STUDIU: Lipsa unei masini te poate face mai gras

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 21.09.2009
Un studiu efectuat de americani a relevat faptul ca lipsa unui automobil ar putea sa ingrase anumiti cetateni, care vor alege restaurantele fast food din apropriere in favoarea unor alegeri mai sanatoase.

Desi pare paradoxal, un studiu efectuat de americanii de la Journal of Urban Health a dezvaluit faptul ca lipsa unei masini i-ar putea face pe unii oameni mai grasi, deoarece acestia vor alege restaurantele fast-food in favoarea unor restaurante mai bune, dar care sunt mai indepartate de casa. Acest lucru suna neobisnuit, deoarece lipsa unei masini ar putea implica mai multa miscare, dar regula nu se aplica peste tot. Americanii de la JUH au studiat 2.156 de adulti din Los Angeles si au analizat obiceiurile acestora. Se pare ca adultii care nu aveau masina cantaresc, in medie, cu 3.8 kilograme mai mult decat cei care nu au masina.

Rezultatele acestui studiu sunt si mai dramatice in cazul persoanelor care locuiesc in cartiere saturate de restaurante fast-food, unde persoanele care nu au masina cantaresc cu 5.8 kilograme mai mult fata de media pietonilor din zonele fara restaurante fast-food. Totodata, acestia sunt cu 1.2 kilograme mai grei decat cei care locuiesc in aceeasi zona si detin o masina.

Exceptia de la aceasta regula sunt persoanele subponderale care nu au masini, dar locuiesc in zone cu mai putine restaurante fast-food.

Cercetatorii care au realizat acest studiu nu au mentionat importanta restaurantelor fast-food cu drive-in, element care ar putea atrage mai multi soferi la acel local. Cu toate acestea, rezultatele studiului sunt cel putin interesante si ne arata ca oamenii isi schimba comportamentul in functie de distantele pe care trebuie sa le parcurga pentru a isi atinge obiectivele, unul dintre acestea fiind achizitionarea hranei.

Via | LaTimes

Taguri: America, studiu

Comentarii (4)

  • nu stiu de ce prezentati voi studii facute in America, pentru ca nu se potrivesc cu realitatile din Europa in general, daramite din Romania
    5 1
  • Se pare ca adultii care nu aveau masina cantaresc, in medie, cu 3.8 kilograme mai mult decat cei care nu au masina.
    :)))))))))))))))Oricum nu am inteles nimic din fraza asta
    3 0
  • rubens
    mistake bro
    exact cei fara masina mai grasi decat ei insasi :))
    3 0
  • BogdanD
    @rubens
    ei insele..te rog
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru