Sunbeam Tiger, concept electric cu 1287 km autonomie

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 13.04.2009
Un tanar designer englez si-a imaginat un concept electric bazat pe celebrul Sunbeam Tiger. Replica actuala va fi capabila de o autonomie de 1287 de kilometri. Cel putin teoretic.

Un tanar designer, student al Universitatii din Coventry, si-a dorit foarte mult sa castige aprecierea publicului cu un concept deosebit, bazat pe un model legendar.

Astfel a luat nastere o interpretare contemporana a celebrului Sunbeam Tiger, un model care a stabilit in 1926 un nou record de viteza pe uscat: 245.12 km/h. Pe atunci, puterea era oferita de un motor V12 de 4.0 litri capabil sa dezvolte 306 cai putere.

Studiul de design gandit de tanarul Ryan Skelley infatiseaza un roadster cu structura usoara, cu doua locuri, care foloseste materiale ecologice si un tren de rulare electric alimentat de un set de baterii litiu-titan. Creatorul conceptului a declarat ca noul Sunbeam Tiger va accelera de la 0 la 96 de km/h in numai 2.3 secunde. Viteza maxima va fi de 257 de km/h iar autonomia este una de domeniul fantasticului: 1287 de kilometri.

Skelley a declarat ca a dorit sa dea nastere "unui roadster britanic, unic prin modul de functionare si compozitia materialelor."

via | GlobalMotors

Comentarii (2)

  • Bethurbazal
    Opinie
    Nu cred ca ar trebui sa dati cifre pentru STUDII DE DESIGN. Daca ele nu pot fi materializate sau nu pot atinge cifrele mentionate? Atunci se fac de ras subiectul principal si toti care l-au bagat in seama.
    0 0
  • :))))))))))))
    eu zic ca nu consuma nimic :))
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru