Toyota pregateste un hibrid ieftin, rival pentru Honda Insight

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 26.03.2009
Toyota a recunoscut oficial ca pregateste un hibrid mai ieftin, dezvoltat pe platforma actualului Yaris.

Decizia celor de la Honda de a crea un model hibrid capabil sa se bata cu legendarul Prius dar care sa coste mai putin i-a inversunat pe cei de la Toyota. Japonezii promit sa vina in intampinarea publicului cu un model hibrid de clasa mica, capabil sa se pozitioneze, ca pret, pe aceesi treapta cu Insight.

Akihiko Otsuka, inginer sef implicat in dezvoltarea celei de a treia generatii Toyota Prius, a declarat ca primul hibrid low-cost va avea la baza actuala platforma a modelului Yaris. "In acest moment dezvoltam un hibrid mai ieftin asemeni noului Honda Insight. Vom concura cu rivalii nostri prin extinderea liniei de vehicule hibride pe segmentul in care se afla acum Yaris."

Momentan nu se cunosc detalii despre data de lansare a unei versiuni de productie, dar specialistii se asteapta ca aceasta sa debuteze pe piata cel mai devreme in 2011.

via | Carscoop

Comentarii (8)

  • Shogun
    samuraii au inceput razboiul ecologic!
    0 0
  • da
    Honda lucreaza la Jazz hybrid si CR-Z...............deci, au iar avantaj.
    0 0
  • ..
    asa da..concurenta..oferte variate..excelent..viitorul suna bine
    0 0
  • mda
    Japonezii(Toyota) au fabrticate hibride de acum 12 ani ! Asa ca , ciocu` mic , noi suntem la putere !
    0 0
  • nu e chiar asa, Renault cu Espace a fost inaintea tuturor, au jucat pe o piata virgina siguri ca pozitia de jucatori unici le va oferi un avantaj. Cand piata a inceput sa ceara monovolume Espace s-a pierdut in...espace Si asta pentru ca nu dezvoltasera conceptul. Sper ca Toyota sa nu se fi culcat pe lauri si sa aiba undeva acolo, prin sertare, proiecte de hibrizi gata sa iasa la lumina. Tinand cont de viteza de reactie destul de mica (cel putin asa mi se pare mie), Toyota pare sa cunoasca soarta lui Renault. Ar fi pacat pentru noi....
    0 0
  • Bogdan
    iar si iar pregateste
    Toyota tot pregateste...se lauda de 2 ani ca pregateste un rival pentru logan...unde e? Scot N motoare si alte optiuni dar nu ieftine...
    0 0
  • Toyota ar trebui sa se pregateasca pentru colaps in cazul in care nu-si rezolva problemele cu pierderile.
    Cat despre hibride, si Honda fabrica de 10 ani si au evoluat intr-un sens mai inteligent, adica reducerea de costuri pt ca aceasta tehnologie sa fie disponibila unui nr mai mare de clienti.
    Si vorba cuiva de mai sus, Toyota tot ameninta cu lansari, dar de vazut ceva la orizont, nimic. De mult timp nu au mai lansat un model cu adevarat nou. Auris si noul Avensis sunt reinterpretari cu alt design, singurul model la care au lucrat cu adevarat fiind IQ.
    0 0
  • Ehhh.he.he..
    Toyota a crescut putin mai repede decat stilul asezat japonez traditional si - ghinion- cand sa se consolideze si ei la nivelul la care au crescut ca volum, s-a volatilizat piata si acumde unde erau cu motoarele in plin le-a crescut un zid in fata si nu sunt siguri ca ii tin franele.

    Totusi, ideea ca un model hibrid tip Yaris e un raspuns la Insight-ul mai ieftin decat Prius e ineptie, trebuie sa recunoasteti. Insight si Prius sunt concurenti directi in mod evident pentru ca vizeaza aceeasi clienti pe cand Yaris nu are legatura cu cele 2. E posibil ca acest comunicat sa fie un atac de tip "cea mai buna aparare" dupa ce au aflat ca Hondacii pregatesc si un Jazz hibrid.

    Oricum titlul e irational. Va sugerez sa il corectati.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru