Sandero se vinde peste asteptari in Brazilia

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 30.04.2008
Sandero se vinde bine in Brazilia, Renault estimand mai nou 40.000 de unitati livrate anul acesta.

Esential

40.000 de unitati Sandero si logan intentioneaza Renault sa vanda anul acesta in Brazilia.

Desi vanzarile Renault scad in Romania, francezii inregistreaza un succes deosebit in Brazilia, unde Sandero se vinde deja ca painea calda.

Renault a anuntat ca isi va revizui targetul de vanzari pentru Sandero in Brazilia prin vocea lui Jerome Stoll, directorul diviziei franceze in statul sud-american. Stoll a anuntat ca cifra de vanzari estimata pentru acest an a crescut de la 30.000 la 40.000 de unitati. Acelasi target a fost fixat si pentru Logan sedan.

In prezent, Sandero costa in Brazilia intre 11.500 si 17.000 de euro si ofera clientilor sai cel mai mare spatiu dintre toate hatchback-urile existente pe piata sud-americana. Sandero reuseste sa eclipseze astfel o concurenta puternica cum sunt Volkswagen Fox si Fiat Punto. Platforma este imprumutata de la sedanul Logan, ampatamentul fiind doar cu 4 mm mai scurt in cazul hatchback-ului.

Renault cunoaste pe piata braziliana o decadere a motoarelor de un litru care vor totalizeaza doar 30% din optiunile viitorilor clienti. De aceea francezii ofera si un motor de 1.6 litri si 95 de cai putere, versiunea urmand a fi aleasa de 50% din viitorii clienti Sandero.

Restul de 20% din potentialii clienti Sandero se estimeaza ca vor alege versiunea de top de 1.6 litri 16 valve si 112 cai putere.

Renault nu vrea sa se limiteze doar la piata din Brazilia si cea din Argentina si intentioneaza sa vanda Sandero si in Africa de Sud si Rusia.

via | Automotive News

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru