Sandero, singurul "stranier" în topul 10 al înmatriculărilor din Franţa în luna mai

De Mircea Meșter
Publicat Vineri, 04.06.2010
Dacia Sandero a reuşit din nou o lună excelentă în Franţa, modelul mărcii de la Mioveni lăudându-se cu locul al patrulea la înmatriculări.

După ce ieri am văzut cum Dacia a urcat până pe locul al cincilea la vânzări în Franţa, situându-se imediat sub Renault, Peugeot, Citroen şi Volkswagen, astăzi intrăm în detalii şi analizăm rezultatele pieţei franceze pe modele. Surpriză sau nu, Dacia se află din nou în top, Sandero reuşind o lună excelentă care completează comportamentul bun înregistrat de subcompacta de la Mioveni până acum pe piaţa din Hexagon.

Conform statisticilor prezentate de oficialităţile franceze, Dacia Sandero s-a clasat pe locul al patrulea la înmatriculări în această ţară în luna mai, cu 7449 de unităţi înmatriculate. Rezultatul este cu atât mai meritoriu cu cât Dacia Sandero este singurul model al unei mărci non-franceze prezent în Top 10.

În faţa lui Sandero s-au clasat doar Peugeot 207 (10.778), Renault Clio (10.270) şi Renault Scenic (7449). Renault a realizat de altfel o luna excelentă, plasându-şi patru modele pe primele 6 locuri. Astfel, pe locurile 5 şi 6 s-au clasat Megane (6950) şi Twingo (6329).

Clasamentul este continuat de Citroen C3 (5628 de unităţi), Peugeot 308 (5137) şi C4 Picasso (4678), ultima poziţie în Top 10 în luna mai fiind ocupată de Peugeot 206 (4099).

Dacia Duster şi-a făcut şi el debutul pe piaţa franceză în luna mai, fiind înmatriculate 1644 de exemplare ale SUV-ului românesc (locul 32 la general). În aceste condiţii, luna iunie va fi una cel puţin interesantă din punctul de vedere al Dacia, care se baza atât pe inerţia din vânzări a modelului Sandero, cât şi pe valul de înmatriculări care ar trebui să acopere gama Duster în urma celor 10.000 de comenzi adunate de dealerii Dacia în luna aprilie.

via | CCFA

Comentarii (3)

  • Intr-un fel era de asteptat.
    Dacia se vinde bine peste tot, iar Sandero chiar arata super, dupa parerea mea
    15 0
  • :)
    Cica marca nonfranceza :)
    Felicitari dacia, la mai mare
    15 0
  • sandero
    parerea mea este ca ar trebui sa se investeasca mai mult in sandero,optionale,calitate de fabricatie si,de ce nu,un facelift.se vede ca a preluat de la logan vinzarile dacia.
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru