Schneider Electric: "În România vor exista un milion de maşini electrice în 2025"

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 14.06.2011
O companie specializată în echipamente electrice consideră că parcul auto din România va include un milion de vehicule electrice în termen de 15 ani. În prezent, parcul auto are 5.42 milioane de unităţi.

Schneider Electric România, o companie interesată de dezvoltarea unei infrastructuri pentru vehiculele electrice, a emis o declaraţie prin care numărul de vehicule electrice se va dubla în următorii ani, iar ţara noastră va avea un milion de vehicule electrice pe şosele în termen de 15 ani. Având în vedere faptul că numărul de vehicule electrice din România este infim în acest moment, iar preţul unui asemenea vehicul este prohibitiv pentru un utilizator obişnuit, putem considera estimarea celor de la Schneider ca fiind optimistă.

"Într-un interval de 10-15 ani în România vor circula un milion de maşini electrice", a declarat marţi, într-o conferinţă de presă, preşedintele Schneider Electric România, Saulo Spaolanse, citează Mediafax.

Parcul auto din România are 5.42 milioane de vehicule, dintre care 4.3 milioane sunt autoturisme, anunţă colegii de la Mediafax în baza datelor primite de la Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor. Majoritatea vehiculelor din parcul auto românesc (60%) sunt echipate cu motorizări pe benzină. Primele vehicule electrice oferite în România au un preţ destul de piperat şi sunt oferite de Renault, Citroen şi Mitsubishi.

Schneider Electric România a semnat un parteneriat cu Electrica S.A.

pentru livrarea energiei electrice necesară încărcării maşinilor, iar cele mai mari investiţii necesare acestui proiect vor fi făcute de Renault, alături de compania de utilităţi. Renault le propune clienţilor o modalitate inedită de comercializare a vehiculelor electrice din oferta sa, vânzând maşina propriu-zisă fără baterii, acestea fiind oferite în leasing.

Automarket a testat trei vehicule electrice în România. CLICK AICI pentru a citi concluziile testului nostru.

Via | Mediafax
Foto | CiprianMihai

Comentarii (10)

  • Subtitlu...
    Hellou, reformulati putin subtitlul ca se intelege ca parcul romanesc are 5.42 unitati electrice... Gramatica...
    2 0
  • Schneider Electric
    Suna bine! E chiar imbucurator daca sunt dispusi la investitii concrete.
    17 1
  • *****
    garantez ca nu o sa avem nici 100000 de masini electrice in 15 ani
    6 14
  • Schneider Electric
    Astia si cu Siemens sunt destul de seriosi in tot ce fac... deci o sa avem statii de incarcare... ok Super! Da masini.... de unde bani?:)) doar fortati de scumpirea benzinei poate... sau sa se ieftineasca rau bateriile dintr-o data (cam greu de crezut imposibilul).
    4 0
  • @AdyyB
    e doar inceputul
    nimic nu-i imposibil... lucrurile vor evolua, dar asta cere timp
    9 1
  • viitorul e aici si e electric
    La fel de ciudate ca si electricele, apareau acum 100 de ani primele carute fara cai-noi le numim azi masini si sunt ceva banal.

    PS:acum un an vedeam electicele la saloane auto, acum le putem vedea deja pe strada,CE E DREPT CAM RAR, dar saltul a fost urias: Nissan Leaf ,Mitsubishi (cu modelul iMiEV), Citroen (cu modelul C-Zero) şi Renault (cu modelele Fluence Z.E. şi Kangoo Z.E.) si sa nu uitam TESLA.

    In 10-15 ani pretul bateriilor va scadea, iar eficienta va fi mult mai mare ,putem spera la autonomie dubla 200-300 km/incarcare.
    8 0
  • philishave
    Ar fi bine sa fie asa... cu toate ca s-ar putea sa fie vorba de masini electrice de barbierit.
    1 6
  • Marius
    VW Golf e-motion
    Sunt si alte masini Audi A1,VW G6 emotion,BMW Active-E.....care arata mai bine si sunt poate mai bune raportat la calitate/pret.
    2 3
  • poate nu vreau o fumegatoare de la VAG...
    2 1
  • vlad-9
    si unde o sa circulam cu alea 1 milion de masini electrice...


    la o masina iti trebuie punct de alimentare din 200 km in 200 km si daca mai prinzi un ambuteiaj pe autostrazile noastra "suspendate"!!!!



    noi n-o sa avem niciodata asa ceva......poate 1-2 asa de fita..
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru