Studiu: 65% dintre accidente au loc foarte aproape de casa

De Mircea Meșter
Publicat Vineri, 14.08.2009
Conform unui studiu britanic, soselele si aleile pe care conduceti cel mai des va expun mai des accidentelor.

Esential

30% dintre accidente au loc pe o distanta de pana la 1.5 kilometri de casa
35% dintre accidente au loc la 1.5-8 kilometri de casa.
23% dintre accidente au loc la o distanta intre 8 si 40 kilometri de casa.
5% dintre accidente survin la o departare de 40-80 de kilometri de casa.
6% dintre accidente au loc la peste 80 de kilometri departare de casa.

Un studiu britanic efectuat de o companie de asigurare din Albion arata ca cele mai multe accidente au loc foarte aproape de casa.

Cercetarea sociologica realizata de Elephant.co.uk s-a bazat pe analiza a 3800 de accidente, rezultatele fiind interesante: 65% dintre acestea au avut loc la o distanta de pana la 8 kilometri de casa celui de la volan. Mai mult, o treime dintre accidente au loc in imediata apropiere a casei, lucru care arata faptul ca soferii se relaxeaza atunci cand se simt aproape de locul in care trebuie sa ajunga in fiecare seara, ignorand uneori reguli elementare de conduita in trafic.

"Cercetarea noastra arata ca multi soferi se afla intr-o asa-numita 'zona de confort' atunci cand ruleaza pe sosele familiare sau aproape de casa, acest lucru explicand intr-o anumita masura proportia ridicata de accidente care au loc aici", sustine Brian Martin, directorul companiei care a realizat studiul.

Conform rezultatelor, cele mai comune accidente care se petrec aproape de casa sunt reprezentate de acrosaje cu alte masini parcate, de accidente in care soferul ignora indicatoarele la iesirea de pe un drum secundar, de tamponari care au loc la manevrele in marsarier sau la loviri ale unor ziduri sau garduri.

via | Whatcar

Comentarii (3)

  • Stelian_Opincariu
    ii lasa inima cand sunt aproape de casa.........nevasta ii intreaba daca au cumparat tot ce era pe lista.....ca de nu va vedea el acasa ......hehe
    6 4
  • ABURITUL DE ALCOOL
    adevarat
    Foarte adevarat , noroc ca merg eu preventiv , evit cam 1 ..2 pe saptamana in apropiere de casa ; restul de 4 ..5 nu au noroc . :-P
    3 4
  • BogdanD
    studiu
    eu as rezuma acest studiu intr-un alt mod: 88% dintre accidente se petrec in zonele des frecventate de fiecare cetatean in parte care este implicat in acea coliziune. Ceea ce e si normal. Ganditi-va ce procent din timp petreceti in zona in care locuiti. Majoritatea drumurilor se fac pana la locul de munca, loc ce este deseori mai aproape sau la limita celor 8 km de casa. La fel, dupa parerea mea, cele mai putine accidente sunt pe drumurile cel mai des parcurse, caci, cum e normal, vei sti unde sunt zonele cu risc si le vei acorda atentie sporita.
    8 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru