Toyota trece prin cea mai prost moment financiar din ultimii 71 de ani

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 22.12.2008
Toyota va inregistra pierderi anuale pentru prima data in ultimii 71 de ani.

Toyota va inregistra o pierdere operationala in decursul anului fiscal care se incheie pe 31 Martie 2009. Aceasta este pentru prima data in ultimii 71 de ani cand Toyota inregistreaza pierderi pe tot anul. Pe masura ce vanzarile au scazut cu peste 30% in Statele Unite ale Americii si in alte parti ale lumii, directorii Toyota au micsorat bugetul sucursalelor sale.

Valoarea dolarului in fata yen-ului japonez a scazut, ceea ce inseamna pierderi la rata de schimb dolar-yen pentru Toyota. In aceste conditii, constructorii japonezi Toyota, Honda si Nissan trec prin aceleasi momente precum cele trei mari companii din Detroit, singura diferenta constand in faptul ca japonezii au plecat cu o situatie financiara mult mai buna decat cea a americanilor.

Toyota a redus productia modelelor sale, a anulat un proiect pentru un nou motor diesel pentru pick-up-uri si a oprit constructia unei noi fabrici din Mississippi. Oficialii companiei japoneze vor anunta in curand valoarea la care se ridica pierderea suferita.

Via | Autoblog

Taguri: Toyota

Comentarii (3)

  • stefan
    2-nd row from botton to top
    * vor anunta
    0 0
  • @ stefan
    Am corectat. Multumesc pentru atentionare.

    Sebastian Toma
    0 0
  • preturi nesimtite
    Daca ar avea preturi ca in SUA,ar vinde mai mult,dar in Europa preturile sint cu 50% mai mari.Nesimtitii isi scot pirleala pe spinarea noastra si acum se pling ca nu mai vind.Cind vor avea aceleasi preturi si la noi ca in America,atunci o sa cumpar si eu una,pina atunci,nu au decit sa scada vinzarile cu 90%.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru