Toyota va crea un sistem de recunoastere a fetei adaptat pentru automobile

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 01.06.2009
Toyota va dezvolta un sistem de recunoastere a fetei impreuna cu specialistii de la Toshiba. Acest sistem poate sa opereze comenzile radioului si ale climatizarii.

Toyota ia in considerare introducerea unui sistem de recunoastere faciala in modelele sale. Noul sistem suporta numeroase functii, printre care putem enumera schimbarea postului de radio si reglarea temperaturii interioare de la sistemul de climatizare doar printr-o clipire a ochiului. Pe langa asta, sistemul va avea o aplicatie care va supraveghea soferul si il va atentiona pe acesta in cazul in care este prea obosit pentru a mai conduce in continuare. Sistemul de recunoastere al fetei de la Toyota este dezvoltat in colaborare cu specialistii de la Toshiba, care au prezentat deja o versiune proprie a acestui sistem.

Toshiba a prezentat un sistem de recunoastere a fetei, ce foloseste camera web a laptop-urilor pentru a indentifica utilizatorul. Cu ajutorul acestei tehnologii, posesorii de laptop-uri Toshiba nu mai au nevoie sa introduca nici o parola, imaginea fetei fiind suficienta pentru a accesa fisierele protejate de parole. Noua tehnologie Toyota este inca in lucru, iar compania japoneza nu pregateste introducerea acesteia pe piata in viitorul apropiat.

Cativa producatori de automobile au introdus deja un sistem handsfree de comunicare cu sistemul audio din vehicul, iar sistemele de monitorizare ale atentiei soferului au fost deja introduse pe cateva modele. Primele sisteme de sprijinire a soferului monitorizau incalcarea accidentala a marcajelor rutiere transversale de pe sosea, pe cand noua generatie a acestor sisteme monitorizeaza indicatoarele rutiere si viteza de reactie a soferului.

Spre exemplu, Citroen ofera un sistem de avertizare in cazul incalcarii liniei continue de pe sosea, pe cand Opel ofera tehnologia OpelEye pe modelul Insignia, tehnologie care "citeste" indicatoarele rutiere, iar Mercedes-Benz a introdus un sistem de monitorizare al reactiilor soferului pe modelul E-Klasse.

Via | Wired

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru