Recall in grup pentru Citroen C1, Peugeot 107 si Toyota Aygo

De Mircea Meșter
Publicat Vineri, 11.09.2009
Impartirea costurilor inseamna si impartirea responsabilitatilor si defectelor: cele trei modele din "tripleta" de oras C1-Aygo-107 vor fi rechemate in service in Franta pentru o problema la prezoane.

Esential

603 exemplare Aygo, C1 si 107 sunt rechemate in service pentru verificari.

Citroen, Toyota si Peugeot au anuntat ca vor incepe o operatiune de recall pentru C1, 107 si Aygo din cauza unor probleme aparute la filetul prezoanelor rotilor din fata. Avand in vedere ca cei trei producatori au pus la cale o colaborare prin care materialele utilizate, furnizorii si uzina de productie sunt indentice, problema devine una comuna pentru toate cele trei modele implicate.

Conform primelor informatii, posesorii unor serii ale acestor modele ar putea avea probleme in conditiile in care au loc munte montari/demontari ale rotilor din fata. Filetul prezoanelor se poate deteriora mai repede decat e normal, astfel incat exista posibilitatea ca roata sa nu fie fixata corect.

Recall-ul nu afecteaza foarte multe exemplare, in vizorul unui recall fiind 300 de exemplare Citroen C1 si 300 de unitati peugeot 107 fabricate intre 19 si 26 mai 2009. Posesorii de Toyota Aygo sunt ceva mai norocosi, doar trei exemplare produse intre 19 si 23 mai avand aceasta problema.

via | Caradisiac

Comentarii (4)

  • bogdan
    japonezii sunt ...BUNI
    FARA sa vreau sa fiu rau :JAPONEZII au scapat mai ieftin , inca o dovada ca au o calitate superioara multor europene...:))
    3 2
  • Interesant
    Parca masinile astea erau in mare parte la fel. Numarul rechemarilor fiecare marci ma fac sa cred ca Aygo e mai buna.
    1 0
  • Ar putea fii doar simplu noroc pentru Toyota, din moment ce (din cate stiu) toate cele trei modele sunt facute in acceasi fabrica in Rep. Ceha.
    De altfel sunt posesorul unui 107 din '06, e super si mai face fata si pe autostrada. Dar e o masina mica, de oras, asta e.
    3 0
  • @dukat
    Da, nu te contrazic, sunt masini bune. Eu unu' sunt fan al tripletilor. Dar totusi mie mi se pare ciudat faptul ca Toyota a facut putine rechemari (oricum astea nu prea se pot numi rechemari pentru ca sunt putine) si inclin sa cred ca sunt doua variante: ori Toyota a vandut (mult) mai putine masini (ceea ce se pare ca nu e adevarat-cel putin asa zic cifrele), ori ofera calitate mai buna.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru