Toyota pierde 500.000 de maşini din cauza cutremurului

De Mircea Meșter
Publicat Vineri, 01.04.2011
Toyota nu va putea să producă 500.000 de maşini din cauza cutremurului care a devastat coasta estică a Japoniei. Profitul operaţional al japonezilor va avea şi el de suferit.

Dezastrul natural care a afectat Japonia acum trei săptămâni se răsfrânge asupra producţiei celui mai mare constructor auto al lumii. Conform unei analize realizate de Advanced Research Japan (ARJ), una dintre cele mai importante companii de cercetare şi audit din Ţara Soarelui Răsare, Toyota nu va putea să producă nu mai puţin de 500.000 de maşini din cauza cutremurului şi a tsunami-ului care a oprit activitatea multora dintre furnizori şi a unor uzine japoneze.

Evident, odată cu procucţia vor scădea şi vânzările şi profitul constructorului nipon. Analiza companiei ARJ arată că vorbim de o scădere a profitului operaţional cu 1.2 miliarde de dolari doar în anul fiscal 2010 (care s-a încheiat în 31 martie 2011), anul fiscal 2011 urmând să înregistreze o scădere de 2.5 miliarde de dolari a profitului operaţional. 

Toyota a anunţat acum câteva zile că în perioada 14 martie-26 martie a "pierdut" 140.000 de maşini programate pentru producţie în urma închiderii celor 18 uzine pe care producătorul nipon le deţine în Ţara Soarelui Răsare.

Conform analiştilor, producţia celor de la Toyota (reîncepută în 24 martie la câteva uzine care asamblează în principal Toyota Prius) va reveni la un nivel coborât începând cu luna aprilie, iar luna mai ar trebui să aducă producătorul japonez pe linia de plutire din acest punct de vedere.

Toyota nu este singurul producător afectat de dezastrul natural, Nissan şi Honda estimând o rată a producţiei scăzută cu 55.000, respectiv 46.600 de unităţi. Citeşte mai multe AICI despre modul în care producţia auto a fost afectată de cutremurul din Japonia.

via | Bloomberg

Comentarii (1)

  • nissanfan
    nu-s toyote
    In fotografie nu-s masini Toyota, ci Infiniti. Doar ca mica precizare.
    Era vorba de vreo 2500 de Infiniti care erau in port, gata de imbarcare. Numai ca a venit tsunami-ul, iar ulterior (nu se stie de ce) au luat si foc...
    5 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru