STUDIU: BMW este cel mai inovator producator auto din America

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 17.06.2009
JD Power a realizat un studiu alaturi de furnizorii de piese din Statele Unite ale Americii pentru a afla care este cel mai inovator producator de automobile din America. Primele trei pozitii ale clasamentului au fost ocupate de BMW, Toyota si Honda.

Un studiu JD Power a dezvaluit faptul ca BMW este cel mai inovator producator de automobile din lume, urmat de Toyota, Honda si Mercedes-Benz. Producatorul german este expert la implementarea inovatiilor pe vehiculele sale. Pe o scara de la 1 la 1000, BMW a primit 716 puncte, pe cand Toyota a primit 692, iar Honda a obtinut 671. Cea mai mare crestere a fost inregistrata de americanii de la Ford, care au primit 108 puncte in plus fata de anul 2007, urcand pe locul 5 cu 544 puncte.

Cel mai slab producator din America in materie de implementarea inovatiilor este General Motors, care a obtinut 445 de puncte, in ciuda faptului ca a crescut cu 20 de puncte fata de anul 2007. Chrysler s-a situat cu o pozitie in fata celor de la General Motors, obtinand 449 de puncte, dupa ce au pierdut 99 de puncte fata de anul 2007. Furnizorii interogati au notat producatorii de automobile in baza a cinci criterii distincte. Astfel, furnizorii au judecat cat de deschisi sunt producatorii la idei, increderea in furnizori, usurinta cu care au colaborat cu producatorul de automobile, disponibilitatea de a imparti beneficiile financiare in cazul unei reusite si capacitatea de a implementa noile inovatii tehnice in gama sa de produse.

BMW a fost apreciat pentru dorinta de a dezvolta inovatii tehnologice si pentru faptul ca sunt dispusi sa plateasca mai mult pentru tehnologiile importante. Ford a fost surpriza acestui clasament, deoarece a reusit sa inregistreze o crestere de 108 puncte in doi ani.

Producatorul american a reusit sa se ridice peste medie in materie de inovatii. Spre deosebire de BMW, producatorul american nu este dispus sa plateasca foarte mult pentru inovatiile implementate, si prefera sa isi tina profiturile cat mai aproape.

 

Producator Punctaj obtinut in 2009 Schimbarea fata de sondajul din 2007
BMW 716 +29
Toyota 692 -3
Honda 671 +15
Mercedes-Benz 630 +23
Ford 544 +108
Media industriei 540 -22
Nissan 535 -49
Volkswagen 523 -58
Hyundai 516 N/A
Chrysler 449 -99
General Motors 445 20

 

Via | AutomotiveNews (inreg.)

Comentarii (24)

  • Si loganu unde e
    Au luat spaga de fapt BMW era la coada!Primele erau honda si toyota pt restu timpu s-a condensat sau s-a comprimat si au ramas in urma!!!
    2 9
  • p/u jiji
    p/u jiji
    Ma jiji dute si-ti paste oile ca esti prost .
    Americanii prosti ,prosti dar stiu ce-i bun.
    Bravo lor ca pretuiesc BMW-urile .
    Eu stiu ce inseamna UZINA de la MUNCHEN e din SANGE BAVAREZ cu O calitate superioara altor UZINE.
    ASTA nu e OPEL sau VW e BMW si oriunde in LUME e BMW .
    5 8
  • Nu vreau sa fiu rau, dar BMW fabricate in Statele Unite: X5, X6, Z4, etc., chair daca sunt BMW sunt mai slabe, calitativ vorbind, decat cele asamblate in Germania. Din acest motiv au si un pret de vanzare mai mic decat cele din Europa.
    Ca sa inteleaga toti, e ca si cum ai cumpara un Megane asamblat in Turcia si unul in Spania.
    5 0
  • Crysty
    Audi
    Si unde e marele producator premium care a depasit BMW si Mercedes ? Audi...
    Cred totusi ca Toyota era pe primul loc! Dar...
    4 4
  • george
    STUDIU DE 0,02 ROL
    Ca mai toate studiile facute de acesti saormari...
    4 4
  • mda
    Degeaba se forteaza mancatori de carnati si cu creierul plutind i bere = federatia germana. Iar au dat spaga , au invatat lectia asta bine de tot . Deocamdata , tot japonezii sunt cei mai tari. Si kinezii vin din urma cu o forts coplesitoare ! Atentie!
    1 3
  • prudentul
    @Crysty
    E vorba de producători auto DIN America. Audi nu apare pentru că NU produce în America. Lămurit ?
    2 1
  • @all
    Baieti, mai usor cu comentariile acide. Ramaneti la subiect.

    Multumesc.
    1 1
  • Crysty
    @ prudentul
    Din comentariul tau mi dau seama ca esti fan Audi! Nu ma intereseaza unde produce si unde nu produce Audi. Nu ma atrage din niciun punct de vedere. Se vrea a fi cate putin de la fiecare. Mai greu...
    Era vorba ca este mult laudat, ca este premium si nu apare in acest clasament.

    Linisteste-te...
    0 0
  • prudentul
    @Crysty
    Îţi mai repet odată: În articol e vorba DOAR de cei care CONSTRUIESC în America. De aceea nu apare Audi. De aceea nu apare nici Rolls-Royce, nici Bentley, nici Ferrari. Pentru că nu PRODUC în America.

    Acum ai înţeles de ce nu apare Audi în acest clasament al PRODUCĂTORILOR auto din America???
    1 2
  • george
    SAORMARIE AMERICANA
    Baietii astia de la JD Power se ocupa cu tot felul de studii despre tot felul de chestii. Nu stiu cum sta treaba in alte domenii de activitate dar in auto sunt foarte foarte prosti. Extrem de prosti.

    Studiul asta e cea mai buna dovada in acest sens:

    1. Abordarea situatiei in acest studiu este de-a dreptul naroada. Scindarea unui producator pe continente/regiuni/tari este total neproductiva. Faptul ca un producator anume nu are capacitati de asamblare in America (din diverse motive) il exclude automat din acest top desi poate este foarte capabil. Se creeaza astfel (intamplator sau deliberat) o imagine negativa producatorului pe ansamblu.

    2. Ce naiba cauta furnizorii in toata ciorba asta?!?!?!? Il examineaza elevul pe profesor?!?! Daca facea chestia asta un institut al unei mari universitati cu jde` mii de patente pe tot felu` de chitibusuri, mai era o socoteala dar asa e o prostie cat casa poporului american (Pentagonul).

    3. Ce treaba are "increderea in furnizori", "usurinta cu care au colaborat cu producatorul de automobile" si "disponibilitatea de a imparti beneficiile financiare in cazul unei reusite" in evaluarea "inovativitatii" unui producator?!?!?! Astia care au stabilit criteriile au fumat inainte ceva "patrunjel"? Au tras pe nas oarece faina columbiana? Despre ce naiba se vorbeste pana la urma in studiul asta?!? Ca au incurcat baietii borcanele rau de tot...

    Iar "studiile de fiabilitate" sunt asa de jenante ca iti vine sa stergi farurile de la masina cu ele. Ca sa poti sa iti dai cu presupusul pe fiabilitate, n-ar trebui sa iei niste masini si sa le bagi la testare cam cum face IKEA cu mobila? Ca asa, daca ii intrebi pe Vasilica si Costica niste chestii gandite cu ciorapu`, o sa ai parte de raspunsuri vangheliene.

    In concluzie, JD Power e o caricatura si o comicarie in domeniul auto.
    0 2
  • george
    te aprinzi degeaba , o sa-ti dau exemplu simplu , ai vazut ce PE avem ? , deci asha e si cu studiile , poporul a vorbit , si mai zici tu ca sunt prosti , oare , ei castiga bani cu studiile astea pe care tu le citesti , le comentezi si le dai apa la moara , cine-i prostul acum?
    2 0
  • Crysty
    @ prudentul
    aaaaa.....
    De ce nu apare audi in acest clasament?

    Am inteles de prima data !

    Linisteste-te baiete ! Ce naiba te aprinzi atat ca nu primesti nimic de la Audi daca te aprinzi asa!
    Probabil asteptai comentariul meu ...
    1 0
  • Dictionar explicativ
    cititii bine inainte sa comentati ca ala e mai bun sau aia e mai buna........ ca este vb. de cu totul altceva......... (cel mai inovator producator de automobile din lume)
    Dictionar explicativ
    inovat // or I > oare (ori, - oare) = care inoveaza ceva; innoitor; novator. / < fr. innovateur
    inovat // or II > oare (ori, - oare) = m.si f. Autor al unei inovatii. / < fr. innovateur
    Anagrame
    inovator
    0 0
  • chiar asa prosti sa fie?
    sau oare sunt prosti ca nu a iesit cine vrem noi in top? omul de obicei are tendinta sa arunce noroi cand ceva nu iese cum se astepta el.

    J.D. Power conducts multiple annual surveys of the automotive industry in the U.S. as well as in other countries. The Vehicle Dependability Study (VDS) is a measure of problems experienced after three years of ownership, while the Initial Quality Study (IQS) is a measure of problems experienced within the first 90 days of ownership. Other surveys include the APEAL survey, reflecting consumer's attitudes towards a vehicle's attributes, dealership service surveys, and customer purchasing experience surveys. Similar versions of the Vehicle Dependability and Initial Quality Studies are performed internationally, and usually released with the country's name, followed by the same title, e.g. Taiwan Initial Quality Study.

    In the United Kingdom, the J.D. Power UK Car Customer Satisfaction Index reviews all cars that have reached two years of age at the time of publication. Surveys are conducted in partnership with UK automotive publication What Car?, which publishes the survey results.[4] The UK car survey consists of comments and ratings entirely from the members of the public who bought the cars new two years previously. Satisfaction is based on a number of different criteria, and when the many thousands of marks in each area for each car are added up to form an overall score.[5] The list usually comprises about 130 cars and is published every year in the UK.

    articol de pe wikipedia
    0 0
  • george
    OH MY GOD!
    @ illy

    Sunt siderat de ceea ce am citit in numai 4 randuri...Am crezut ca n-o sa mai dau veci pururi peste astfel de comentarii...

    In primul rand am fost izbit de “acuratetea” exprimarii…idei amestecate neomogen, garnisite cu grave abateri de la regulile de punctuatie si incoronate de...hmmm…inexactitati flagrante...De parca n-ai fi citit comentariul meu nici macar in diagonala...In sfarsit...

    “te aprinzi degeaba”
    Asa ti se pare tie. Doar am exprimat niste pareri...un pic mai apasat, ce-i drept...

    “o sa-ti dau exemplu simplu”
    Unu` simplu si prost. Parlamentul European este o institutie constituita pe niste principii mult diferite de cele ale unei societati comerciale, fie ea si una de consultanta.

    “ai vazut ce PE avem?”
    Te referi la intregul Parlament European sau doar la grupul de EUROPARLAMENTARI ROMANI? Am vazut si unul si altul...Asta se intampla cand aia “destepti” devin idioti pentru ca ii lasa pe idioti sa voteze pentru ei...S-au luat dupa tot felul de cretini care ii indemnau sa nu voteze si astia foarte putini care au votat au votat dupa cum ai vazut. Ca sa nu avem discutii dupa: cu votul nu se fac minuni, dar macar nu se nasc monstri din astia...

    “deci asha e si cu studiile”
    No connection whatsofreakin`ever...votul il da tot omu`(daca vrea, bun inteles), si ala destept, si ala natarau. Studiile le fac numai oamenii destepti (bine, nu si la JD Power, pare-se) pentru ca nu se nasc in firma respectiva ci sunt cooptati pe baza inteligentei si pregatirii...

    “poporul a vorbit”
    Doar 27 % din popor a vorbit...Si n-as spune neaparat ca toti aceia au fost natarai. O parte sigur au fost dar nu toti. Dar pentru faptul ca nu au votat fiindca NU AU VRUT, si cei care nu au votat din acest motiv, sunt in mare masura niste natarai…

    “si mai zici tu ca sunt prosti”
    Perfect adevarat. Aia care au conceput schema studiului sunt prosti de se calca singuri pe picioare. Destepti sunt aia care stiu sa-l vanda. Sau poate e meritul numelui care vinde (inca) orice BS.

    “ei castiga bani cu studiile astea”
    Or castiga ca sunt destui care pun botul. De la mine nu castiga nimic.

    “pe care tu le citesti”
    WRONG CONLUSION! Daca ai fi citit macar 3 randuri din comentariul meu, ti-ai fi dat seama imediat ca nu citesc asemenea mizerii. Eu am citit doar concluziile si mi-a fost de-ajuns...Aaaa, si n-am dat nici o para chioara pe respectivul studiu.

    “le comentezi si le dai apa la moara”
    Cu comentarii precum ale mele, le dai apa la moara doar detractorilor si concurentei. Ceea ce pentru ei poate insemna (s)caderea business-ului...

    “cine-i prostul acum?”
    Esti sigur ca vrei sa raspund la intrebarea asta?


    @ Mowgli

    Nu stiu daca intrebarea din titlul comentariului tau mi-este adresata si mie, dar o sa incerc sa-ti dau un raspuns: DA.

    Si ca sa nu raman dator, am si eu o intrebare pentru tine: tu ai citit articolul de mai sus?
    0 0
  • george
    iti dai seama daca scriam cat scrii tu , nu terminai comentariul pana dimineatza, zi merci ;)

    P.S. deci comentezi articolele fara sa le citesti , multam pentru informatie , sa stiu alta data sa nu-mi tocesc tastele cu tine , noapte buna
    0 0
  • george
    CA SI CAND AI FI AVUT CE...
    @ illy

    Cand vorbesti despre altii, nu te lua pe tine ca reper...In principiu, daca ai fi scris cat mine, ar fi fost 20 de - hai sa le spunem elegant - aberatii inmultit cu "fara numar"...Dar nu cred ca ai fi reusit pentru ca si scrisul asta, pentru unii e tare greu.

    Nu-mi dau seama cum ai ajuns tu la concluzia ca nu citesc articolele...Nu cumva te-ai gandit la tine? Ca tu nu citesti nici articol, nici comentarii. De fapt, la cum scrii, cred ca nu citesti nimic...

    BTW, vad ca nu ai nici o observatie la ceea ce am spus in comentariu...
    1 0
  • bla bla bla
    esti penibil , ciaules
    0 0
  • george
    AS I SAID...
    @ illy

    you`ve got nothing to say...besides some low, cheap and gutless BS...

    Daca mi-ai si argumenta de ce sunt eu penibil, poate ca as incerca sa te cred...Dar asa, la cum arunci cu pietre dupa masini si te ascunzi in boscheti, ce crezi ca as putea sa spun eu despre tine?

    Go get some beer and get wasted...
    0 1
  • deci esti pa faza
    daca imi scrii in franceza , rusa , spaniola si portugheza atunci iti zic , vrei sa-mi arati ca stii sa scrii in engleza? , nu vad nimic extraordinar in asta mai ales ca in ziua de azi orice .... stie engleza , eu mi-am zis o parere si tu ai inceput sa scrii romane , se vede ca ai prea mult timp liber , vrei sa demonstrezi ca le stii pe toate postand km liniari de propozitii in speranta ca intr-o zi o sa vina caneva sa te mangaie pe capusor "vai georgelul meu ce deshtept e, e cel mai tare din automarket " , da o tura pe afara si vezi putin "real life" , automarket nu cred ca s-a creat ca un maraton pentru a demonstra care din toti comentatorii sunt cei mai deshtepti sau cei mai prosti , cred ca scopul acestui site e de a informa despre lumea auto si de a discuta intr-un mod civilizat despre tot ce se intampla in lumea auto , din pacate cam 90% din comentatori sunt incapatanati sa inteleaga asta , ce sa-i faci , takaia jazni bleadi
    1 0
  • george
    SARACU` DE TINE...
    @ illy

    Tu ai “gustat” vreo 2 duble de votca si ai cazut pe scari inainte sa-mi scrii? Am vazut multe manifestari de tupeu si nesimtire la viata mea dar ceea ce am citit mai sus m-a uimit si oripilat in acelasi timp. Cum sa ai indrazneala sa te dai lovit in conditiile in care ai dat cu ciomaga in capul omului nevinovat?!?!?

    De unde stii tu ca am “prea mult timp liber”? Daca tu ai nevoie de 3 ore ca sa scrii 2 randuri (si alea prost adica fara logica si cu punctuatie de clasa 1-a), atunci vorbeste pentru tine. Lasa-i pe altii in pace ca poate sunt diferiti de tine.

    “orice.... (aici vroiai sa zici cumva prost?) stie engleza”?
    Bine ai venit pe planeta Pamant baiete! Ia, te rog, un loc in banca si urmareste putin cum se desfasoara lucrurile in acest decor care este absolut necunoscut pentru tine. Stiu ca pe planeta Mercur, de unde tocmai ai picat, toti sunt destepti si frumosi si totul este perfect dar aici lucrurile stau altfel. In tarisoara asta, multa lume nu stie nici romaneasca bine. Premierul nostru vajnic si maret stie ca “gripa aviara” in engleza e “aviara gripa”…DUH...

    “deci esti pa faza daca imi scrii in franceza , rusa , spaniola si portugheza atunci iti zic , vrei sa-mi arati ca stii sa scrii in engleza? “
    Mostra de logica…lipsa…

    “Eu mi-am zis o parere” ?!?!?
    Unde ai invatat formularea asta? La gradinita speciala?

    “si tu ai inceput sa scrii romane”?!?!
    Pai mai baiete, tu ma faci pe mine albie de porci GRATUIT si te astepti sa te felicit? Nu ai habar pe ce lume traiesti. Daca tu te bagi in seama numai cu idioti si aia-ti permit sa faci figuri din astea, e treaba lor. Eu nu inghit mizerii in general, cu atat mai putin de la unu` ca tine.
    Ti-am raspuns cu argumente la multele prostii pe care le-ai insirat (si pe care ai reusit cu o deosebita iscusinta sa le inghesui in doar 4 randuri) ca sa se vada clar cat esti de dus si de redus.

    "in speranta ca intr-o zi o sa vina caneva sa te mangaie pe capusor"
    Nu astept de la nimeni nimic…Nu mi-au murit laudatorii si chiar daca ar fi murit, nu mi-as cauta altii pe Automarket. Problema este ca am dezvoltat o forma severa de intoleranta cronica la prosti.

    Nu vreau sa demonstrez ca le stiu pe toate si chiar nu le stiu pe toate. Daca tu zici ca am gresit, contrazice-ma DAR CU ARGUMENTE PERTINENTE. Nu ma lua cu aberatii, prostii si gugumanii inecate in tupeu de cocalar.

    Eu am postat un comentariu PE SUBIECT (stii despre ce este vorba in articol?...sau, mai bine zis, stii ca era un articol acolo sus?) si tu te-ai trezit sa spui prostii cu un tupeu fenomenal. Iar la subiect nu ai avut decat niste referiri tangentiale (cu foarte mare indulgenta). Nu ai spus nimic nici despre rezultatele acestui studiu de doi bani vechi si nici despre ce am spus eu concret despre el. Si dupa ce mi-ai turnat 5 tone de prostii, m-ai mai si intrebat in incheiere, pe un ton impertinent “ cine-i prostul acum?” Dupa ce ca esti vai de capu` si viata ta, mai esti si supertupeist…
    0 0
  • hahaha
    iti rad in nas ofticosule , esti un fraier patetic
    0 0
  • george
    RAZI DIRECTORE...
    @ illy

    ...ca de altceva nu esti in stare...Am totusi o senzatie ca nu e chiar un ras ci mai degraba un ranjet...

    Distractie placuta si insanatosire grabnica!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru