Recall pentru 3.818 unităţi Dacia Duster în România: Potenţiale probleme la sistemul de frânare

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 26.03.2012
Dacia va rechema în service 3.818 unităţi Duster vândute pe piaţa din România. Mecanicii vor verifica sistemul de frânare spate al SUV-ului şi vor repara eventualele defecte.

Dacia a anunţat o acţiune voluntară de rechemare în service pentru 3.818 unităţi Duster vândute pe piaţa din România. SUV-ul din Mioveni va fi verificat la nivelul suporţilor de susţinere ai conductei flexibile de frână spate şi la nivelul conductei rigide de frână. În caz de nevoie, componentele vizate vor fi înlocuite gratuit, iar operaţiunea de înlocuire durează până la trei ore.

"În cazul acumulării de zăpadă pe suportul de susţinere a flexibilului de frână spate există posibilitatea redusă a ruperii prin oboseală a uneia dintre conductele rigide de frână în zona de fixare pe cilindrul de frână. Circuitul de frânare este compus din două circuite interne separate în ”X” (roata stângă faţă + roata dreapta spate şi roata dreapta faţă + roata stângă spate). În caz de defectare a unuia dintre circuitele de frânare, celălalt va continua să funcţioneze, asigurând frânarea roţilor opuse şi nu va afecta controlul traiectoriei vehiculului.", au declarat oficialii mărcii Dacia în privinţa acestui eveniment.

Duster este cel de-al doilea cel mai bine vândut model Dacia pe piaţa din România.

În 2011, constructorul a livrat 7.252 de unităţi pe piaţa internă. Tot în 2011, Duster a fost cel mai bine vândut SUV pe pieţele din Spania şi Franţa. Doar pe piaţa din Franţa, Dacia a vândut 47.845 de unităţi Duster în 2011. Duster a primit mai multe distincţii internaţionale, printre care "Maşina 4x4 a anului 2011" în Franţa, Maşina Autobest 2010, Maşina Anului în România şi Trofeul Argus în Franţa.

Via | Dacia

Comentarii (35)

  • Ghici!
    Renault=remat=rebut
    Carloooooos!Ha,ha,ha,haCarlooos!
    14 36
  • si acum sa curga commenturile haterilor posesori de sh-uri nemtzesti :D
    31 12
  • Asa da!
    Iata, in sfarsit, un articol cumsecade despre Dacia...Dar nu ma mira, atata timp cat autorul este singurul pe care il apreciez cel mai mult dintre editorii AM. Sa nu fiu inteles eronat: nu jubilez daca Dacia are oarece probleme tehnice, ci vreau sa existe un echilibru statuat in reflexul publicistic, in sensul ca ponderea stirilor elogioase despre emblema auto nationala trebuie sa fie aceeasi cu cea a datelor mai putin favorabile, atata tot! Si in privinta lui SAAB ar trebui sa se intample la fel, fara nici o partinire: nu trebuie inserate numai vestile despre "faliment", ci si evenimentele de bun augur, cum ar fi redeschiderea spre uzul publicului larg a muzeului marcii, participarea la o cursa nationala de masini modificate, interviurile cu optimistul Victor Muller etc. Ma rog, este doar o doleanta proprie.
    16 58
  • Mircea
    @SaabCuantic esti obsedat de Saab ? in fiecare comentariu de al tau vorbesti despre Saab de si aceasta stire nu are nicio legatura cu marca pe care o tot lingi in c** de atata timp
    58 12
  • AndreiRN
    De adevar nu poti fugi
    Unele boli nu se pot vindeca niciodata asa ca ...........

    Oricum este un recall interesant si poate chiar bine venit ca pe acolo sunt strazile pline de zapada si ......
    6 5
  • @
    Penibil, ma face si mai mult sa o ,,urasc".
    Insa la cat costa, este perfecta.
    @Cuantic: ia zi de cand ai ajuns sa compari o masina care se considera clasa premium (SAAB) cu o masina a poporului roman (DACIA) ? =))
    10 9
  • Carlos
    saabtraumatic
    E afectat baiatul, lasati-l in pace. Crede ca un limbaj bombastic poate ascunde o viziune ingusta si egoista.
    25 11
  • AndreiRN
    Natura
    Saab sa descompus si Dacia infloreste.
    16 9
  • Ştiţi care-i paradoxul?
    Nu-i vorba de nici o obsesie, ci de o constatare: cu cât am condus mai multe alte mărci, cu atât m-am convins mai accentuat de valoarea lui SAAB! @Mircea, dacă eşti cine cred eu, mai rar asemenea exprimare "deontologică"...Bravo, de-aia am ajuns o ţară atât de "avansată înainte"...Cât timp mahalagismul este la putere (inclusiv la...Putere), vom ramâne inoperabil aceeaşi zdreanţă ponosită a Europei, don't you think?...
    8 34
  • si care ar fi de fapt problema? .. ca toate daciile franeaza "de banii pe care ii ai" .. ca vorba aia, au un raport calitate/pret imbatabil nu?

    lasand deoparte rautacismele (nu tocmai nefondate) este foarte bine ca fac asta cei de la Dacia ... incidentul posibil in acest caz s-ar intampla in cele mai dificile conditii de drum iar celelalte metode de franare ar fi, probabil, insuficiente pana si unui sofer experimentat.

    si hai cu sangele ca tre sa adunam 80 de comentarii si 79 de manute rosii aici ;)
    18 20
  • Se intampla si la case mai mari, asta nu inseamna ca nu sunt masini bune sau fiabile. Important e ca s-a detectat problema, a fost recunoscuta, iar remedierea e posibila pe banii constructorului. Dacia are in continuare un raport calitate / pre foarte bun, indiferent cata ironie incearca sa imprime unii aceastei afirmatii.
    36 4
  • Aasta e recall? Faptul ca Dacia recheama sa vada daca e sau nu o problema?
    Dar mie altceva mi se pare interesant, faptul ca se fac rechemari numai in Romania, cel putin asta am inteles eu din textul de mai sus. Pai cum domn'ne in Franta, Italia, Germania nu a fost zapada asa mare incat sa se acumuleze "pe suportul de susţinere a flexibilului de frână spate", asa cum s-a intamplat in Romania?!
    10 3
  • Carlos Şacalul, parcă erai la zdup...Cu ce treburi pe la AM?
    Bine, mă las de grandilocvenţe de tip livresc, dar ce să fac atunci? Să râgâi în bidon ca tine? Dacă eu sunt obsedat de SAAB, tu şi gaşca ta loială sunteţi alergici la acest (re)nume! Ce capo di tutti capi ăi fi şi tu de mi se umblă cu foarfeca printre compoziţii ca să nu te simţi tu ultragiat?...Se pare că unii privilegiaţi de pe aici nu trebuie atinşi nici măcar cu o floare, dar ei oho-ho-ho! spurcă în stânga şi în dreapta cu aceeaşi naturaleţe cu care respiră şi nici urmă de sancţiuni de la comenduire! Băi aceştia care aţi dat-o pe Dacioace ( şi nu vă daţi seama că terfeliţi astfel Dacia, fiindcă nu vă interesează alura ei pe piaţă - altfel aţi pune-o de un fan club! - ci doar să vă umflaţi muşchii dopaţi cu iluzii globaliste!), când eu mă urcam prima oară într-o 1300, acum 30 de ani, voi...existaţi? Eu am analizat "on topic" faza cu Dusterul, dar na! vă erodează straşnic faptul că SAAB nu se predă, oricât l-ar fi secătuit gm! În realitate, dă semne chiar de revigorare... Parcă ar fi un Terminator strivit, dar căruia îi mai pâlpâie încă un ochi...Aveţi baftă cu carul că sunteţi alintaţii (ca să nu spun protejaţii) unora (n-are importanţă cine şi de ce vă cocoloşează), altfel v-aş fi silit eu să fluieraţi a pagubă...
    8 30
  • @SaabCuantic
    Da, Carlos are niste "enoriasi" pe langa el care-l aproba orice ar spune, si repet, nici macar nu lucreaza pt Renault/Dacia( dupa spusele lui), dar nu este nici obsedat de marca asta, deci ce este de fapt? E ceva nemaintalnit dupa parerea mea
    9 17
  • Cine a fost atent...
    ...a observat că termenul "cocoloşează" nu există în limba română. Am comprimat eu forţat "cocoloşeşte" cu "cocoşează" pentru a obţine un efect nostim. Carlos este cocoşat de povara trufiei, exclusivismului şi invectivei. Atâţia fani ai altor mărci au dovedit arta de a dialoga cu fanii "rivali" pe criterii democratice şi pe principii proteice, numai Mister C & company (Semtex, Sandu, Mircea etc.) au chiulit pe rupte de la lecţiile de educaţie civică din elementara şcoală! Nu impuneţi "da" cu forcepsul, gagimanilor! Ce, eu oblig pe cineva la dragoste cu sila faţă de SAAB?...Sau îi atac cu repertoriul verbal impudic, cum s-au pretat unii faţă de mine? Păcat, după aproape 3 ani ca user Automarket, mi-aş fi dorit o cu totul altă atmosferă de interacţiune ideativă şi ideologică între noi...Am greşit şi eu de multe ori faţă de x sau y, dar vă întreb tranşant: pentru ce ne dinamităm unii pe alţii cu atâta venin? Ca să triumfe adevărul? Al cui? Deci: cui prodest?...
    6 28
  • catre SaabCuantic:
    Divagam :))

    Acum serios: just ca nu toti si-au ales cu calm si bun simt cuvintele dar la baza au dreptate. Introducearea marcii Saab in discutie a fost fortata. Le-ai ridicat mingea la fileu celor care oricum de mult vroiau sa iti trimita un voleu decisiv.

    Cat de despre stirea in sine nu e nimic de comentat pe larg. Foarte bine ca fac rechemare. Cateva mii de exemplare? O nimica toata. Si VW, si Toyota si GM si Mercedes si asa mai departe, au chemat zeci de mii sau sute de mii de modele pentru verificari sau chiar indreptari.
    Asadar nimic grav, nimic de natura sa faca din Dacia o marca de nimic asa cum se grabesc sa o afirme unii participanti la discutie.
    28 4
  • @Calingura
    Deh, omule, nu poti sa te faci placut chiar tuturora, oricat te-ai stradui! Eu m-am pretat la o simpla analogie cu SAAB, dar "amicii" mei au perceput artificiul meu pur contextual ca pe o demonstratie de forta argumentativa...Dar, ma rog, cata istetime practica sa le pretinzi lui Carlos si ciracilor sai, hm?...
    4 24
  • Carlos
    SaabTraumatic
    Tot n-ai priceput, nu? Ti se spune ca bati campii, iar tu continui cu delirurile paranoide... Cica "vreau sa existe un echilibru statuat in reflexul publicistic"
    Baiatule, redactia Automarket nu poate scrie o stire pozitiva ("elogioasa" in vocabularul tau) sau negativa despre Dacia, DACA NU EXISTA! In orice societate, ponderea e influentata de evenimente reale si spatiul socio-geografic. Automarket nu poate inventa stiri negative despre Dacia, doar ca sa-ti faca tie pe plac, intelegi? Chiar daca ai un cont pe Automarket ce in opinia ta iti permite sa-ti arogi prerogative de semizeu.
    25 8
  • Crezi că-mi pasă de sportul tău personal de psihiatru improvizat, acela de a-mi servi calificative "avizate" ?...
    Carlitos (dar nu Tevez), zadarnic te zbaţi să mă discreditezi şi să te dai şi tu cult la cap, căci rămâi tot un năpârstoc transbordat din striurile pestilenţiale ale mahalalei direct în caleaşca graţioasă a citadelei...Ce-o să-mi ripostezi acum? Că sunt un ţăran de Bucureşti? De fapt, ia stai aşa: ai vreo treabă cu mine? Ne-am tras de şireturi pe undeva? Ne-am cunoscut pe AM anii trecuţi?...Marş înapoi la barbut şi la bomboane agricole, măi zgubiliticule! Eu sunt pacifist de felul meu, dar o canalie ca tine m-a şucărit serios! Ai uitat pe câţi i-ai maculat aiurea în articolul despre Renault şi preţurile de VW? Este clar că n-ai înţeles nici o iotă din mesajul meu iniţial referitor la maniera rezonabilă de interpretare a ştirilor +/- despre Dacia. Pe de altă parte, mulţi se distrează pe seama acestui show jalnic, care îşi doresc să continue pe principiul "creştin" "Întărâtă-i, drace!", dar eu nu mai sunt dispus să le dau satisfacţie, aşa că pa, Charlotte, ne vedem la Capşa.
    3 13
  • AndreiRN
    Defecte
    Sunt defecte la orice in lume.
    Sunt defecte la masini dar pot fi remediate.
    Sunt defecte la oameni dar cele la sistemul neuronal nu pot fi niciodata remediate.
    Placut este ca acesti oameni cu defecte la bibilica aduc zambetul pe buze sau sentimentul de mila la sute de oameni zilnic.
    10 0
  • Renault=remat=rebut
    Psiho-Carlos,de ce ai dat 27 de voturi negative (pana acum) primului meu comentariu? Au reparat astia intre timp Dusterul si nu am dreptate?Ha,ha,ha,ha,ha,ha,ha! Cat priveste obiectivitatea lui AM vizavi de Renault,spune-mi si mie de ce aceluiasi motor de 1.2 de pe Twingo,i-au fost acordate 3 stele la primul test iar acum la testul cu facelifting,4 stele? Asta e unul dintre muuuultele exemple de ...pro Renault...
    8 11
  • @ SaabCuantic
    Eu nu stiu de ce ai atita rabdare si cheltui atata energie cu ping-pong-ul asta verbal cu anumiti indivizi de aici care, te provoaca. Cind nu mi-a convenit ceva on topic fata de tine ti-am servit-o transparent respectind opinia ta. Rar ce-i drept, dar mi se face greata de ce iese la un moment dat, catalizatorii fiind, nici pe o mîna numarati, vesnicii abonati si disponibili pentru desucheli intelectuale. Dacia este sansa atitor oameni de a avea ceva bun si ieftin si nou, comportamentul Dacia fata de posibila problema este una fireasca, la nivelul respectului fata de ei insisi.
    Si apropos de SAAB, astazi eram la fereastra biroului meu, beam o gura de cafea. La un moment dat a trecut prin fata mea ultimul tip de SAAB, negru, extrem de lucios si m-am gindit la tine si la toti care iubesc marca asta. Mai fratilor, era frumoasa, eleganta si de dorit. Era ca si o femeie frumoasa care-ti suceste gitul uitindu-te lipit la ea.
    Va pup, o seara frumoasa tuturor...normali si ciudati, buni si ...rautaciosi, ca suna parca mai bine.
    5 8
  • AndreiRN
    Fiecare cu alegerea lui.
    "iubesc marca asta"
    "negru, extrem de lucios"
    "fratilor, era frumoasa, eleganta si de dorit"
    "o femeie frumoasa care-ti suceste gitul uitindu-te lipit la ea"

    Daca tie iti place la cafea si o banana neagra si lucioasa e treaba doar a ta.
    Dar ai grija ca gatul tau nu poate rezista chiar la orice.
    3 5
  • Jos pălăria!
    Moshule, respectele mele! Zi şi tu acum: pot eu să mă războiesc cu un interlocutor definit de un profil cuviincios, calculat şi elocvent precum cel al domniei tale? Doar dacă aş fi literalmente dement! Din păcate, multă lume nu s-a edificat asupra unui adevăr elementar: chiar şi dacă ar dori cineva să-i reproşeze ceva lui Cuantic, indiferent despre ce ar fi vorba, numai prin uzul unui ton calm, civilizat, chiar şi ferm, va primi în mod garantat un răspuns pe măsură, care să nu-l decepţioneze! Cine a procedat astfel şi eu mi-am bătut joc de dânsul?...Ca la cununia civilă: să vorbească acum sau să tacă pe vecie! În schimb, cine preferă să mă abordeze de la bun început cu "psihopatule", "aberantule", "obsedatule", "defectule", "habarnistule" şi alte variaţiuni pe temă, se pricopseşte prompt cu dârzenia mea de caracter...Lucrurile sunt cumplit de simple în esenţă: vorba aceea, aplic legea lui Ohm din fizică - eşti om cu mine, sunt om cu tine! A, şi, Moshule, citeşte repede ultimul meu post de la articolul despre Tiff Needell şi spune-mi dacă eşti de acord cu mine...
    1 1
  • AndreiRN
    Adevar
    "psihopatule", "aberantule", "obsedatule", "defectule", "habarnistule"
    Adica te doare adevarul?
    Pai e normal sa doara.
    2 5
  • De ce vorbesc unii despre ciorba de potroace daca nu au mancat-o?
    Nu tin sa contrazic pe niciunul din voi. Toti avem pareri, de aceea ne numim oameni. Dar...aici intervin cu mentiuni reale demonstrate. Duster a devenit o amenintare foarte mare in Europa, Asia si America de Sud pentru piata Suv-urilor ceea ce "deranjeaza" pe multi utilizatori ai claselor superioare. Tin sa mentionez ca Dacia are un departament de calitate care tine sub suptaveghere productia de autoturisme de la primele faze pana la livrarea autoturismelor. Ca majoritatea companiilor mari detine standardele cele mai inalte ISO.
    Defectiunea sus mentionata in articol se bazeaza pe conditii meteo nefavorabile. Stiu, o spuneti ca este un Suv si trebuie sa se conformeze unor astfel de conditii tocmai de aceea Dacia va rechema in service pentru remedierea respectivelor probleme. Va reamintesc cateva probleme cunoscute de utilizatori si cunoscatori care tarat in scandaluri mari marci dealungul timpului:
    1. Mercedes E classe si GLK peste 700 de vehicule chemate cu :posibile probleme la sistemul de franare (deci se intampla si la case mai mari)
    2 Opel astra G (2004-2005) - probleme la sistemul de ungere al motorului,
    3 Bmw seria 5 si seria 6 2005 - 2010 probleme la insatalia electrica
    4 Ferrari - cunoscuti cu probleme la sistemul de racire
    .....si lista continua. Tin sa mentionez ca am ales aleatoriu problemele. Cine nu ma crede sa dea un "search" pe google cu "rechemare service"
    In concluzie: "Numai cine nu munceste nu greseste"
    5 0
  • @ AndreiRN
    "Interesante" aluzii. Nu stiam ca faci parte din grupul "cela". Sa stii ca masinuta aia era extrem de eleganta. Erau citeva comparatii ieftine ale mele ca sa incerc sa scot in evidenta impresia care mi-a lasat-o masina respectiva. Doar atat. Iti dai seama ca tot ce vei spune de acum in colo, nu-ti voi credita ca fiind de luat in seama. Cind scrii, o parte din personalitate transpira si-ti defineste caracterul intr-o anumita masura.
    Nu-ti creea un hobby in a minji aiurea-n tramvai . Nu e pacat de tine ?
    Fii un dur tehnic, informativ, dezvolta, combate, contesta, confirma, atesteaza, daca ai cu ce, despre subiecte, despre off topic-uri. Fa dovada asta si nimeni nu va face decat sa-si scoata palaria in fata ta.
    Ah, o sa te si respecte implicit.
    Faza cu banana neagra si lucioasa a fost tare :))
    Nu sunt suparat pe tine, sunt doar dezamagit ca nu ai inteles in esenta surpriza aceea placuta a unui obiect elegant vazut intr-un moment cind nici prin cap n-as fi crezut ca o sa-l vad acolo. Vroiam doar sa va impartasesc chestia asta. Dar, poate cine stie, o sa inveti sa fii prieten cu semenii tai de pe aici. Timpul trece repede, nu-l irosi fara sa te stradui sa construiesti in tot ce faci sau sa lasi ceva frumos in urma oriunde ai merge.
    Saab ! Nu am apucat sa citesc mai nimic, am dorit sa pescuiesc cite ceva, Omule, tot respectul, asemeni tuturor celor din gasca asta mare de aici, sunt rupt de oboseala, trebuie sa recunosc, dar sa stii SAAB ca Dacia, oricit de blamata ar fi, reuseste mai frate sa fie calea spre bucuria omului de rind sa aibe ceva bun, mai mult, fiabil si care sa aduca satisfactie de banii dati acolo unde valoarea banului muncit din greu are mare apreciere. Faza asta nu face decat sa mareasca increderea in marca. Nu se compara tehnic cu multe masini luate cite "K", dar, vezi ce diferenta este fata de marca in sine din '89 ?!
    M-am inscris la un test drive la "Latitude" de 150 CP-diesel, pret DDP 20K-euro si ceva, sunt curios ca sa fiu sincer. Voi ati avut ocazia sa mergeti cu asa ceva ?
    Va doresc o seara buna tututror, inclusiv lui Andrei RN, si Andrei...incearca sa fii si tu bun.
    4 4
  • AndreiRN
    OM si mascarici
    @VOLAN - Daca erai uman iti dadeam dreptate in ceea ce ai scris dar cum tu esti doar un cerc de plastic ........... pacat.

    @Mosu - Ai scris bucatele rationale dar si multe irationale si fara legatura intre ele dar ....... asa e la batranete. Cand un om este OM are si un nume si este tratat ca un OM dar restul sunt mascarici si e normal sa fie tratati ca atare.
    In viata este si distractie si amuzament nu numai technica si technologie si seriozitate dar fiecare isi alege felia in momentul in care se prezinta intr-un dialog public.
    Fa pasul sa devi si tu un OM.
    2 4
  • AndreiRN
    @ AndreiRN
    Multumesc Andrei, eu sunt om, m-am lamurit, n-ai inteles nimic si nici nu te intereseaza altceva decat fermitatea convingerilor tale. In fata ta voi tacea. Chiar imi pare rau.
    Iti doresc sanatate si mai ales, ca si mie dealtfel...intelepciune, multa intelepciune.
    O seara buna.
    2 2
  • @@Andrei
    Scuze Andrei, este greseala mea, nu am fost atent la facilitatea "autocomplete".
    2 2
  • AndreiRN
    Drama
    Cata drama de mascarici pe capul tau.
    Un geniu neinteles care a ajuns victima unei lumi rele.
    De parca ai fi adolescent ce vrea sa atraga atentia asupra lui.
    O sa te planga ...... nimeni.
    1 5
  • re
    @AndreiRN - Sa inteleg ca nu ai avut o obiectie fata de ce am scris ci doar de nick; ai fost simpatic ;)

    Ma intereseaza sa aflu prin aceasta modalitate de comunicare pareri si ale altor persoane; prea putin interesat de ofensele celor ce iau totul personal.
    3 2
  • AndreiRN
    Ai scris ceva VOLAN?
    Tu chiar vb serios?
    Asta ar fi una din cele mai mari minuni.
    Sa vad un volan ca scrie la computer.
    Eu stiu ca doar OAMENI pot face asta.
    0 6
  • @AndreiRN
    Sandilău
    AndreiRN,unul din simptomele schizofreniei spune ca persoana bolnava pune etichete rau-famate si jenante altor persoane tocmai pt a incerca sa spulbere banuiala care ar plana asupra sa in privinta acelor etichete......pe langa faptul ca esti un monument de primitivism,vulgaritate,dizarmonie relationala,impotenta afectiva,auto-convingere de fin ganditor,tot simptome clare de boala........@Moshu vroia sa-ti intinda o mana prieteneasca dar nu intelege ca prin firea lucrurilor nu te poti tocmi in nici un fel cu sceleratii....porcii calca intotdeauna in picioare margaritarele .Nu mai rade de altii ca nu-si pot permite masinile la care tanjesc ci plange-te pe tine insuti,sarmane suferind,dar mai intai reveleaza-te asupra raului imens care te stapaneste!!!!!Automarket,nu-l mai tolera pe acest ins deplorabil......Marul putred le strica si pe celelalte....
    5 0
  • Doctoru'
    @AndreiRN
    Unul din simptomele schizofreniei spune ca persoana bolnava pune etichete rau-famate si jenante altor persoane tocmai pt a incerca sa spulbere banuiala care ar plana asupra sa in privinta acelor etichete......pe langa faptul ca esti un monument de primitivism,vulgaritate,dizarmonie relationala,rigiditate afectiva,auto-convingere de fin ganditor,tot simptome clare de boala........@Moshu vroia sa-ti intinda o mana prieteneasca dar nu intelege ca prin firea lucrurilor nu te poti tocmi in nici un fel cu sceleratii....porcii calca intotdeauna in picioare margaritarele .Nu mai rade de altii ca nu-si pot permite masinile la care tanjesc ci plange-te pe tine insuti,sarmane suferind,dar mai intai reveleaza-te asupra raului imens care te stapaneste!!!Automarket,nu-l mai tolera pe acest ins deplorabil......Marul putred le strica si pe celelalte....
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru