Prognoză: 7.7 milioane de puncte de încărcare pentru maşinile electrice până în 2017

De Mircea Meșter
Publicat Luni, 29.08.2011
O companie de analiză şi cercetare din SUA anunţă că numărul maşinilor electrice şi al punctelor de încărcare aferente acestora va exploda până în 2017.

Chiar dacă maşinile electrice au trecut de la stadiul de concepte interesante la cel de modele de producţie şi sunt disponibile spre vânzare implicit în România, numărul lor este încă infim la nivel mondial. Iar dacă producătorii auto încearcă să evite prognozele legate de numărul maşinilor electrice de pe şoselele lumii din cauza faptului că avansul tehnologic nu poate fi calculat încă de acum pentru următorii ani, agenţiile de cercetare şi dezvoltare sunt ceva mai deschise la astfel de prognoze.

Conform companiei americane Pike Research, lumea va fi împânzită în 2017 de 7.7 milioane de puncte de încărcare pentru maşinile electrice. Cele mai multe dintre acestea se vor afla în Statele Unite (1.5 milioane), pe locul al doilea urmând să fie Europa, cu ceva mai mult de un milion de prize pentru automobilele alimentate pe bază de baterii. Cercetătorii Pike Research se bazează mai ales pe faptul că preţul de instalare şi de producţie al unui astfel de punct de încărcare va scădea în următorii ani.

Pike Research s-a aruncat chiar la o prognoză legată de numărul de maşini electrice care vor fi vândute până în 2017.

Astfel, în lume vor circula peste 6 ani circa 5.1 milioane de maşini de acest tip, explozia urmând să fie generată de costurile de producţie, care vor scădea cu 37% faţă de 2011. 

via | caradisiac

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru