Toyota face un recall de 650.000 de unităţi Prius

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 30.11.2010
Toyota va schimba 650.000 de pompe de apă ale modelelor Prius fabricate între 2004 şi 2007 în cadrul unui recall. Rechemarea în service va începe în curând la nivel global.

Esential

378.000.000 de dolari este costul echivalent al manoperei pentru modelele Prius din SUA afectate de acest recall.

Toyota va organiza un nou recall, de data aceasta pentru a repara pompa de apă a lui Prius. Rechemarea în service afectează 650.000 de unităţi la nivel global şi este valabilă pentru modelele produse între 2004 şi 2007. Cele mai multe unităţi Prius care ar putea fi afectate de această problemă sunt în Statele Unite ale Americii – 378.000 unităţi. Respectiva pompă are rolul de a circula lichidul de răcire prin sistemul hibrid pentru a-l răci şi a-i îmbunătăţi performanţele. Până în prezent, cei de la Toyota nu au primit nicio plângere legată de sistemul de răcire al lui Prius sau de pompa respectivă.

Pompa cu probleme permite infiltrarea bulelor de aer în sistemul de răcire, ceea ce reduce performanţele acestuia şi încetineşte circulaţia lichidului de răcire. În caz de supraîncălzire, modelul va afişa un martor de avertizare în bord, iar într-o situaţie extremă, modelul va intra într-un mod de siguranţă, care va reduce puterea motorului.

Odată redusă puterea motorului, şoferul va fi nevoit să apese mai tare pedala de acceleraţie, care va duce la creşterea consumului de carburant şi reducerea eficienţei.

Din 2007, Toyota a schimbat pompa de apă utilizată pentru hibrizii săi şi a instalat un alt tip de pompă. Costul reparaţiilor este acoperit integral de Toyota, iar manopera costă peste 100 de dolari în atelierele din Statele Unite ale Americii – unde trebuiesc reparate 378.000 unităţi. Într-o perioadă de 12 luni, Toyota a rechemat aproape 14 milioane de unităţi la nivel mondial.

Via | Reuters

Comentarii (4)

  • naspa
    oau!
    2 3
  • zarnesteanu
    Sarabanda continua :):):)
    Iarasi e manareala americanilor, este? Juma-de creier pro-asia va continua insa shoppingul si lobby-ul la gogosile astea cu creveti proaspeti.

    Ia zice-ti, va mai aduceti aminte ce porniti erati pentru tatuca iliescu? La fel si astazi, cand citesc "pasiunea" cu care va sustineti tigaile japoneze, chinezesti, coreene, mi-e imposibil sa nu fac instantaneu o paralela.

    Usurel poate o sa va treziti din betie si o sa puteti vedea prin fumul gros de la dept. de marketing. Dar cred ca sunt prea optimist!

    Un lucru sper sa realizati. Din cauza a ceea ce a patit taiota in America toti producatorii auto vor fi mult mai circumspecti inainte sa incerce sa ne mai vanda gunoaie.

    Iar furtul de tehnologie si productia de masa cu mana de lucru de la sclavi nu e o strategie de scucces. E doar un tun mizerabil care a tinut mai mult decat a trebuit.
    2 3
  • ce sari asa?
    1. Rechemarea în service afectează modelele produse între 2004 şi 2007
    2. Până în prezent, cei de la Toyota nu au primit nicio plângere legată de sistemul de răcire al lui Prius
    3. într-o situaţie extremă, modelul va intra într-un mod de siguranţă, care va reduce puterea motorului
    4. Din 2007, Toyota a schimbat pompa de apă utilizată pentru hibrizii săi şi a instalat un alt tip de pompă

    Mie aici mi se pare grija pentru consumator iar tu il vezi pe bau-bau de sub pat. Se poate? Sunt sigur ca preferintele tale auto sunt top-noch dar nu toata lumea poate fi de aceeasi parere, nu?
    5 1
  • ElZorab
    Nu au primit nici o plangere pana acum pt. ca tutror carora li s-a intamplat erau in depasire, li s-a redus puterea motorului .... cine samai depuna plangere.
    Acum revenind cu picioarele pe pamant ce inseamna pt. ei situatie extrema?
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru