S-a lansat concursul Peugeot Design 2008!

De Catalin Dinu
Publicat Marti, 22.04.2008
Peugeot asteapta idei noi de la tinerii designeri din intreaga lume pentru a concepe un model de oras.

Esential

20 de ani are romanul care a castigat editia trecuta a concursului de design Peugeot.

Peugeot lanseaza la Beijing editia cu numarul cinci al propriului concurs de design. Pentru prima data, constructorul francez da startul competitei in afara Europei, invitand astfel tinerii designeri din intreaga lumea sa-si imagineze “un Peugeot pentru megalopolisul de maine”.

Dupa cum inspira si motto-ul concursului, francezii de la Peugeot asteapta ideile celor interesati de crearea unui concept destinat marilor aglomerari urbane ale secolului XXI. Proiectele trebuie aiba in vedere stilul specific Peugeot si sa tina cont de patru aspecte importante: protejarea mediului, armonia sociala, mobilitatea interactiva si eficienta economica.

Interesant este faptul ca producatorii francezi intentioneaza sa prezinte in premiera modelul la scara reala, tot in China, la Salonul auto de la Shanghai din aprilie 2009. Concurentii pot sa depuna proiectele incepand cu 30 mai pe site-ul oficial Peugeot, la sectiunea Design. Candidaturile pot fi inscrise pana pe 20 iulie 2008 si trebuie sa contina schite ale conceptului, explicatii asupra design-ului ales, precum si animatii cu modelul conceput. Organizatorii concursului au suplimentat premiile acestei editii pentru a atrage cat mai multe proiecte viabile.

Amintim ca romanul Mihai Panaitescu a castigat editia trecuta a concursului de design Peugeot cu conceptul din fotografie. Tot mai multi tineri isi prezinta interesul de a participa la concursul organizat de francezi, media de varsta a participantilor de anul trecut scazand la 22 ani de la 28 ani cat a fost la prima editia a concursului in anul 2000.

Via | Peugeot

Taguri: Peugeot

Comentarii (3)

  • mumbojumbo
    ?
    poate megalopolis, nu megapolis
    0 0
  • Vladus
    tare
    pe poza scrie ca Panaitescu e un student de 20 de ani din Italia LOL evident 0 credit catre Romania... stiti voi Ionesco, Brancusi, 2 francezi .... fara comentarii
    0 0
  • da
    Romanul Mihai Panaitescu a castigat ,felicitari !Poate si de data asta tot un roman .....?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru