Sultanul din Brunei scoate la vânzare un Ferrari F50 de colecţie

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 04.08.2010
Celebrul sultan din Brunei încearcă să elibereze un loc în interiorul colecţiei lui de maşini exclusiviste şi scoate la vânzare unul din cele două exemplare Ferrari F50 cu volan pe dreapta.

Esential

7000 de kilometri are la bord exemplarul Ferrari F50 deţinut de sultan.
2 unităţi Ferrari F50 cu volan pe dreapta au fost construite.

Celebru pentru colecţia sa impresionantă de maşini, sultanul din Brunei scoate la vânzare o piesă destul de rară, care va atrage interesul pasionaţilor auto. Este vorba despre un Ferrari F50, produs special pentru sultan, unul din cele doar două exemplare cu volan pe partea dreaptă, construite de Scuderia din Maranello.

Exemplarul, mai rar decât un Enzo sau un F40, este vopsit în culoarea roşie şi are la bord numai 7000 de kilometri. Potrivit unor experţi în domeniu, vânzarea este asigurată, sultanul căutând astfel să eliberez un loc important în interiorul colecţiei, pentru a putea achiziţiona un nou model exclusivist.

F50 este modelul Ferrari care s-a apropiat cel mai mult de un monopost de Formula 1. Supercarul a preluat o mare parte din componentele monopostului de F1 cu care italienii au participat în ediţia din 1991 a Marelui Circ. Aceste similarităţi au făcut ca maşina să fie un adevărat monopost omologat pentru strada.

Produs între 1995 şi 1997 la iniţiativa lui Piero Ferrari, F50 a fost creat pentru a celebra jumătate de secol de existenţă a Căluţului Cabrat.

Supercarul era propulsat de un motor V12, de 4.7 litri, capabil să împingă sportiva de la 0 până la 100 de km/h în doar 3.87 secunde, viteza maximă fiind limitată la 335 de km/h.

via | motori

Comentarii (8)

  • @automarket
    nu stiu,cine a scos stirea asta dar cred ca a gresit putin! am vazut la vanzare vreo 6 pe un site si una era kiar din 1999 deci: "Produs între 1995 şi 1997" este eronat se pare!
    2 4
  • @edi80
    se pare ca nu este de loc eronat. au fost produse doar 349 bucati intre anii 1995 - 1997. http://en.wikipedia.org/wiki/Ferrari_F50

    probabil cea din '99 a fost fabricata intr-un garaj de vreun impatimit care nu are bani de asa ceva!
    4 2
  • mda
    dar nu zice k fiind replica si arata la fel k originala si interior si exterior si pret! in fine oricum sunt destule la vanzare..
    1 4
  • O masina de rahat....cum sunt ferariile si masinile italiene idn general,lipsa de fiabilitate !!!!!!!!!!!!!!!
    5 12
  • viper83
    pt. @Geri
    Doamne,kat d bombalau esti Geri,se vede ca nu stii nik d masini,lasa-ne,esti prea prost sa citesti acest site...:)
    5 6
  • mda
    @Geri sa zicem k ai dreptate! dar zi-ne tu in opinia ta, o masina fiabila sau o marca...
    5 3
  • @edi80
    :)) sigur apare careva cu Volkswagen - masina fiabila :))
    3 0
  • cedrik
    ref. fiabiliate
    ce e interesant ca nimeni nu merge cu un Ferrari suficient pt a-si dovedi fiabilitatea... cate Ferrari ajung la 150-200.000 km incat sa poti zice: da , e fiabila masina?...

    oricum ca tehnica e mult deasupra tuturor.. poate eventual porsche-le se apropie... si lamborghini...
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru