Revine Opel Ascona?

De Mircea Meșter
Publicat Marti, 17.02.2009
Opel se gandeste serios la posibilitatea de a readuce in fata clientilor modelul de clasa medie Ascona. Ultima aparitie a acestuia a avut loc in 1988.

Dupa ce foarte multe marci au apelat la nume de modele care au facut istorie in gama proprie si dupa ce multi au reinviat legende ale industriei auto mondiale (vezi Beetle, Mini, Camaro sau Fiat 500), trendul pare sa se extinda si la alte case de productie de renume mondial. Astfel, publicatia germana Auto Zeitung anunta astazi ca Opel se gandeste serios la readucerea in prim-plan a modelului Ascona, modelul de clasa medie produs de subsidiara GM in trei generatii intre 1970 si 1988.

In momentul lansarii sale (1970 - foto 1) Ascona a intrat in gama Opel intre modelele Kadett si Rekord, fiind considerat principalul rival al lui Ford Taunus. Cea mai profilica perioada a modelului german este considerata cea dintre anii 1980 si 1982, atunci cand Ascona 400 Rally - model bazat pe a doua generatie Ascona - a intrat in WRC si a reusit sa castige un sezon ('82 - foto 2), cu pilotul german Walter Roehrl la timona.

Auto Zeitung a realizat chiar si o imagine ipotetica a viitorului model, aceasta abundand in linii preluate de pe Insignia si de pe conceptul GTC.

Anul de lansare a viitorului Ascona ar fi 2011, moment in care Opel va renunta la versiunea sedan a lui Astra, care deocamdata ocupa acelasi segment cu cel al legendarului model german. Ramane de vazut daca oamenii de decizie din cadrul Opel vor incerca acest experiment.

via | Auto Zeitung

 

Comentarii (3)

  • OPEL
    ARATA SUPER.ERA SI TIMPUL SA MAI SCOATE CEVA MISTO SI OPEL.CRED CA LE CAM TAIE DIN CASCAVAL CELOR DE LA RENAULT.BRAVO! HAI O DATA CU EL ,MAM ACRIT DE CLIO,ACCENT,LOGAN,ETC.
    0 0
  • Astept Manta...
    Astept reinvierea lui Opel Manta daca tot au luat-o pe drumul asta.Aia a fost masina.
    0 0
  • LauCalin
    Ascona
    Daca va mai exista un nou Opel Ascona cu siguranta imi voi dori sa am unul. Tatal meu are unul din '84 si se tine foarte bine pentru varsta lui :)
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru