Toyota a vândut 200.000 de unităţi Prius în Europa

De Cornel Șocariciu
Publicat Sambata, 17.07.2010
Toyota Prius a debutat pe piaţa auto din Europa în anul 2000. În cei zece ani de existenţă, modelul hibrid al japonezilor a fost achiziţionat de 200.000 de europeni.

Esential

200.000 de exemplare Toyota Prius au fost vândute în Europa

Constructorul japonez Toyota a vândut până acum în Europa 200.000 de exemplare ale modelului hibrid Prius. Toyota Prius a poposit pe Bătrânul Continent în anul 2000, iar în 2008, 100.000 de persoane aveau în garaj un astfel de model. De-a lungul celor zece ani, constructorul japonez a adus numeroase modificări trenului de rulare hibrid.

Mulţumită acestor schimbări, consumul de carburant al lui Prius a scăzut cu 23 de procente, emisiile de CO2 au fost reduse cu aproximativ 26%, iar puterea a crescut cu 30 de procente. Cea mai importantă piaţă de desfacere de pe Bătrânul Continent pentru Toyota Prius este cea din Marea Britanie. Aproximativ 20% din unităţile vândute de Toyota circulă pe strazile britanicilor.

Anul acesta, în doar şase luni, constructorul japonez a vândut în Europa 6.579 de unităţi. În ceea ce priveşte vânzările la nivel internaţional, Toyota doreşte să comercializeze aproximativ două milioane de unităţi până la sfârşitul lunii august.

Via | Autoexpress

Comentarii (10)

  • cum sa'ti iei asemenea oratanie...cred ca cei mai multi clienti sunt ecologistii :))
    1 13
  • Ivanoff
    @lamborghini
    Doamne cat de "cunoscatori"sunt uni...
    Aeeasta masina este simbolul masinilor hibride si ca sa vezi,e chiar super economica,iar dotarile si calitatea materialelor e asemeni oricarei marci premium!
    Offff-Offf mai-mai...
    8 1
  • bn bai...esti tu marele "cunoscator"...poa sa consume ea si 1 l/100 km...si sa aibe dotari si finisaje de S-Klasee, dar e un specimen urat...bheeeac :-&...ia'ti tu Prius si fii fericit...pe mine ma satisface si Dacia mea
    2 9
  • Imi place ideea de hybrid dar nu de hybrid urat :( imi placea mai mult vechiul Prius ca design..
    0 0
  • @Lamborghini
    sunt posesor de prius (achizitionat in 2008) si ce ma incanta printre altele, (dar cu mana pe inima, nu pentru asa ceva l-am luat). Deobicei posesori de ursuletz sau mai nou de bmw-uri 5 si 6. Numai pomenesc de cei cu volkswagen. Si cand te gandesti ca acu cativa ani ma gadila gandul unui X3. Am lasat-o balta, am ajuns la concluzia ca e o metoda buna de a ma delimita (ca imagine in trafic) este achiztia oricarei masini mai putin a uneia de provenienta germana.
    1 0
  • acelasi
    PS....ca fapt divers: departe gandul de ai considera pe toti posesorii de "germane" trept tampiti si tarani. dar majoritatea tin cu tot dinadinsul de a demonstra asta. Pacat.
    2 0
  • :)
    da corect!perfect de acord! e altceva decat pleava de masini germane de la noi!! e frumoasa prius!
    2 0
  • george
    CAM MARE PALARIA ASTA
    @ acelasi

    Ai facut vreun recensamant care demonstreaza ca majoritatea posesorilor de germane sunt tampiti si tarani?

    Dupa cum scrii, consider ca ti-ai pus pe cap o palarie mult prea mare si prea eleganta...n-ai dreptul sa emiti judecati de asemenea amploare in conditiile astea.
    0 2
  • @george
    e destul sa iesi din casa si sa vezi ce este in trafic. Daca stai cu capu'n monitor nu cred vei observa relaitatea.

    somn usor
    2 0
  • george
    SUNT MULTI PENTRU CA SI MASINILE SUNT MULTE
    @ acelasi

    Din cauza faptului ca sunt foarte multe masini nemtesti, sunt si multi proprietari idioti. Dar vreau sa mi se dovedeasca faptul ca aceia sunt majoritari. Procentual, ar putea fi la acelasi nivel ca si prorietarii de japoneze. Sau poate mai putin.

    Opinia ta se bazeaza pe perceptia personala pe care eu, prin prisma calitatii postarilor tale, nu dau nici 0.02 ROL...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru