Sandero facelift: primele fotografii oficiale

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 10.05.2011
Renault a prezentat în Brazilia primele fotografii cu versiunea restilizată a lui Sandero. Deşi în America de Sud poartă sigla francezilor, ne aşteptăm ca varianta Dacia a lui Sandero facelift să fie identică.

După o serie de imagini neoficiale, apărute în presa sud-americană, brazilienii publică primele informaţii şi imagini oficiale ale noului Sandero facelift. Modelul de clasă mică, vândut pe piaţa din America Latină sub sigla Renault, se bucură de o nouă faţă şi de un interior intens revizuit.

Design exterior

Desenat de studioul de design deschis de Renault în America de Sud, noul Sandero preia elemente de design de la fraţii mai mari, Clio şi Megane, modele care se bucură de succes în Europa. Look-ul frontal a fost radical modificat prin înlocuirea spoilerului, prin retuşarea discretă a farurilor şi prin înlocuirea grilei.

Deşi designul adoptă filosofia Renault, fratele românesc, Dacia Sandero, va prelua modificările, urmând să îşi aplice doar logo-ul pe proaspătul facelift. În partea posterioară, modificările sunt ceva mai cuminţi, designerii rezumându-se doar la blocurile optice şi la centrarea numelui modelului pe uşa portbagajului, asemeni exemplului oferit de Duster.

Interior nou

Schimbări majore la interior, unde constructorul pare să fi ţinut cont de rugăminţile fanilor şi clienţilor. Deşi consola centrală păstrează liniile generale ale vechiului model, în zona centrală vorbim de un altfel de panou de comandă, cu funcţii reaşezate, cu materiale mai bune şi un plastic lucios, asemănător celui instalat pe Duster.

Cea mai importantă modificare, cel puţin pentru publicul autohton, va fi, fără îndoială, modificarea comenzilor de acţionare a geamurilor electrice.

Acestea părăsesc zona centrală a bordului şi se mută, cum era şi firesc, pe portiere. Sandero primeşte şi o reaşezare a funcţiilor de pe zona centrală a bordului, unde totul pare mai animat, mulţumită unui nou sistem audio şi comenzilor repoziţionate. Afişajul instrumentelor de bord s-a modificat şi el serios, fiind acum ceva mai viu colorat.

Mai mult decât atât, inginerii susţin că au venit cu o antifonare mai bună a habitaclului. Tot la capitolul îmbunătăţiri trecem şi comanda interioară de deschidere a capacului pentru rezervor.

Facelift şi pentru Sandero Stepway

Derivatul cu gardă la sol ceva mai înaltă, Sandero Stepway, a fost şi el supus operaţiunii de revizuire. Spre deosebire de fratele său, Stepway vine cu o grilă care nu primeşte vopseaua caroseriei, cu bandouri din plastic la nivelul bosajelor şi pragurilor, cu un spoiler frontal ceva mai pronunţat, cu blocuri optice pe fond negru, cu o tapiţerie diferită şi bineînţeles cu logo-uri care individualzează modelul. Ambele variante primesc noi modele de jante, cu dimensiuni de 15 şi 16 inch.

Din punct de vedere mecanic, Sandero nu vine cu modificări.

Aceleaşi unităţi pe benzină şi diesel. Cei care îşi doreau o cutie automată vor mai avea ceva de aşteptat.

Comentarii (25)

  • sandero
    grila fata
    Grila din bara fata are "ochiurile prea mari" pentru pietrile care sar pe drumurile patriei.
    9 21
  • Dacia
    Partea frontala e urata, au scos grila clasica, care la sandero era chiar frumoasa si la locul ei, la interior sunt mici schimbari si bine venite, la partea din spate mari modificari nu sunt.
    33 8
  • animax20000
    Interesant
    Bine ca au mutat claxonul pe volan si comenzile ptr geamuri pe usi.Imi plac mai ales ceasurile de la Stepway :))
    28 0
  • Interiorul este frumos si vesel.Dar exteriorul este oribil, imi placea grila ala cromata
    17 7
  • oribila
    au reusit sa o strice si pe asta ...cu stilul renault
    Arata oribil ...
    27 21
  • l-as cumpara
    da, arata bine... imi place in mod special interiorul

    UN FACELIFT REUSIT spus cu toata gura!
    27 14
  • daniel
    Parca inscriptia "stepway" de pe a 5 poza e un pic inclinata spre jos :)

    De altfel are o grila prea caracteristica pentru Renault, deci probabil o sa schimbe ceva la fata pentru Dacia ( nu numai emblema)
    14 4
  • vali86
    frumoasa
    Incepe sa arate diferit fata de logan la interior, este frumoasa si va avea succes daca va avea cel putin acelasi pret ca si modelul actual.
    16 4
  • Totusi ar fi posibil ca toate modificarile estetice sa nu se regaseasca si pe Dacia Sandero. Pentru ca, desi Dacia apartine de Renault, se adreseaza un public diferit. In plus este vorba si de un design specific marcilor Dacia si Renault. Ca sa ma fac mai bine inteles luati exemplul lui Skoda, care nu seamana deloc cu un VW.
    Sa speram ca s-a facut ceva si in privinta pozitiei la volan care, cel putin dpmdv era cam incomoda.
    8 13
  • mircea
    @LauCalin
    Aşa s-a spus şi după lansarea lui Sandero în Brazilia, iar după câteva luni am avut acelaşi model pe străzi. Dacia nu-şi permite un model care arată diferit pe fiecare piaţă a lumii :)
    16 2
  • Absolut. Sa faca un design diferit si pentru Dacia ar insemna costuri in plus. Defapt costul a fost motivul pentru care pana acum butoanele pentru geamuri erau pe consola centrala si claxonul pe volan. Acum se pare ca si-au permis "luxul" sa le mute unde trebuie pentru ca Dacia aduce tot mai multi bani lui Renault. Wich is good. :))
    10 0
  • radovan
    ,,,
    Partea frontala mai urita decit modelul anterior, devine la fel de urit si insipid ca modelele renault.
    9 6
  • @mircea ma intreb cum poti sa fi atat de destept!
    3 14
  • Andrei
    NU
    Partea frontala mi se pare mult sub modelul anterior. O sa-mi fie dor de designul anterior. La restul elementelor n-am ce discuta, dar frontal au uitat sa adauge putina prsonalitate.
    7 5
  • sandero
    Asa ati spus toti cind a esit primul logan ca solenta era mai buna ca e urat loganul, sosele sint pline de loganuri ,sandero .Orice ar scoate dacia nu va multumeste,uitativa la volkswagen passat,seamana cu jetta, cu golful 6.Lasa ca nu va obliga nimeni sa le cumparati SANDERO sa aibe aer conditionat automat,xenon,scaune incalzite si pretul la fel sa fie, si tot multumiti no sa fiti
    8 5
  • crysti09
    Stoc Epuizat
    Se prea poate ca Renault sa fi terminat stocul de casetofoane Grundig sau de butoane de actionare a geamurilor si s-au gandit sa aduca altele sau sa fabrice altele.
    Sa vedem cand vor epuiza stocul de motoare seria K. ))
    Drive safe.
    5 9
  • george
    logan facelift e chiar frumos, dar sandero facelift urat de tot
    7 7
  • Cosmin
    Premiul pentru design
    Cineva sa le dea celor de la Renault premiul pentru design,au talent nu gluma baietii astia. gluma !
    7 3
  • Sandero
    Oare o sa aiba si aer conditionat?
    Iar daca ii baga si MP3 player, o sa fie cea mai tare masina.
    6 9
  • Florin
    Involutie
    Actualul Sandero este singurul model cu aspect placut produs de Dacia si referitor la partea frontala , chiar este reusita.
    Ceea ce se vede mai sus in poze este o INVOLUTIE in aspectul exterior , care cu siguranta va pierde cel putin 40% din fanii Sandero.
    Si-au batut joc si de modelul asta....
    6 5
  • numai bagatori in seama pe aici, nicio treaba cu Dacia sau cu domeniul auto in general...

    @crysti09 @Sandero
    La Dacia n-au fost si vor fi niciodata "casetofoane Grundig" . Dacia pune pe masini RADIO CD-uri BLAUPUNKT , si asta nu de azi de ieri, ci de mult timp... In functie de versiune, Dacia isi echipeaza masinile cu Radio CD MP3. Daca a asta a fost ideea voastra de gluma, va pot spune ca sunt dumele astea sunt rasuflate si denota prostie...
    10 1
  • modificari utile
    Modificarea in partea superioara a fost facuta cu scopul reducerii rezistentei la inaintare. Asa mai scad si ei cx-ul de caramida. Claxonul pe volan si aducerea butoanelor de geamuri pentru eliberarea consolei centrale inca doua lucruri utile. In rest praf in ochi pentru disperatii de aspect ...
    3 2
  • prima masina
    Daca asa va arata si sandutul nostru, in scurt timp putem spune ca dacia a lansat prima masina adevarata! In sf arata asa cum trebuie si exterior si interior, felicitari! Arata mult mai tinereasca in formatul asta.
    Ce trebuie sa faca Dacia acum pt a continua vanzarile este sa nu scumpeasca loganul, sa-l lase asa cu alea 4 roti+volan.
    Bine ar fi ca la urmatorul face lift al dusterului sa-i aduca si lui interiorul de pe sandero + jante de 17" si binevenita antifonare mai buna :)

    Nu e scris nicaieri de claxon, intr-adevar e pe volan?
    4 0
  • logan sandero......
    logan facelift 'black line' + interioru acestui sandero facelift ar fi dacia suprema pentru anii ce urmeaza.......
    3 0
  • !
    Forma modificata a lampilor (spate) ajuta la desprinderea aerului/respectiv mizerie mai putina pe ele la mersul pe timp ploios. Antena puteau sa o puna la spate = sa nu mai vajaie la viteza.
    Puteau sa puna oglinzile de la Duster ... sau cotiera ... sau lumina alba in bord= mai putin obositoare ..etc
    3 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru