Sistem start-stop pentru viitorul VW Golf

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 09.06.2008
Un oficial Volkswagen a dezvaluit ca noua generatie Golf va dispune de sistem start-stop ca optional.

Noua generatie a modelului Volkswagen Golf isi va face debutul oficial la Salonul Auto de la Paris din toamna acestui an. Desi constructorul german se straduie sa mentina secrete informatiile despre viitorul Golf 6, noi detalii ies la suprafata, dezvaluite de oficialii grupului.

Intr-un interviu recent, acordat de Wolfgang Steiger, directorul departamentului de cercetare a trenului de rulare VW, a declarat ca noua generatie Golf va dispune de cea mai nou tehnologie start-stop. Aceasta va fi disponibila ca echipare standard pe o versiune BlueMotion si ca optional pe celelalte versiuni de serie.

Steiger a completat declaratia cu informatii despre presupusele motoare de capacitate mica pregatite de Volkswagen pentru viitorul Golf. Oficialul VW a recunoscut ca vor exista doua motoare de un litru si 75 de cai si unul de 1.2 litri alaturi de o unitate cu trei cilindri si inductie fortata. Din pacate aceste unitati nu vor fi disponibile decat incepand cu primavara anului viitor, cel mai devreme.

Sistemul start-stop este foarte util atunci cand masina stationeaza la semafor sau in blocajele din trafic, oprind motorul atunci cand nu este selectata nici o treapta de viteza. Aceasta functie, combinata cu motorizarile BlueMotion vor reusi sa ofere publicului un vehicul cu adevarat economic si ecologic.

via | MotorAuthority

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru