Toyota exclude posibilitatea unui hibrid cu motor diesel

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 17.06.2009
Oficialii Toyota au dezmintit ipotezele care prevesteau lansarea unei versiuni diesel a modelului Prius. Realizarea unui asemenea model este incetinita de costurile ridicate de dezvoltare.

Producatorul japonez Toyota a anuntat ca nu va oferi o versiune diesel-hibrid a lui Prius, cel putin nu in perioada urmatoare. Aceasta decizie a fost luata in ciuda faptului ca producatorii de automobile din Europa pregatesc hibrizi echipati cu motoare diesel.Grupul PSA a anuntat deja un model care va beneficia de un tren de rulare hibrid, care are la baza un motor diesel, iar ceilalti producatori au anuntat si ei versiuni diesel-hibrid ale modelelor populare.

Potrivit japonezilor de la Toyota, costurile de dezvoltare pentru a realiza un Prius diesel-hibrid sunt prea mari pentru a fi suportate in aceasta perioada. Toyota ofera deja vehicule comerciale diesel-hibrid in Japonia, dar acestea trebuie sa respecte norme de emisii mai putin stricte decat cele ale automobilelor.

Toyota si Isuzu au semnat un parteneriat in 2007 pentru a dezvolta un bloc motor din aluminiu, care era proiectat pentru o capacitate cilindrica de 1.6 litri. Blocul motor respectiv era creat pentru un motor diesel, care ar fi capabil sa propulseze modelul Prius.

Din pacate pentru fanii motoarelor diesel care doresc un hibrid, Toyota va fabrica acest motor abia in anul 2012.

Pana la introducerea versiunii diesel a lui Prius, Toyota lucreaza din greu la dezvoltarea versiunii care poate fi incarcata de la priza. Inginerii Toyota au testat deja o versiune plug-in a lui Prius, iar rezultatele testelor cu publicul sunt aplicate pe noul tren de rulare. Pentru moment, Toyota va mari numarul de vehicule de test pe care le va oferi publicului, urmand sa indroduca versiunea plug-in a lui Prius in decursul anului 2010.

Via | Autocar

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru