Toyota a lansat un pachet sport pentru Prius în Europa

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 02.11.2010
Inspiraţi probabil de primele pachete de tuning pentru Prius, inginerii de la Toyota Racing Development au dezvoltat un pachet de performanţă pentru cea de-a treia generaţie a celebrului hibrid.

Japonezii de la Toyota oferă un pachet de personalizare pentru cea de-a treia generaţie a lui Prius. Deşi sună incredibil, Toyota Racing Development oferă un pachet de performanţă pentru cel mai titrat hibrid din lume. Deşi nu există nicio schimbare sub capotă, modelul primeşte straie mai sportive şi un set de jante de aliaj echipate cu anvelope de performanţă. Toate modificările sunt realizate pentru a nu afecta în niciun fel consumul de carburant al lui Prius, iar acest lucru este certificat prin faptul că este realizat chiar de inginerii Toyota, nu de un tuner oarecare.

Pachetul Plus pentru Prius include un set de jante din aliaj uşor realizate prin forjare care au o dimensiune de 17 inch. Jantele respective sunt echipate cu anvelope 215/45 R17 şi au un ET special pentru a mări ecartamentul fără să afecteze rezistenţa redusă la înaintare a modelului standard. Cei de la Toyota spun că manevrabilitatea lui Prius a fost sporită semnificativ graţie pachetului respectiv, fără ca economia de carburant să fie afectată în vreun fel.

Pentru un plus de performanţă, TRD a instalat un set de arcuri sport care reduc garda la sol şi o bară antiruliu pe puntea faţă. Graţie acestor elemente, atât stabilitatea în viraje, cât şi răspunsul direcţiei au fost îmbunăţăţite.

Pachetul estetic pentru Toyota Prius include şapte piese, toate vopsite în nuanţa caroseriei. Acestea includ un spoiler pentru bara faţă, un difuzor de aer integrat în bara spate, un set de praguri laterale şi altele. Toate elementele din acest pachet nu afectează coeficienul aerodinamic de numai 0.25 al lui Toyota Prius.

Via | Carscoop 

Comentarii (1)

  • prius si sport sunt antonime
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru