Tata Nano se lanseaza pe piata din India in 23 martie

De Mircea Meșter
Publicat Joi, 26.02.2009
Dupa sapte luni de amanari, cel mai ieftin model din lume (1600 de euro) se lanseaza in martie pe piata indiana.

Tata Nano, cel mai ieftin model din lume, va fi lansat oficial in India in 23 martie, dupa sapte luni de amanare din cauza unor probleme la constructia principalei uzine de fabricatie. Comenzile pentru Nano vor fi inregistrate incepand cu luna aprilie.

"Masinile vor intra in showroom-urile Tata la inceputul lunii aprilie, iar comenzile vor debuta imeidat dupa aceea", anunta compania indiana intr-un comunicat de presa.

Dupa lansarea sa oficiala, Tata Nano va deveni cea mai ieftina masina in vanzare pe Glob, pretul unui exemplar urmand sa fie de 100.000 de rupii, echivalentul a 1600 de euro. In primele luni dupa lansare, Nano va fi produs in doua dintre uzinele Tata deja existente in India, urmand ca modelul sa fie transferat in noua uzina din Gujarat imediat dupa ce aceasta va fi finalizata.

"In primele luni, Tata va produce un numar limitat de exemplare. Ma gandesc la circa 3000 pe zi, deci listele de asteptare vor fi destul de lungi in aceste conditii", a declarat Surjit Arora, unul dintre cei mai cunoscuti analisti auto din India.

via | Reuters (inreg.)

Comentarii (9)

  • Marian
    WOW
    Astia zic ca 3000 de masini pe zi sunt putine, adica au in plan sa faca 1 milion pe an? E clar o sa se termine rezervele de petrol mult mai repede decat puteam visa.
    0 0
  • n-o sa tina
    caroseria din jurul maotorului o sa limiteze accesul de persoane in interior...mai bine era cabrio ca motocicletele pe care merg 6 oameni....prostii draq de indieni:):):)
    0 0
  • pericol
    Asta-i masina sau ascutitoare?Cred ca are si vreo 5 stele Euroncap.Cel mai bine ar fi sa ofoloseasca doar pe terenurile de golf,altfel e arma de distrugere in masa.Daca se va vinde doar in India nu conteaza,probabil sau gandit ca oricum sunt prea multi si mai trebuie rariti.
    0 0
  • Marfa de masina
    Cand se lanseaza in Romania?Intra in programul ''rabla'',daca da i-mi cumpar.Avantajul e ca nu mai trebuie reparata daca se strica,i-ti iei alta,daca ai accident trebuie sa ai mare bafta .Cel mai bine ar fi sa intre in dotarea politiei rutiere ,sa puna radar in ea.La cum arata ar putea lumea sa o confunde cu un tomberon,sau pote fi camuflate in arice boschet.Mai exista si avantajul pretului 1600E fata de 70000E Loganuri-le pe care vroiau sa le cumpere
    0 0
  • mda
    Daca s-ar gasi si la noi , mi-as lua imediat ! Pt. mers la serviciu , la cumparaturi , excelenta ! Astept si modelul cu aer comprimat !
    0 0
  • super
    masina e super, eu as cumpara una pentru cei mai mici din familie ca ma tot sicie sa le cumpar scooter. sunt cam la acelasi pret, avantajul e ca e pe 4 roti.
    Oare cind apare si pe piata noastra?
    0 0
  • 8-|
    Oare cate conserve dinastea o sa se mai lanseze ? In cativa ani nu o sa mai fie masini dupa care sa intorci capul pe strada sau sa iti creasca inima cand le auzi cum urca in ture...cel putin nu in orasele aglomerate.
    0 0
  • sooper
    Am ajuns sa cumparam scutere pe patru roti. Ar fi bine sa si consume la fel ,k nu cred ca va fii cumparat pt altceva in afara de consum si pret.Cred k va fii cea mai buna masina de mers prin orasele aglomerate ca sa nu mai vb de locurile de parcare....cu o jucarioara ca asta nu cred k vor mai fii probleme.
    0 0
  • AndreiRN
    India
    Bravo Indienilor. Au castigat Oscarul si acum vor oferi o masina la valoarea reala. Ei au de munca si folosesc technologie avansata si romanul da din gura in frustrare si bea bere strana si mananca mancare de import.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru