Toyota ar putea construi o versiune hibrida a lui Yaris

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 14.08.2009
Desi au negat lansarea in viitorul apropiat a unei versiuni hibride a lui Yaris, japonezii de la Toyota ar putea dezvolta un asemenea model pentru piata din Japonia.

Desi Toyota a anuntat ca nu va oferi o versiune hibrida a lui Yaris in viitorul apropiat, surse din cadrul companiei japoneze anunta dezvoltarea unei versiuni hibride a lui Yaris. Acest model ar putea sa consume doar 2.5 litri la 100 de kilometri in regim urban, ceea ce l-ar face extrem de eficient. Conform zvonurilor, modelul ar putea sa debuteze in preajma anului 2011, si scopul acestuia este de a oferi un vehicul si mai eficient decat Prius. Consumul scazut de carburant al lui Yaris ii permite sa parcurga 40 de kilometri cu un singur litru de carburant, pe cand modelul Prius poate sa parcuga 38 de km cu aceeasi cantitate de benzina.

Versiunea hibrida a lui Yaris va debuta in Japonia si va fi disponibila in Europa si eventual in Statele Unite ale Americii in cazul in care cererea pentru acest model va fi suficient de ridicata. Avand in vedere tehnologia implicata intr-un vehicul hibrid, Yaris Hybrid ar putea avea un pret extrem de piperat, ceea ce s-ar putea sa nu il faca extrem de atragator in ochii unor clienti.

Faptul ca Yaris Hybrid ar putea fi ineficient din punctul de vedere al costurilor nu este tocmai o piedica pentru cei de la Toyota, deoarece prima generatie a lui Prius a fost vanduta in pierdere, iar cea de-a doua generatie a acestui hibrid a inregistrat un profit relativ scazut in comparatie cu alte modele din gama.

Via | JustAuto (inreg.)

Comentarii (1)

  • Stelian_Opincariu
    Mai bine construiesc un hibrid pe o platforma mai mare,Auris sau Avensis.
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru