Recall-uri masive pentru Volkswagen, Honda şi Chrysler

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 16.12.2010
Chrysler, Volkswagen şi Honda vor opera recall-uri importante în următoarea perioadă. În timp ce problemele celor de la VW şi Chrysler sunt mai periculoase pentru utilizatori, cei de la Honda au un număr mare de unităţi implicate.

Volkswagen, Honda şi Chrysler au anunţat astăzi recall-uri care afectează aproape două milioane de unităţi. Cei de la Volkswagen vor face o rechemare pentru modelele Beetle şi Jetta, în timp ce Chrysler recheamă modelele Town and Country şi Dodge Grand. Japonezii de la Honda au cel mai mare recall de astăzi, cu 1.35 milioane unităţi Jazz la nivel global. Spre deosebire de Volkswagen şi Chrysler, recall-ul celor de la Honda este la nivel global, lucru care justifică numărul mare de unităţi implicate.

VOLKSWAGEN

Constructorul de automobile din Wolfsburg va rechema 377.286 unităţi în Statele Unite ale Americii din cauza unei probleme la nivelul sistemului de alimentare cu carburant. În cazul modelelor Jetta, Jetta SportWagen, Golf, Rabbit, New Beetle şi New Beetle Cabrio, linia de carburant ar putea să fie tensionată excesiv în unele momente şi să se rupă, ducând la o scurgere de carburant şi un potenţial incediu. Recall-ul respectiv este unul voluntar şi nu a fost instigat de o problemă întâlnită de un client Volkswagen, nemţii anunţând că problema a fost descoperită in-house şi este cauzată de un element din plastic de la rezervorul de lichid de parbriz, care s-ar putea freca de furtunul de alimentare cu carburant şi ar putea produce o scurgere de carburant.

Problema afectează modelele Jetta, Golf şi Rabbit produse între 2007 şi 2009, cât şi modelele New Beetle produse între 2006 şi 2010.

HONDA

Oficialii Honda au anunţat că vor rechema 1.35 milioane unităţi Fit (Jazz pe piaţa din Europa) pentru a repara cablajul farurilor. Potrivit celor de la Honda, modelele cu probleme au fost asamblate la fabrica Suzuka între noiembrie 2001 şi octombrie 2007. Circa 735.000 de unităţi sunt rechemate pe piaţa din Japonia, unde Jazz este cel de-al doilea model ca popularitate după Toyota Prius, excluzând minivehiculele de 660 centimetri cubi. Recall-ul Honda va costa 42 de milioane de dolari şi va avea un impact "neglijabil" asupra câştigurilor producătorului japonez, a declarat pentru Reuters purtătorul de cuvânt al mărcii respective.

CHRYSLER

Chrysler va rechema în service 367.000 de monovolume Town and Country şi Dodge Grand Caravan. Problema la aceste modele este situată la nivelul instalaţiei de aer condiţionat, al cărui condens poate să curgă şi să producă o eroare la nivelul airbag-urilor.

Respectiva eroare va aprinde becul de avertizare privind funcţionarea airbag-urilor şi poate duce la acţionarea acestora din greşeală. Modelele afectate de acest recall au fost fabricate între jumătatea anului 2007 şi jumătatea anului 2008.

Via | MSN

Comentarii (4)

  • vw sucks
    vw - recall?
    nu se poate sigur este gresala .... ca nu s-a aflat mai devreme :)
    13 7
  • linia de carburant ar putea să fie tensionată excesiv în unele momente şi să se rupă, ducând la o scurgere de carburant şi un potenţial incediu.
    ieap, tabla aia ruginita la golan a creat o adevarata isterie in randul romanilor (deobicei mari amatori de carnati)
    9 7
  • Vasilica
    RETARD!
    Desi scrie negru pe alb ca nu s-au intamplat incidente,trebuie sa apara unu cu un usor retard care intoarce vorba.Oricum bine au facut ca inlocuiesc acele conducte deoarece, la cat de prostii sunt unii ar ramane in masina ca sa arda.Usor ar mai putea sa arda si aia cu probleme la cablajul farurilor
    12 10
  • recall
    recall voluntar cauzat de un element de plastic de la rezervorul de lichid de parbriz care prin frecare cu furtunul de alimentare ar putea produce o scurgere). Asadar, VW a promovat acest recall fara ca vreun incident sa aiba loc. Aveti decenta si recunoasteti acest lucru!
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru