Toyota ar putea renunţa la metalele rare utilizate de motoarele hibrizilor

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 23.01.2012
Cei de la Toyota spun că au găsit o soluţie pentru a renunţa la neodymium şi dysprosium, două metale rare necesare vehiculelor hibride şi electrice. Noua tehnologie este mai prietenoasă cu mediul şi va debuta peste doi ani.

Toyota anunţă o soluţie pentru dependenţa de metale rare a vehiculelor electrice şi hibride. Constructorul nipon nu a anunţat în ce constă înlocuitorul metalelor neodymium şi dysprosium, dar eliminarea acestor metale grele din compoziţia modelelor hibride prin reproiectarea motoarelor electrice cu care sunt echipate. China deţine 95% din producţia mondială de neodymium, dysprosium şi alte metale grele, iar exporturile acestor materiale urmează să fie limitate în vederea protejării mediului şi pentru a conserva resursele ţării. Din cauza acestor decizii, preţul metalelor respective este în creştere, iar acest lucru este resimţit atât de constructorii de automobile, cât şi de consumatorii care aleg hibrizi sau vehicule electrice.

În prezent, respectivele metale grele sunt folosite de magneţii puternici care formează rotoarele motoarelor electrice folosite de modelele ecologice. Utilizarea acestor materiale a fost criticată adesea de organizaţiile ecologiste, sugerând că achiziţia hibrizilor nu este cea mai bună soluţie pentru protecţia mediului. Vehiculele electrice au fost criticate de aceleaşi organizaţii pe fondul utilizării energiei electrice furnizate de reţeaua publică, bazată la rândul său pe surse de energie neregenerabile pe bază de carbon.

Metalele rare sunt o grupă de 17 elemente folosite pentru convertoare catalitice, celule de baterii şi motoare pentru vehiculele hibride. Experţii din industrie estimează că aceste materiale vor fi de două ori mai utilizate în următorii cinci ani, iar chinezii caută de ceva vreme soluţii pentru reducerea exporturilor.

Japonezii furnizează o cincime din necesarul global de metale grele şi liderii celor două ţări asiatice caută o soluţie pentru reducerea cantităţii de metale grele folosite.

Via | 4WheelsNews

Comentarii (1)

  • china 95%, japonia o cincime ............
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru