Toyota a început în Franţa producţia noului Yaris Hybrid

De Mircea Meșter
Publicat Miercuri, 11.04.2012
Cea mai economică versiune a lui Toyota Yaris a început să fie produsă la uzina Toyota din Valenciennes, Franţa. Yaris Hybrid promite un consum mediu de 3.5 litri/100 km.

Esential

240 de exemplare Yaris Hybrid se vor produce zilnic la Valenciennes. Uzina franceză are un ritm actual de producţie de 1035 de exemplare Yaris.

Toyota a anunţat oficial startul producţiei noului Yaris Hybrid, primul exemplar al versiunii eco a modelului japonez ieşind de pe benzile fabricii franceze din Valenciennes în cursul zilei de ieri. Toyota Yaris Hibrid a fost prezentat oficial la Salonul Auto de la Geneva, la începutul lunii martie.

Toyota Yaris Hybrid vine cu un motor VVT-i de 1.5 litri pe benzină care funcţionează în tandem cu un motor electric. Puterea maximă a sistemului hibrid oferit de Toyota pe Yaris este de 100 de cai putere, iar consumul mediu mixt este de 3.5 litri/100 km. Conform datelor tehnice oficiale oferite de producătorul nipon, Yaris Hybrid accelerează de la 0 la 100 km/h în 11.8 secunde, iar viteza maximă este de 165 km/h. Evident, cea mai mare diferenţă faţă de versiunile standard pe benzină sau diesel din gama Yaris se regăseşte la nicelul emisiilor de CO2, care ajung la doar 79 de grame CO2/km.

Modelul japonez va ajunge în showroom-uri în luna iunie a acestui an, Toyota aşteptându-se la vânzări care se vor ridica la 20% din totalul versiunilor existente pe Yaris.

via | Autoactu | Autoblog.rs

Comentarii (5)

  • Yaris Hybrid
    Succes!
    5 3
  • AndreiRN
    Succes
    O masina pt urmatori 20 de ani de o calitate superioara.
    Sunt sigur ca marile firme auto europene or sa puna mana pe una si inginerii or sa o desfaca bucata cu bucata sa invete si ei sa faca asa ceva.
    Precum chinezi.
    2 2
  • KIM_VL
    HSD
    Daca Auris HSD costa acum in Romania 20400 Euro (cu discount), oare Yaris cat va fi ? Eu sper cu un minim 3000 Euro mai ieftin decat Auris.
    2 0
  • Text
    Nui de mirare ca Toyota ocupa de fiecaredata numarul '''unu in lume''',dupa ce au creat prius si auris hybrid,se pare ca acuma au reusit sa creeze si prima subcompacta din lume cu propulsie hybrid.Felicitari Toyota.
    0 0
  • Toyota YAris Dynamic, in Franta costa 15900 euro (cu DISCOUNT). Am comandat deja una, timp de asteptare cca 5 luni.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru