Titi Aur revine in Campionatul National de Raliuri

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 08.04.2010
Titi Aur si copilotul sau, Karoly Borbely, au prezentat astazi masina cu care vor concura in sezonul 2010 al Campionatului National de Raliuri.

Dupa un an de pauza in competitiile auto sportive, Titi Aur revine in CNR alaturi de un nou copilot, Karoly Borbely. Echipajul si-a prezentat noul model de competitei, un Lancer Evo IX de grupa N chiar in fata Scolii de pilotaj Titi Aur. Echipajul Aur-Borbely va concura in opt etape, patru fiind pe asfalt si patru pe macadam la bordul acestui model de 300 CP si 500 Nm. De data aceasta, design-ul masinii de raliu a lui Titi Aur este complet diferit, care ii confera o dinamica exceptionala la nivel vizual.

Exemplarul cu care va concura Titi Aur in acest sezon competitional dezvolta 300 CP si 500 Nm dintr-un motor turbo de 2.000 centimetri cubi. Electronica utilizata de acest motor este Motec, iar cutia de viteze este cu craboti si cu comanda in H. Spre deosebire de multe modele de strada de performanta, aceasta transmisie are doar cinci trepte. Diferentialul fata este autoblocant, la fel ca diferentialul spate, in timp ce diferentialul central este controlat electronic. Atat pe asfalt, cat si pe macadam, Titi Aur si Karoly Borbely vor utiliza o suspensie Rieger si anvelope Pirelli.

Pe asfalt jantele vor fi de 18 inch, in timp ce rularea pe macadam va fi efectuata cu anvelope de 15 inch.

Titi Aur are 10 titluri de Campion National Absolut, 8 la Raliuri si 2 la Viteza in Coasta. De-a lungul carierei sale, Titi Aur a castigat 51 de raliuri si 32 de etape de viteza in coasta. In 1995, Titi Aur a devenit vicecampion Balcanic de raliuri, iar pilotul roman a inregistrat si 3 victorii in etape de Campionat European de Raliuri. Primul raliu in care va concura noul echipaj este Raliul Brasovului, care se va desfasura in perioada 16-18 aprilie. Din cele 40 de editii ale raliului de la Brasov de pana acum, Titi Aur a castigat 6.

 

Comentarii (5)

  • Titi Aur'
    Ne bucuram ca revine ..mai ales noi cla Brasov incepe campionatul sper sa mai fie speciala de urcare pe Poiana!!! de noapt..
    1 0
  • ovidiu
    buna
    as vrea sa stiu si io ce trebuie sa fac sa intru si io ca pilot,stiu ca trebe sa fac scoala de pilotaj,dar dupa aia ce trebe sa indeplinesc,intrati pe id meu marius_diu90 ca sa ma ajutati cumva as vrea tara mult sa particip la raliuri sa ajung departe
    0 1
  • bravo!
    E o veste super! Sper sa-l mai vedem cat mai mult timp in campionate pe Titi! Felicitari, Titi Aur!
    L-am vazut de multe ori pe viu, inca de cand pilota Peugeot, apoi Toyota. Iar spectacolele de derapaj controlat pe care le facea dupa curse erau extraordinare.
    0 0
  • Veste buna
    Macar asa agaricii din media dept sportiv vor da si altceva decat Becali si injuraturile lui, caini, mititei, fosti cfr-isti, si alti mancatori de kko.
    Mult success lui Titi Aur si o mai buna mediatizare.
    "Ralil Dunarii" - o tempora, o mores!
    0 0
  • super pilot titi
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru