Toyota nu va renunţa la denumirea Auris

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 28.05.2012
Japonezii de la Toyota au decis să nu renunţe la denumirea Auris pentru hatchback-ul de segment C vândut pe piaţa din Europa.

Toyota va păstra numele Auris pentru versiunea hatchback a modelului său compact, anunţă AutomotiveNews. Iniţial, cei de la Toyota urmau să renunţe la Auris şi să revină la numele Corolla pentru viitoarea generaţie a celebrei compacte, dar oficialii mărcii japoneze au declarat că numele Auris este suficient de cunoscut în Europa şi că nu vor renunţa la el. Denumirea Auris a debutat în 2007 odată cu facelift-ul lui Corolla hatchback. Noul nume al modelului trebuia să sublinieze diferenţierea de gama Corolla, gamă apreciată datorită celor 35 de milioane de unităţi vândute în 45 de ani.

Noua generaţie a lui Auris va fi mai lungă cu câţiva centimetri, iar modelul ar putea primi şi o motorizare otto supraalimentată, care va dezvolta aproape 200 CP. Cei de la Toyota sunt aşteptaţi să ofere în continuare o versiune hibridă a lui Auris, alături de o serie de versiuni diesel, pentru clienţii mai conservatori. Pe lângă modificările aplicate caroseriei, viitorul Auris va fi mai spaţios, mai confortabil şi mai economic, spun unele voci.

Cei de la Toyota sperau că Auris se va lupta cu Volkswagen Golf , Ford Focus şi Opel Astra pe piaţa din Europa, dar Auris nu a reuşit să atingă vânzările rivalilor. Toyota Auris a fost vândut în 95.265 de unităţi în decursul anului 2011, marcând o creştere de 0.5 procente faţă de anul trecut, potrivit Jato Dynamics. Auris a fost depăşit la vânzări de fratele său mai mic, Yaris, vândut în 141.327 de unităţi în 2011.

În primele luni ale anului curent, Auris a fost comercializat în doar 27.722 de unităţi în primele patru luni ale anului, în timp ce Volkswagen Golf, liderul segmentului, a marcat 161.753 unităţi vândute.

Via | AutomotiveNews (înreg.)

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru