STUDIU: Mercedes va depăşi vânzările Audi în 2015

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 02.05.2012
Un studiu publicat de o universitate din Germania anticipează o revenire spectaculoasă a vânzărilor Mercedes în segmentul premium. Constructorul din Stuttgart va reveni pe locul doi în 2015.

Anul trecut, Audi consemna un rezultat istoric în segmentul premium. Cu 1.3 milioane de maşini vândute în 2011, constructorul din Ingolstadt depăşea Mercedes şi se instala pe locul doi în topul celor mai mari producători premium, în spatele BMW.

Mercedes nu a digerat prea bine această înfrângere şi plănuieşte o ofensivă puternică, cu 10 noi modele în următorii trei ani, dintre care o serie dezvoltată pe noua platformă MFA cu tracţiune anterioară.

Ierarhia are toate şansele de a se inversa, cel puţin dacă judecăm după datele publicate de Centrul de Cercetare în Industria Auto al Universităţii din Duisburg-Essen. Germanii au realizat un studiu care urmăreşte evoluţia vânzărilor Audi, BMW şi Mercedes în perioada 2012-2015.

Rezultatul final a indicat o evoluţie surprinzătoare, cel puţin dacă ne aducem aminte de ambiţiile Audi de a deveni liderul pieţei premium. Studiul susţine că Mercedes va vinde în 2015 un total de 1.68 milioane de automobile, cu mult peste cele 1.26 milioane de maşini livrate în 2011.

De cealaltă parte, Audi va ajunge de la 1.3 milioane de maşini vândute în 2011, la doar 1.63 de milioane în 2015, adică insuficient pentru a-şi păstra locul doi pe podium.

BMW îşi va menţine poziţia de lider, cu o creştere de 380.000 de unităţi.

Bavarezii vor consemna 1.78 de milioane de maşini vândute în 2015, asigurându-şi astfel poziţia şi aniversând un deceniu de când au furat prima treaptă chiar de la Mercedes în 2005.

via l autoblog

Comentarii (3)

  • Amorezul
    Sa ajute Dumnezeu!
    16 12
  • BaditzaEx
    !!!
    sa revina pe 1loc !
    7 5
  • ioiodan
    audi
    imposibil de dapasit audi. audi va deveni nr1
    0 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru