Renault va concura într-o competiţie de vehicule electrice cu Fluence Z.E.

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 13.05.2011
Renault Fluence Z.E. va concura în Ediţia 2011 a Michelin Challenge Bibendum. Modelul francez se va întrece cu alte vehicule pe o distanţă de 300 kilometri şi îşi va schimba acumulatorii la jumătatea distanţei.

Renault va concura, în premieră pentru marcă, la Challenge Bibendum. Competiţia va debuta pe 18 mai, la Berlin, şi este un concurs pentru vehicule electrice care se întinde pe cinci zile. Challenge Bibendum este deja la cea de-a 11-a ediţie şi reuneşte peste 5.000 de persoane din mediul politic, afaceri, industrie, ştiinţă, societate şi media pentru a discuta provocările viitorului legate de mobilitate. Cei de la Renault vor introduce un Fluence ZE în această competiţie. Challenge Bibendum este un eveniment pentru promovarea mobilităţii sustenabile sponsorizat de Michelin şi ediţia din acest an marchează revenirea în Europa a competiţiei.

Fluence-ul electric se va lupta cu aproape 100 de modele concurente, iar toţi vor alerga pe un traseu de 300 de kilometri. Pentru a demonstra utilitatea sistemului QuickDrop, francezii vor înlocui bateria descărcată la jumătatea traseului cu una complet încărcata, pentru a arăta că utilizarea automobilelor electice nu trebuie limitată doar la mediul urban.

Publicul va avea ocazia să experimenteze modelele Nissan Leaf şi Fluence Z.E.

în cadrul acestui eveniment. De asemenea, cele două modele electrice ale Alianţei Renault-Nissan vor participa la parada de deschidere a evenimentului, programată pe 19 mai. În plus, vizitatorii vor avea posibilitatea de a-şi compara abilităţile de eco-driving la volanul lui Renault Fluence Z.E: cu cele ale piloţilor profesionişti înscrişi la Challenge în echipa Renault.

Via | Renault

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru