STUDIU: O treime din şoferii din Europa nu ştiu aproape nimic despre anvelope

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 07.01.2011
Potrivit unui studiu, unul din trei şoferi din Europa Centrală şi de Vest nu are nicio idee despre importanţa anvelopelor de iarnă în sezonul rece.

Cei de la Goodyear au făcut un studiu la nivel european pentru a afla cum văd şoferii iarna şi cum se pregătesc pentru ea. Studiul a avut un eşantion de 3.500 de şoferi din Belgia, Franţa, Germania, Italia, Polonia, Spania şi Marea Britanie şi a fost efectuat în perioada 31 august - 9 septembrie. Aparent, unul din trei şoferi intervievaţi a recunoscut că nu ştie aproape nimic despre cum influenţează anvelopele distanţa de frânare a vehiculului sau aderenţa acestuia pe şosea. Atât testul ADAC, cât şi un test efectuat de cei del a Auto Express a relevat faptul că diferenţa dintre o anvelopă de iarnă şi o anvelopă de vară la frânarea pe zăpadă este de 25 de metri, ceea ce echivalează cu lungimea a şase maşini.

"Unele ţări cer prin lege utilizarea anvelopelor de iarnă, altele ştiu pur şi simplu că nu pot trece peste iarnă fără ele. Anvelopele de iarnă îmbunătăţesc semnificativ aderenţa şi reduc distanţele de frânare la temperaturi scăzute deoarece, spre deosebire de anvelopele de vară, acestea nu îşi pierd elasticitatea.

Acest lucru le permite să menţină o tracţiune mai bună la temperaturi scăzute, precum şi în condiţii de carosabil umed, zăpadă, noroi şi gheaţă", a declarat Tom Delforge, Director de Comunicare al Goodyear Dunlop pentru Europa Orientul Mijlociu şi Africa.

Recomandarea specialiştilor în domeniu este ca şoferii să treacă la anvelopele de iarnă din momentul în care temperaturile scad sub şapte grade Celsius. Spre deosebire de anvelopele de vară, pneurile speciale pentru iarnă au o compoziţie care le împiedică să îşi piardă elasticitatea, oferind un nivel superior de aderenţă în condiţii de carosabil umed, zăpadă, noroi şi gheaţă. În plus, profilul anvelopei este realizat special pentru a nu îngropa roata în zăpadă şi pentru a arunca apa în afara suprafeţei de contact cu şoseaua.

Via | GoodYear

Comentarii (2)

  • 25m
    25m cand ai ce viteza?
    2 0
  • kumite
    ha!
    Si mai radeti de americani!E mai usor de vazut gradina proprie!
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru