Toyota iQ este maşina ecologică a anului 2010 în Marea Britanie

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 18.06.2010
Toyota iQ a fost ales cel mai ecologic model din Marea Britanie de Asociaţia pentru Transport Ecologic din Londra. Modelul l-a surclasat pe "fratele" Prius cu patru poziţii şi a fost urmat în clasament de Honda Insight şi VW Polo.

Cercetătorii de la Asociaţia pentru Transport Ecologic din Marea Britanie au concluzionat că Toyota iQ este mia ecologic decât Prius. Totodată, modelul nipon este cel mai puţin poluant autoturism de pe piaţa din Marea Britanie, urmat modele precum Prius, Honda Insight şi Volkswagen Polo. Aceste rezultate au fost dezvăluite după ce englezii au studiat specificaţiile tehnice a 5.000 de modele disponibile pe piaţa din Marea Britanie.

Mai precis, cel mai ecologic model din Marea Britanie al anului 2010 este Toyota iQ. Pe locul doi vine Honda Insight, iar pe locul trei s-a clasat Volkswagen Polo. Toyota Yaris primeşte locul patru, iar Prius primeşte abia locul cinci. Cel mai puţin ecologic model disponibil pe piaţa din Marea Britanie este Lamborghini Murcielago. Ceva mai ecologice decât acesta sunt Ferrari 612 Scaglietti, Bentley Brooklands, Arnage şi Azure. Tot din rândul modelelor exclusive, Ferrari 599 GTB Fiorano este mai ecologic decât modelele menţionate mai sus.

Potrivit celor de la Environmental Transport Association, criteriile comparate au fost emisiile de CO2 şi consumul de carburant, pe lângă alte caracteristici de acest gen.

Chiar şi marca britanică Aston Martin a fost luată în vizor, aceasta având modelele Vantage şi DBS ceva mai bine clasate decât modelele Ferrari şi Bentley menţionate mai sus, deşi Cadillac Escalade şi Bentley Continental s-au strecurat între cele două Aston-uri în clasamentul ecologiei. 

 

Categorie

Cel mai bun

Cel mai slab

Maşina ecologică a anului 2010

Toyota iQ Lamborghini Murcielago

Cea mai ecologică maşină compactă de familie

Honda Insight 1.3 VW Golf 3.2 V6

Cea mai ecologică maşină de familie

BMW 320d Touring Opel Insignia OPC V6 Turbo

Cel mai ecologic model subcompact

Toyota Yaris 1.4 D-4D Renault Clio Sport 200

Cel mai ecologic model de oraş

Toyota iQ Fiat Panda 1.4 100HP

Cea mai ecologică maşină sport

Opel Tigra Lamborghini Murcielago

Cel mai ecologic monovolum

Peugeot Bipper Tepee Mercedes R63

Cel mai ecologic monolum compact

Renault Modus 1.5dci Opel Zafira VXR 2.0i Turbo

Cel mai ecologic off-roader

BMW X1 E84 Mercedes ML63

Cel mai ecologic model de lux

BMW 740d Bentley Brooklands

Via | Autogreenmag

Comentarii (4)

  • :)
    mi se pare greu ca pentru o masina cu un consum de de peste 10 sa fie si ecologica dar ma rog mai lipseste x6 hibrid care consuma 17%:))...oricum toyota si honda se stie ca sunt prietenii mediului..
    2 6
  • @edi80
    VW BlueMotion TDI wins 2010 World Green Car
    http://green.autoblog.com/2010/04/01/new-york-2010-vw-bluemotion-brand-wins-2010-world-green-car/
    2 7
  • !!!
    La cel mai bun - 3 masini de la brandul BMW si nici unul de la VAG.

    La cel mai slab - nici un BMW dar 4 de la grupul VAG.
    7 1
  • sa o ia dracu de ecologie
    imi este scarba de toata fanfaronada asta cu ecologia , numai ipocrizie si bani care se duc pe apa sambetei... ,vine inclzirea globala , ba nu era glaciara , de fape el nino sau la nina.... ne cumparam masini hibride si merge cu V8, inventam politici verzi dar facem tot ce facem inainte ......la fel si cu comparatia asta , facuta de englezi ( se putea altfel ) cel mai eco ... pe cine intereseaza idiotenia asta de clasament ? fuck green ... PEACE
    6 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru