential

300 de cai putere va dezvolta viitorul Opel Astra OPC.

Opel caută să detroneze Renault pe segmentul hot-hatch-urilor şi plănuieşte câştigarea unui public numeros odată cu lansarea noii generaţii a modelului Astra OPC. Derivatul de performanţă este gata de debut, după cum o dovedesc primele imagini şi informaţii obţinute de jurnaliştii britanici de la Autocar.

Noul Astra OPC va beneficia de ceva mai multă putere, comparativ cu generaţia trecută. Sub capotă se va ascunde un propulsor pe benzină dispus să ofere cu 50 de cai putere în plus faţă de vechiul model, adică undeva la 300 de cai putere. Trenul de rulare a fost testat îndelung în Marea Britanie pentru a putea oferi publicului o ţinută de drum cel puţin pe măsura actualului Megane RS.

Designul este similar celui văzut deja pe conceptul GTC Paris, dezvăluit în toamna anului trecut, în cadrul salonului francez. Autocar susţine că imaginile publicate astăzi au fost preluate dintr-o broşură de prezentare sau dintr-un document intern, veridicitatea lor fiind confirmată de sursele jurnaliştilor britanici.

Opel, prin divizia sa britanică Vauxhall, nu a dorit să comenteze pe marginea fotografiilor publicate, ceea ce întăreşte speculaţiile.

Prelucrarea redă fidel liniile modelului de serie, doar designul jantelor urmând să fie finalizat în următoarea perioadă. Look-ul exterior este dominat de un spoiler posterior, de un deflector spate, de nervuri laterale puternice, de un spoiler cu prize de aer generoase şi de o siluetă coupe foarte pronunţată.

Aceleaşi surse citate de Autocar vorbesc şi despre şasiul modificat, pe care inginerii germani l-au pregătit pentru Astra OPC. Potrivit acestora, noul tren de rulare va fi mult mai extrem şi mai performant decât cel al vechii generaţii. Cel mai nou produs OPC garantează o experienţă pe circuit mult mai intensă. Responsabil pentru acest sentiment va fi noul diferenţial de tip Quaife, care va lua locul celui electronic, instalat pe generaţia trecută a hot-hatch-ului. Compacta de performanţă va folosi şi o suspensie faţă de tip HiPerstrut, similară celei regăsite pe Insignia.

Versiunea de serie a coupe-ului Astra GTC este aşteptată pe piaţă în luna septembrie a acestui an, în cadrul Salonului Auto de la Frankfurt, comercializarea urmând să fie demarată la începutul lui 2012.

Versiunea de performanţă OPC ar urma să debuteze şase luni mai târziu la Salonul de la Geneva şi să ajungă pe piaţă în vara lui 2012.

via | autocar

Comentarii (6)

  • denbraven23
    Atentie!
    Domnilor de la Automarket v-as ruga sa modificati rubrica"300 de cai putere va dezvolta viitorul Opel Astra OPC".Motorul poate dezvolta 300 de cai,nu masina.O zi buna!
    7 3
  • cititor
    mmmmm
    din poze arata bine....daca si tehnologia cu care se lauda va pune intradevar putere pe asfalt cum trebuie atunci devine interesant....greu sa detroneze renault sport totusi
    7 2
  • Tinand cont ca tehnologia evolueaza asa cum Golf R si Focus RS au performante superioare meganului nici pentru Opel nu va fi o problema.Cred ca o comparatie cu aceste 4 modele este binevenita.
    5 6
  • cititor
    ...
    megane rs are performante mai bune decat golf r si focus rs sau cel putin egale. la testele de circuit in mare parte le a bbatut pe amndoua cu o putere mult mai mica....
    9 0
  • As fi surprins sa bata si Audi RS3 .
    1 4
  • Wow !
    pfffff... ce fain e !
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru