Renault Koleos costa 21.100 de euro in Romania

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 03.09.2008
Renault a lansat pe piata din Romania noul Koleos, primul sau SUV din istorie, care porni de la 21.100 de euro cu TVA.

Renault are incepand de ieri primul sau SUV pe piata din Romania. Mult asteptatul Koleos, primul vehicul de acest gen din istoria grupului francez, a debutat oficial si la noi, la doua luni dupa prezentarea oficiala.

Desi multi se asteptau la un pret exagerat, avand in vedere ca vorbim de o premiera in gama Renault, se pare ca dezvoltarea modelului impreuna cu Nissan si Samsung Motors a reusit sa mentina costurile scazute. Astfel, koleos pleaca de la 21.100 de euro in Romania, cu tot cu TVA.

Versiunea entry-level este animata de un motor de 2.5 litri si 170 de cai putere si dispune de un sistem de sonorizare Bose si un tren de rulare 4X2.

Pentru cei mai pretentiosi, Renault pune la dispozitie si un varf de gama, echipat cu un motor diesel de 2.0 litri si 150 de cai putere, conectat la o cutie automata cu sase trepte. Fanii diesel-ului vor putea alege si o alta unitate pe motorina, tot cu o capacitate de 2.0 litri, capabila insa sa dezvolte 175 de cai putere.

In acest moment, Koleos este produs la uzina Renault-Samsung din Coreea de Sud intr-un numar de exemplare estimat undeva intre 20.000 si 30.000 pe an.

Distributia sa va acoperi mare parte din piata mondiala, crossover-ul francez urmand sa isi faca aparitia pe strazile a 40 de tari.

Pana in prezent, Renault a inregistrat 10.000 de comenzi pentru Koleos, pe pietele unde acesta a fost deja lansat. Dintre acestea 5600 de comenzi au fost deja onorate, cele mai bune vanzari inregistrandu-se in Olanda, Belgia si Spania.

Pentru ca va avea de luptat impotriva unei concurente mult mai bine vazute la noi in Romania, cum ar fi Opel Antara, Chevrolet Captiva, Mitsubishi Outlander sau Citroen C-Crosser, previziunile oficialilor Renault pe plan national sunt rezervate. Acestia anticipeaza ca vor vinde intre 50 si 70 de unitati pe luna pana la sfarsitul acestui an.

via | Renault

foto | Freelancer

Comentarii (2)

  • io dj22sib
    Eroare
    Nu stiu sigur daca gresesc dar sa citeasca si redactorii. "Versiunea entry-level nu este atat de slab echipata pe cat s-ar fi asteptat unii, crossover-ul oferind in pachetul Expression un motor de 2.5 litri si 170 de cai, sistem de sonorizare Bose si un tren de rulare 4X4 extrem de performant cu functie Hill Descent Control si Hill Start Control."
    In primul rand pe site-ul oficial.
    Versiunea are tractiune 4X2 si nu cred ca poate sa mai fie vorba de Hill Descent Control si Hill Start Control. Cat despre sistemul audio Bose eu zic ca e doar o iluzie. Nu cred ca au ei sisteme de genul Radio CD 40W cu 2 difuzoare si 2 tweetere, satelit de comanda la volan.
    Macar cand va apucati sa scrieti uitati-va pe site-ul oficial, ati putea avea mai multe informatii.
    Cat despre masina mi se pare una foarte scumpa la ce dotari are. Versiunea diesel cea mai ieftina 4X4 costa in jur de 28000 eur. La banii astia cred ca iei deja masini testate si cu mult mai multe dotari.
    Bafta in continuare!
    0 0
  • tagma ziaristilor amatori
    Articolul e scris cu picioarele - in stilul caracteristic automarket! Oricum informatiile sunt interesante.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru