Toyota iQ devine Scion iQ in SUA

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 19.03.2009
Scion, divizia Toyota din SUA, va prezenta conceptul unui automobil micro-subcompact la Salonul Auto de la New York. Cel mai probabil, e vorba de versiunea de State a lui iQ.

Oficialii Scion au anuntat ca vor prezenta un concept micro-subcompact la Salonul Auto de la Detroit. Avand in vedere ca marca Scion este o subdivizie a companiei Toyota, modelul prezentat ar putea fi versiunea Scion a lui Toyota iQ. Segmentul pe care il va ataca acest model face marca Scion oportuna pentru lansarea lui iQ pe piata americana.

Desi modelul iQ este echipat cu un propulsor cu trei cilindri, modelul american ar putea avea un motor mai puternic. Versiunea americana a lui iQ ar putea fi echipata cu propulsorul VVT-I de 1.33 litri prezentat la Salonul Auto de la Geneva.

In versiunea echipata cu un motor de 1.33 litri, Toyota iQ dezvolta 99 CP si beneficiaza de un sistem Stop/Start si de tehnolologia Optimal Drive. Cu acest propulsor, Toyota iQ are un consum de 3.9 litri la 100 km parcursi in regim mixt. In cazul versiunii echipate cu o transmisie automata CVT, consumul de carburant creste la 4.2 litri la 100 km parcursi.

Via | Leftlane

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru