Ralph Lauren îşi expune colecţia de maşini la Paris

De Cornel Șocariciu
Publicat Sambata, 12.02.2011
Celebrul designer vestimentar american Ralph Lauren va expune între 28 aprilie şi 28 august în cadrul Muzeului de Arte Decorative din Paris o colecţie impresionantă de maşini.

Celebrul designer vestimentar Ralph Lauren vine la Paris împreună cu colecţia sa impresionantă de maşini. O selecţie a celor mai prestigioase modele sport din 1930 şi până astăzi va fi deschisă în premieră pentru publicul de pe Bătrânul Continent la Muzeul de Arte Decorative din Paris între 28 aprilie şi 28 august.

Modelele, în număr de 17, au fost alese de directorul Rodolphe Rapetti pentru a reflecta cât mai bine istoria auto europeană. Prin intermediul acestei expoziţii, Ralph Lauren ne demonstrează faptul că maşinile reprezintă arta în forma sa cea mai dezvoltată dusă la extrem de cele mai mari nume ale industriei. Vizitatorii expoziţiei din Paris vor putea admira o serie de maşini cu o istorie impresionantă.

Bentley Blower, este un model fabricat în 1929 şi desenat de W.O. Bentley. Numele acestuia provine de la compresorul montat de Sir Hilary Birkin. Bentley Bowler a fost creat cu scopul de câştiga competiţii şi, totodată, este maşina aleasă de Ian Fleming în primele părţi ale cărţii James Bond 007.

Un alt model pe care vizitatorii Muzeului de Arte Decorative îl vor putea admira este Mercedes-Benz SSK Count Trossi. Mercedes SSK reprezintă arhetipul modelelor constructorului din Suttgart din anii '20, iar această versiune îi poartă numele aristocratului şi pilotului italian Count Carlo Felice Trossi.

Un alt model cu istorie care va fi prezent în Paris între 28 aprilie şi 28 august este Bugatti Type 57SC Atlantic Coupe. Modelul a fost produs în patru exemplare, iar astăzi doar două dintre ele mai pot fi admirate. Tot sub "ocrotirea" lui Ralph Lauren se mai găseşte şi un Ferrari 375 Plus desenat de Giovanni Battista Pininfarina în anii '50. Jaguar XKD este cea mai rapidă maşină a acelori ani şi a reuşit să îşi adjudece trei victorii în Cursa de 24 de ore de la Le Mans şi o victorie în Cursa de 24 de ore de la Nurburgring din 1956.

Tot în cadrul colecţiei de la Paris, vizitatorii vor putea admira modelele Mercedes-Benz 300SL Gullwing Coupe şi Ferrari 250 Testa Rossa.

Ultimul dintre acestea poartă semnătura lui Sergio Scaglietti, unul dintre cei mai talentaţi carosieri de la Ferrari. Numele de Testa Rossa provine de la culoarea roşie a capacului arborelui cu came.

Via | SportsCarDigest

Comentarii (1)

  • Bentley
    Ori e Blower ori e Bowler?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru