Toyota Yaris HSD - versiunea hibridă a noului Yaris vine în martie la Geneva

De Mircea Meșter
Publicat Marti, 10.01.2012
100 de cai şi un sistem de propulsie în care motorul electric evoluează ca dimensiuni şi mase. Acestea sunt caracteristicile noului Yaris HSD, pe care Toyota în aduce la Salonul de la Geneva.

Toyota continuă în 2012 valul de "hibridizare" a gamei sale. Iar primul model care va primi o versiune hibridă în acest an este noua generaţie Yaris. Modelul - denumit oficial Yaris HSD (Hybrid Synergy Drive) - va fi prezentat oficial în cadrul Salonului Auto de la Geneva, în luna martie, urmând să intre pe pieţele europene în vara acestui an.

Toyota Yaris Hybrid lansează un asalt asupra principalului rival japonez de pe piaţă, Jazz Hybrid, cu ajutorul know how-ului pe care producătorul nipon îl are în câmpul modelelor hibride. Sub capota lui Yaris HSD stă un sistem de propulsie nou pentru Toyota: motorul electric este mai compact şi mult mai uşor (masa a fost scăzută cu 20%) decât cel de pe fratele mai mare Auris, iar motorul pe benzină este acum unul de 1.5 litri. Puterea cumulată a celor două propulsoare este de 100 de cai putere.

Foarte interesant este faptul că inginerii Toyota au reuşit să îngrămădească blocul de baterii sub bancheta posterioară, lucru care face ca portbagajul să nu-şi piardă capacitatea de 286 de litri a versiunii non-hibride.

Spre deosebire de Honda Jazz Hybrid, noul Yaris HSD va avea capacitatea de rula exclusiv în mod electric pentru câţiva kilometri, cifrele oficiale urmând să fie anunţate în preajma Salonului de la Geneva.

Toyota Yaris în versiune hibridă este uşor diferită de varianta clasică prin câteva elemente redesenate ale caroseriei care au rolul de a îmbunătăţi comportamentul aerodonamic al modelului japonez. Printre acestea se numără un spoiler nou, o grilă faţă modificată, jante speciale şi stopuri cu nuanţe uşor schimbate. 

via | Toyota

Comentarii (3)

  • pret
    vedem si ce pret o sa aibe. daca e 17.000euro, o sa stea in vitrina
    6 3
  • arata k de obicei f bine!
    ai vazut toyota hibrid sa stea in vitrina???
    5 2
  • Primul Tuning al lui Yaris!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru