Se opreste dezvoltarea tehnologica auto?

De Cornel Șocariciu
Publicat Sambata, 24.10.2009
Compania Ernst&Young a realizat un sondaj in randul directorilor din industria auto. Concluzia: toti vizeaza oprirea dezvoltarii tehnologice pentru a nu investi multi bani in aceasta perioada.

300 de furnizori si directori care lucreaza pentru diversi producatori din industria auto au declarat intr-un studiu realizat de compania Ernst&Young ca producatorii auto germani ar trebui sa accelereze lucrarile in ceea ce priveste dezvoltarea unor tehnologii noi si, totodata, sa produca un numar mai mare de masini din segmentul mic.

Jumatate dintre acestia au declarat ca vad anul 2010 ca pe o renastere a industriei constructoare de automobile. Directorii constructorilor europeni au indicat ca ar dori sa opreasca cheltuielile din domeniul cercetarii. Producatori precum Volkswagen, BMW si Continental si-au redus productia, in timp ce General Motors si Ford au decis sa vanda produse europene pentru a-si reorganiza pierderile.

“Dezvoltarea unei noi tehnologii in ceea ce priveste producerea motoarelor va deveni atat de costisitoare, incat vom asista la un numar tot mai mare de fuziuni si aliante intre constructori”, a declarat Peter Fuss, partener Ernst&Young. Conform aceluiasi sondaj, producatorii de automobile de lux din Germania ar trebui sa puna accentul mai mult pe reducerea consumului de combustibil, dar mai ales pe investitii in masinile din segmentul mic.

Doar asa isi pot recastiga clientii, a completat Peter Fuss.

Circa 70 de procente din numarul managerilor care au luat parte la sondaj au spus ca prevad o crestere a vanzarilor in segmentul mic pana in anul 2014, in timp ce 19% vad schimbari semnificative in clasa masinilor de lux. De asemenea, 45 de procente din persoanele intervievate au spus ca se asteapta in continuare la o scadere a vanzarilor in perioada urmatoare.

via | gasgoo

Comentarii (3)

  • Nu!
    4 5
  • 330d
    la vw s-a oprit de mult timp oricum.
    9 6
  • Ernst&Young
    Astia nu-s aia la care a murit romanca noastra din cauza jobului ??
    3 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru