Ultima ora: Permis de conducere pentru scutere?

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 27.05.2009
Politia doreste sa introduca un permis de conducere special pentru mopede, avand in vedere numarul mare de accidente in care au fost implicate aceste vehicule. Pe langa asta, modul in care se incaseaza amenzile ar putea fi schimbat.

Politia romana doreste introducerea obligativitatii unui permis de conducere pentru participantii la trafic care folosesc un scuter sau moped. ATV-urile vor fi si ele incadrate in aceasta categorie de permis de conducere. Aceasta decizie a fost luata pe fondul numarului mare de accidente in care au fost implicate aceste vehicule si din cauza necesitatii de sanctionare eficienta a acestor participanti la trafic.

Modul in care va fi implementata aceasta masura nu a fost inca facut public, dar ar putea crea o serie de probleme participantilor la trafic daca noua categorie va fi implementata in acelasi mod cu categoriile existente. Problema ar putea surveni in cazul in care un participant la trafic ar avea permisul de conducere suspendat si acesta doreste sa circule cu un moped.

Pana in acest moment, scuterele echipate cu un motor avand o capacitate cilindrica pana in 50 centimetri cubi si care atingeau o viteza maxima de 45 km/h puteau fi conduse fara permis de persoanele care au o varsta peste 16 ani.

Bicicleta va deveni astfel singurul vehicul care va putea fi condus pe drumurile publice fara un permis de conducere.

Politistii vor sa schimbe si modul in care sunt incasate amenzile si modul in care vor fi sanctionati proprietarii de autovehicule. Noua metodologie le va oferi politistilor un procent mai mare din suma amenzilor incasate in trafic. In alte state europene, politistii incaseaza chiar si 90% din valoarea amezilor, pe cand Politia Romana primeste 25-30% din totalul amenzilor.

Via | Mediafax

Comentarii (95)

  • A1
    permisul de conducere categoria A1 nu e pt scutere??
    15 12
  • Categoria A1 este pentru scutere echipate cu un motor intre 50 si 125 de centimetri cubi, si poate fi obtinuta de la 16 ani.

    Politistii doresc sa schimbe legea privind "scuterele fara permis", ce au un motor mai mic de 50 centimetri cubi si nu ating o viteza maxima mai mare de 45 km/h.
    23 10
  • suna bine
    1. Bine ar fi pentru ca sunt foarte multi tembeli cu motorete/mopede si poate asa se mai triaza din ei. Din pacate politia ar trebui sa stea mai mult prin trafic si sa dea amenzi pentru mai multe abateri nu doar pentru viteza si trecerea pe galben cum fac de obicei. De departe cei mai periculosi sunt insa pustanii cu motociclete puternice care in inconstienta lor se cred toti V Rossi si merg ca niste apucati.
    2. As fi de acord ca polititstii sa primeasca cat vor din amenda daca chiar ar veghea la buna desfasurare a traficului.
    10 25
  • in sfarsit
    abia astept...sa mai scada numarul de "campioni MotoGP" , fara casca , pe scuter care merg ca disperatii
    14 20
  • Si eu sunt scuterist,si pot sa zic ca sunt multi care nu stiu legislatie,sau circula fara numar,acestia sa fie luati la puricat.Eu am un grup de prieteni ,care fiecare are RAR facut,permis propriuzis intradevar nu exista dar avem un curs de legislatie care in momentul actual e obligatoriu facut la o scoala de soferi.Pot sa afirm ca grupul meu nu face nazbati sa treaca pe rosu,sa intre pe sens unic etc.
    Anul trecut am facut aprox.10000 km,am fost la Cheile Bicaz,Poiana Brasov,Felix,festivaluri,intalniri, plus multe excursii mai scurte si nu am fost nici macar opriti de vreun echipaj de politie,batar am intalnit multi.
    Eu zic ca multe accidente sunt si din cauza "unor" scuterist indisciplinati(si din cauza astora suferim si noi ceilalti corecti),dar sunt si multi conducatori auto care nu iti dau prioritate,iesi in fata ta,intorc chiar cand te apropii.
    In final trebuie sa fim atenti unul la celalalt si putem evita multe accidente.
    Asfalt uscat si ochii in patru
    45 6
  • FELICITARI
    Ma bucur sa aud . Macar sa aibe habar semne si reguli elementare de circulatie , in primul rand pentru viata lor . Stiu doua cazuri in care parintii au cumparat copiilor lor scutere iar acestia din urma au sfarsit tragic din teribilism si necunoasterea regulilor de circulatie . Poate ca nu ar trebui sa se poata da permise celor sub 18 ani ... din multe puncte de vedere ...
    14 18
  • andrei
    foarte rau ....
    sunt scuteristi care au varsta de 16 sau poate chiar si mai putin si merg mai bine si sunt mai atenti decat cei cu carnet sau cu acel "atestat".,s-ar face o mare greseala daca se introduce carnet ,multi oameni vor renunta la scutere din cauza la acest carnet ,sunt multi care se duc cu aceste scutere la locurile de munca si nu o sa mai stea cineva sa dea de carnet la o varsta mai inaintata sau cine stie ........
    37 9
  • V.l.a.d.
    permis
    In 2002 categoria A1 era pentru scutere pana in 50 cmc si nu mai stiu cati kW.

    In 2003 s-a modificat legislatia, si categoria A1 se putea folosi la scutere pana la 125 cmc si nu stiu cati kW.

    Stiu toate astea deoarece in 2002 am dat EXAMEN pentru categoria A1.

    Problema a aparut in momentul in care orice prost poate conduce un scuter. Rezultatele se vad.

    Cred ca e prima initiativa a politiei pe care o sustin.

    Spune`ti DA permisului pentru scuteristi!
    9 33
  • permis pentru scuter?
    Ce prostie.Eu am permis pentru b.c.e si poate vreau sa nu bag bani in masini ca poate nu am de unde sau nu o pot intretine si atunci platesc o asigurare plus ce taxe mai trebuie pentru mopede de maxim 200 RON fata de 1000 Ron pentru o masina. Astfel ma duc la servici linistit ca nu imi trebuie bani de benzina in fiecare zi ci de 2 ori pe saptamana cand fac plinul si asta in limite maxime de consum. Ce vreau sa zic e ca astia cu atestate ar trebui sa mai si faca legislatie nu doar sa dea casu sau branza de oaie si gata are atestat.chiar nu vreau sa dau pentru a.a1 sau mai stiu eu ce tepe sa ne ia statu banii.In cazu asta sa interzica folosirea mopedelor de catre cei care nu au 18 ani. Stiind ca lumea se arunca acum la scutere si nu la masini pentru care tre sa platesti nus ce taxe imaginare statu stoarce punga cetatenilor daca nu v-ati prins.Cititi si voi niste statistici de accidente si veti vedea care este bilantul AUTOTURISME vs MOPEDE,SCUTERE.Si nu mai credeti ce va spun astia despre rata accidentelor ca legea in romania nu ma e lege ci un fel de (ajutati un om sarac) cerseala doar ca cu japca. Bafta cu branza pentru permis.
    24 6
  • johny BOY
    permis
    ar trebui ca cei care poseda permis (B, C, etc) sa nu dea decat o proba de "indemanare" pe 2 roti... Si intradevar, sunt foarte multi pustani care au scutere (in Craiova e plin), aduse (=furate) de afara, le inmatriculeaza la primarie pe la tara, desi au motoare de 150, 250cmc (am vazut chiar si scuter cu motor de 400 inmatriculat cu nr galbene) si merg de capul lor in trafic. Cate 3 pe scuter, nu tu casca, nu tu atentie...
    21 5
  • shut up
    mai bunilor am vazut soferi disperati de viteza .. etc totusi sunt scuteristi mult mai atenti decat " soferi de autovehicole" multi au luat carnetul cu bani " mita " si nu stie cei semnul ala cedeaza trecerea sau stop ... etc in padure sunt si uscaciuni e valabil si pt mopedisti da .. parerea mea este ca un mopedist ar fi mai atent decat un sofer de taxi in oras !!!!
    35 0
  • catalin
    pfff
    ce naiba .... carnet pentru scutere..... daca conducatorii mopedelor vor sa mearga cu ele este riscul lor( fac accident... intra intr-o masina.. o platesc , scuterul la fel si gata totuleste simplu)
    26 4
  • sergiu
    dar totusi
    eu am13 ani ma gandeam ca la anul as putea sa achizitionez un scuter pentru a nu mai bate la cap cei din familie sa ma duca pe nu stiu unde. Am 7 ani de experienta pe motocicleta (moto-cross) si cunosc majoritatea semnelor. S-ar putea face o scoala de scutere/mopede unde sa iti poti lua un atestat la 14 ani stiind legislatia si tot ce trebuie. Asa avand actele ok si sa fiu legal ar fi perfect pentru mine. Nu tu celebra propozitie "Mama , ma duci la scoala/ in oras/ etc?" Purtand si o casca care costa 100-200 ron mai bine o porti si esti in siguranta. Simlu si usor si nici nu polueaza
    13 4
  • nu e corect
    Am 16 ani jumatate si am si eu un scuter de 49 cmc si nu mi se pare corect sa se introduca permis pentru scuter.sunt oameni batrani care circula cu asa ceva,oameni care nu au posibilitatea de a-si achizitiona o masina,la ei nu se gandeste nimeni :(?degeaba vreti sa scoate-ti in evidenta ca nu stiu cum sunt scuteristi,ca nu sunt atenti in trafic,etc.nu zic ca nu e asa,mai sunt si exceptii ca de exemplu tinerii teribilisti care vor sa se dea in spectacol pentru a impresiona vre-o pitzipoanca.ca de altfel sunt si asemenea specimene care conduc masinii,si care vor sa se dea in spectacol si se cred pe circuite si defapt ei sunt cei care produc cele mai multe accidente,si tot noi scuteristii suntem scosi vinovati.dar soferii care nu ne acorda prioritate si ne sfideaza ca si cum nici nu am fi participanti la trafic,lor ce li se intampla?oricum eu sunt de parere ca nu o sa treaca aceasta legea,si daca pana la urma va fi sa treaca sa iesim in strada sa protestam.as fi tare curios daca cineva,care chiar e intradevar scuterist mi-ar sustinea ideea.astept pareri.multa bafta in continuare si cel mai important ASFALT USCAT
    39 2
  • a
    m-am inscris si eu vineri la scoala pentru subcategoria a1 si nu stiu exact ce motor pot conduce maxim (am auzit ca pana in 125, nustiu exact ). Va rog poate stie cineva exact, sa-mi zica. Multumesc anticipat.
    12 3
  • ciprian
    permis pe scuter??
    am o intrbare?am ramas captiv in germania deoarece ma oprit politia si mia spus ca nu pot conduce acest scuter,este de max 45 km si 50 cmc,desii am permis de conducere din 2007,care e faza? ai voie sa-l conduci sau nu?vor sa imi dea amenda de 900 euro sau puscarie 1 luna.........ce sa mai intelegi din legile astea?
    10 0
  • am uitat sa spun ca permisul e doar de categoria b
    1 0
  • offfffff
    mama nene permis de scuter dc nu ne trebuie permis si de mers pe jos legea cu casca sunt de acord si ni comentez da asta e prea de tot pe bune. domilor politisti daca ma prindeti fara carnet va roggggg sa ma iertati.
    28 1
  • ~Ochiul~
    deconectat...
    Ma uimeste câta tâmpenie poate sa existe in organizarea oamenilor legii...Cum poti sa ceri permis de conducere pentru moped unui om care are deja permis B...cel putin nu mai vorbesc de termenul cunoscut de sofer profesist C,E,D..s.am.d....Sunt in totalitate de acord cu inasprirea legilor si a sanctiunilor, celor care sunt intradevar dusi cu capul si nesimtiti totodata ....suferind de actiune si smecherie....dar ideea este in felul urmator: Domnilor militie...pardon politisti...nu vi se pare cam deplasat sa ne bagati pe toti in aceeasi ciorba?...La voi in intitutii toata lumea este prefecta ? Daca da ...de ce mai aveti superiori si subalterni?....Probabil acest razboi intre soferi...scuteristi...camionagii...si "organele"...va dura la nesfarsit....ca tot ceea ce se intampla prin "satul" Romania...Salutari tuturor...
    13 1
  • marius
    fffff
    inpotriva castilor nu am nik inpotriva dar chestia cu permisul este exagerata de ce mai este motor de49?
    23 1
  • BUNA IDEA CU PERMIS
    DACA ERAU SCUTERELE NUMAI DE 49 ERA BINE DAR IN ZIUA DE AZI MULTI PUSTANI ISI PERFECTIONEAZA SCUTERELE CU KITURI DE 80-90 SI ASTA E O PROBLEMA CA POLITIA NICI MACAR NUSI DA SEAMA SI ASA SE PETREC TOT FELUL DE ACCIDENTE CRED CA PERMISUL PT SCUTERE ESTE O CHESTIE CARE II VA TIRA PE TOTI TAMPITI CARE NICI MACAR NU STIU SA CITEASCA SI CARE GONESC CA NEBUNI PRINTREMASINILE ALINIATE LA SEMAFOR ASTA E PAREREA MEA (CIMO)
    6 24
  • wasy_lyca
    e cea mai mare prostie asta cu permisul pt scutewr.ce sa faci?asa e la fomini.
    18 2
  • cosmin
    cea mai mare prostie pe care am vazuto in romania pana acum este pretul pentru asigurarea unui moped este exagerat de mare.cred ca vor astia sa ne faca sa ne cumparam toti biciclete si role ca sa ne deplasam.tara asta e de tot ......!!!!!
    24 0
  • O tara de kkt....daca unul e inconstient inseamna ca toti sintem la fel...de militieni ce sa mai zic....vezi ca e ala beat si cu masina politiei...
    30 0
  • Andrei
    a
    Majoritatea "taranilor" au scutere cand ajung prin orase fac prapad circula ca la tara .Cunosc un caz un baiat de 12 ani a facut anul trecut 2000de km cu scuterul si mergea fara casca si cu o videza foarte mare pe un drum national destul de circulat.Eu in mai fac 16 ani si atunci am sa pot sa merg cu scuterul pe drumurile nationale pana acum am mers numai pe camp.
    13 4
  • noi vrem !
    oh te si cred ca ai mers numai pe camp, pe internet sunteti cu totii viteji, mai terminati cu actele astea de "eroism" ca nimeni nu respecta nicio regula, despre ce vorbim, si bine merita statul, jecmanit si inselat.

    si sa se bage permise si pe biciclete, eu vreau si pe tri-ciclete, vreau peste tot, vreau haos, vreau pana si permis pe faptul ca te imbarci pe troleuri si tramvaie, poate raspunzi si de siguranta calatorilor in caz ca face vreun infarct vatmanul/soferul sa preiei initiativa, ALTRUISM fratilor ! vrem vrem :X
    5 16
  • dd
    mai ramine sa bage permis pt biciclete si atunci le au pe toate!!rusine sa le fie
    26 2
  • ba
    da sa i ia dracu de militieni ca eu nu mai pot sa ma plimb linistit cu,crossu de 49
    22 0
  • piaggio 176
    am un scuter piaggio capacitate 176 vreau sa stiu daca imi trebuie permis de categoria daca eu am B si daca pot sa il inscriu la o primarie undeva la tara
    2 0
  • catalin
    fara permis dar sa nu se mai suie copii pe scutere sub 16
    salut sunt si eu scuteris si am 28 de ani an 2001 am intrat an scoala de soferi si nu am apucat sami termin scoala pt ca am avut un mare necaz a decedat tata si sincer nu mai mia ars de scoala avand si masina an curte an 2005 mam hotarat sami iau un scuter o honda dio zx si de atunci conduc scuter dar cu noua legizlatie pt scutere nu sunt de acord 1 pt ca nu toti suntem vinovat 2 pt ca uni soferi sunt inconstienti si ne taie fata sau cine stie ce li se par lor si ne mai baga an borduri si ne anghesuie si 3 sa se dea o lege pt copii astia sub 16 care unbla ca disperati cate 2 sau trei pe scuter .chiar azi am vazut un pusti nu cred ca avea mai mult de 11 ani pe scuter pai cum sa nu se ia de noi toti din cauza lor ,si mai sunt de vina parinti pt ca le fac pe plac si le cumpara scutere si nu se gandesc la vietile copiilor lor .cu stima catalin din bucuresti
    22 0
  • am o problema
    am cumparat si eu un atv de 125 centrimetri cubi si am 16 ani pot sal conduc? am facut curs de legislatie
    9 1
  • am o problema
    nu prinde mai mult de 50
    10 0
  • Cu carnet sau fara
    Cei cu masini produc cele mai multe accidente mortale cu scuterele am vazut doar sa cada si sa se juleasca mortale nam vazut nu ar trbuii incadrate cu motocicletele care sunt foarte mortale in primul rand si spun ca se circila fara numere si casca problema lor frate ii prinde politia cand a zbura porcu ,Majoritatea nici nau carnet sau atestat daca i vede politia cu casca si vesta nici nui opreste spune cas in regula :)) de unde atata
    17 0
  • scutere
    Din cate stiu eu si am auzit pe afara,atestatul se da la 14 ani...dar parerile sunt impartile.Unii spun ca se da la 14 ani,altii la 16 ani.Nici nu stiu ce sa mai cred...asta e si din cate am mai auzit de carnet de motor se da de la 16 ani(categoria A A1) infine nu mai am ce sa spun astept sa fac 16 ani si gt
    4 0
  • laurentiu
    problema mare
    mai baieti eu am 19 ani sunt scuterist am o honda de 700 cmc nu am atestat nu am asigurare nam numere deci ce sa mai;
    Ieri in timp ce ma plimbam prin sat cu motorul ca sa vezi ghinion ma opreste poilitia.
    Ce credeti ca mia facut???????
    Mia facut un mare nimic in sensul ca ma intrebat cati cmc are motorul la care eu ii raspund 697 cmc.se uita pe motor unde era stanta si apoi mia dat o amenda de 40 ron pentru ca nu am avut casca si vesta.
    Eu cred ca la restu si ma refer aici la permis,asigurare,numere etc etc nu se dau amenzi?????
    Deci acum comentati si voi si spuneti ca politia nu isi face treaba.
    8 0
  • laurentiu
    problema mare
    Precizez ca motorul are viteza maxima de 275 kmh
    5 0
  • push2gl
    o prostie
    poate sunt anumite persoane care nu au bani sa faca scoala de soferi pentru a lua permisul .Daca mai baga si vizite medicale,facut dosar si alte SPAGI (doar suntem in Romania) pe langa ITP , asigurare obligatorie ajung taxele la pretul scuterului
    7 0
  • hihi
    :)))
    amuzant as spune eu...sa se ceara permis pe un vehicul care (teoretic) nu depaseste 45 km/h...daca eu circul cu o cursiera cu viteza medie de 50 km/h ....? oare ce mi s-ar putea intampla?:D
    10 0
  • daniel
    ma politisti de ..........
    ma voi nu vedeti ca lumea e in criza si eu am 12 ani implinesc 12 ani acm pe 30 decembrie 2010 si voiam sami iau un atv quad 110 tata mi lar fi luat dar am citit regulile cu astea si imi vine sa plang ca am colegi mai mici care merg cu ateveuri de 125ccm cu 70 km/h la vazut un politist de asta bisnitar si nu ia facut nimic navea nici casca nici numar nici vesta nimic ce vreti sa faceti cu tara asta am eu aproape 12 ani dar stiu sa judec in ungaria am mers 2 ani cu atv cu un club si stiu sal folosesc ma cred capabil de asa ceva am luat cartea de circulatie si miam petrecut nopti in sir sa invat regulile de circulatie pentru quad 110 si voi acm ma naveti pic de milasi is expert in cascadori cu bicicleta naveti pic de mila ma judecati ca cine are cap are cap
    6 0
  • alex26
    este o prostie cu permisu pt scutere
    ar trebuie sa iesim toti scuteristii in strada si sa protestam daca stau si ma gandesc mai bine mai ulte accidente sunt cu masina si numai cadavrea si oameni care nu respecta regulile de circulatie
    15 0
  • PERMIS
    DAK SI PERMISU SE DA CA LEGISLATIA CE ROST MAI ARE DOAR CA SA FURE STATU NISTE BANII DIN BUZUNARU SCUTERISTILOR
    6 1
  • PERMIS NU
    IO AM FACUT SCOALA DE SOFERI SI STIU LEGISLATIE SI ALTI IAU DE LA POLITIA DIN OLTENITA DE LA DMNUL BIDOAE CU 50 DE LEI IN 48 DE ORE LEGISLATIA SI NU STIE NICI CULORILE SEMAFORULUI. BIDOAIE SI GRIGORE DA PE BANDA RULANTA DIN CAUZA PLOTISTILOR SUFERA ASTIA LALTI
    8 0
  • alex26
    permis
    pei frate mai faci niste ore de legislatie in plus si dupa care intri in examen si trebuie sa faci 22 din 26 de intrebari plus dai si traseu
    0 8
  • eu rosi
    am voie sa conduc un scuter an germania cu atestat din ro?
    nu stiu ce sa mai cred se poate conduce scuter an germania cu atestat din ro ?
    0 0
  • dyzzy2008
    naspa
    eu ,,posesor acategoriilor.B.C.E,,cica imi trebuie subcategoria A1 la un scuter de 50 cc cubi,,,,,pt ce imi mai trebuie nu inteleg
    12 0
  • o
    sunt de acord in totalitate cu permisul pentru scuteristi prea multe accidente din cauza dobitocilor care le-a lu at mama scuter si nu stiu daca se opreste pe rosu majoritatea accidentelor sunt din cauza scuteristilor
    1 6
  • Ce se intampla in cazul scuterelor electrice ?
    Ce se intampla in cazul scuterelor electrice ?
    Ce prevede actuala lege si cea viitoare ?
    1 0
  • ATESTAT DE SCUTAR
    eu am atestat de scutar asi putea sa conduc un tractoras mic pana 30cp !!!k mai are atestatu de scutar niste criteri de condus care nu se inteleg sau atunci cu ce se conduce eu nu cred merita permis pt as un tractoras!! care nu prinde viteya mare ca sa nul pti contola cine stie sami poate scrie sau unde pot sa ma interesez la politia asta SA MA LAMUTEASCA CUMVA DACA NU SA FAC CAT B DACA NU MERGE IL RUP ATESTATU ASTA DE CACAT
    4 0
  • madalin
    PERMISUL LA SCUTERE
    Nu stiu ce sa zic dar la noi ca la nebuni in Germania poti conduce un scuter de 150 cm fara nici un fel de permis sau atestat .Eu cred ca e o afacere intre scolile de sofieri si politie .Totusi va dau un sfat dati de permis politia din Romania sunt niste infractori corupti . VA SALUT PE TUATA LUMEA
    13 1
  • ciprian
    salut
    salut am si eu o nelamurire daca e amabil cineva sami zica si mie in ce consta acest permis pentru scuter de 49 cm adice ce implica .
    Este vorba de acel atestat sau ce?
    ce costuri ar implica el caci as vrea sami iau un scuter de 49 cm
    multumesc anticipat
    4 0
  • lucian
    abuz
    salut ,are si parti bune dar si rele daca se aproba aceasta lege,dar burtosii din a8 de la senat,ar trebui sa tina cont de niste criterii ca in orice tara di CE
    1] posesorii de permis categ b nu cred ca nu stiu legislatie,acesta e primul examen ptr obtinerea acestei categ
    2 ] minorii 16 ani categ a1,asta pentru a se da un examen cu 26 intrebari la care 22 sa fie raspuns corect[stim cu totii ce inseamna acele atestate,nu azis nimeni ca la categ b nu se fac golanii]
    3]drum bun si atentie maxima noi cei pe 2 roti nu avem prioritate in trafic
    11 0
  • BOS4FUN
    permisul pt moped
    nu sunt de acord deoarece nu mai pot face naveta la scoala fara sa dau de permis si asta este naspa raupt ca la scuterul cu motor de 50cm al meu am modificat carburatorul si ajunge la 90km/h in 300m
    6 0
  • greseala multora
    Multi soferi de masini nu baga in seama scuterele , si ii injura pe scuteristi ca incurca circulatia, de exemplu una cu x6 statea in spate la un scuterist si il injura , scuteristul circula regulamentar, se baga asta cu x6 in depasire si din sens opus vine un mertan . Scuteru intra in sant, si mertanu mai avea cativa centimetri si el pana in sant . Concluzia 60% din accidentele cu scuter sunt din cauza celor cu masini care cred ca sunt in nfs, nu pe drumurile din romania, dar restu de 40% sunt scuteristii care nu au poate nici 16 ani nici legislatia facuta , si la semne de circulatie ,manevre nu stiu nimic, ei stiu ca atunci cand ii rosu pun frana, cand ii verde pleaca. Baiu ii ca nu au atestat, nu ca sa se bage permis ca tot aia e , difera denumirea, si ii afecteaza pe cei care circula regulamentar cu atestat si trebuie sa dea bani in plus pt. permise
    10 0
  • permis pt scuter ?
    asta mi se pare o prostie

    oameni buni ganditiva ca sun si oameni in varsta care nu au posibilitatea de asi achizitiona o masina si circula cu un moped de 49cmc ...
    sa presupunem ca are atestatul facut si merge regulamentar si vine un PROST cu vreun x5 sau c200 si il ia pe parbriz care e de vina ?

    omul in varsta sau cel care se crede in NFS ?
    9 0
  • permis aberatie idioata
    In primul rand vreau sa spun ca avem o tara de hoti infecti, adica pentru ce trebuie carnet pt un rahat de scuter fie el 49 50 125 , unii ne permitem masinii cum au cam majoritatea (de unde au avut atatia banii ei stiu) si sa dam cate 6 7mil la scoala masi .
    Sunt de acord cu treaba insa nu in halul asta ,un curs de legislatie care sa ateste ca esti ok cu o taxa scazuta ,sa ne putem permite totii care avem scutere de la 50 cm pana la 125cm..... nu numai doar cei cu banii ,insa ca sa dai 6 7 mil si nici sa nu iei din prima ca lu politaiul pardon militianul din poligon ai nu ai place de tine ca ai o fata cam naspa te pica (sunt destule cazuri de gen) ,apoi daca nu ai luat ... iar dai alti banii alta distractie unde ajungi ?
    Acum sa fiu sincer am scuter 124cm (125) am actul de propietate si factura de unde a fost luat italia ,acolo la vanzare nu sa dat si cartea lui, acolo nu este asa ,in fine am reparat scuterul etc ma costat o gramada fiind sh ,problema e ca am fost sa ai bag benzina si doar atat si ca sa zic asa ca la filmele cu prostii exact pe strada care ducea spre casa adica in 150 m de casa hop militienii in spate foarte infitpi in mine cu goarna lor.bar bar bar.... ma tras pe dreapta ...lol
    Fara numere ,aveam casca si actul de propietate al scuterului plus factura de unde a fost luat plus copia de buletin a omului de unde l-am luat .....,siii surpriza era sa ma duc la puscarie miltieni erau foarte hotarati sa ma infunde deja am vazut cum tot viitorul meu se naruie si pentru ce.... pt un amarat de scuter care am fost sa ai bag benzina si asteapta sa faca rar ul (care si asa este o alta aberatie ).
    Desi pe bulevard circula intr-o veselie fara numere fara casca in cap o gramada ,si cand zic asta daca as fi fost militan faceam o coada de 2 3 kilometri numai cu astia care nu au casca numere ,deci ce faceam le dadeam amnezi ai bagam pe toti la puscarie ....domnilor militienii va faceti datoria insa doar cand vreti si pe cine nu trebuie .
    Dupa grele rugaminti cu cerul si pamantul (mai avem nitel si trebuia sa stau in genunchi)... cu greu sa rezolvat cu spaga 100 lei fiecare total 200lei, spaga ca sa ma lase in pace .
    Bunnn acuma m-am interesat in leg cu rar avand in vedere ca nu am cartea ,ca sa poata sa mi se faca cartea pe naspa evident ca altfel am scuter ca sa al tin de bibelou ,..cu totul ma duce la 5 6mil ..lolz si apoi inca vreo 110 120 lei imatricularea ,plus ce naibi taxe mai sunt (probabil totul se va duce undeva pe la 15 16 mil pentru ca atunci cand vorbsti cu statul ati gaseste imd taxa ) si asta pentru ce ...nu este bugati nici ferrari si avand in vedere ca am actul de propietate nu inteleg pt ce imi mai trebuie nenorocita aia de carte este clar ca nu are cum sa fie furat cu tot cu act de propietate plus copie dupa factura unde a fost luat acolo insa trebuie sa fure si guvernul nu ce mama naibi .
    Mi se pare aberant ca pentru un rahat de scuter atatea taxe ,itp uri, acum carnet ..dao in masa ......mama naibi .......poate o sa se gandeasca si la vreo taxa pentru biciclete si ca o sa trebuiasca carnet si pt bicla si bine inteles rar ,nu este exclus avem niste sclerozati la putere care ne baga din ce in ce in mai mult shit .
    In rest numai de bine .
    11 0
  • permis aberatie idioata
    Revin prin a spune ca ,de acea se comit ilegalitati tocmai din cauza sistemului idiot care te infunda cu mii de taxe si impozite si alt rahaturi ,omul nu asi permite si ca atare automat comite o ilegalitate deci pana la urma te obliga sa comiti o fapta ....t,am auzit ca acum va trebui sa platim taxa pentru traversarea centrului bucurestiului ...vai de capul meu asa ceva nu am mai pomenit.
    Puneti ma nene taxa si pe aerul respirat si gata.
    14 0
  • permis o idee proasta
    lasati pana in 2014
    11 0
  • prostii
    mainealalta punem permis sa umbli si cu bicicleta sau cu carucioru ...PROSTII cum sa pui permis pt un scuter de pana in 50cmc....=)))=))
    12 0
  • dardarese
    in Atentia tembelilor
    ESTE NORMAL SA AI PERMIS ARICIULE SA STII MACAR PE UNDE MERGI, EU AS INTERZICE SI BICICLISTILOR CARE CIRCULA PE PARTEA CAROSABILA CA ASTIA NU STIU SEMNELE SI DACA IGNORA STOP / STOP II FACE INIMA.
    3 8
  • anonim
    bani
    Cu introducerea acestei legi vor sa ne sece pe noi de bani ca sa aiba cu ce plati politistii,cam asa dau de inteles.
    11 0
  • chiru florin
    permis la scuter
    sunt de acord cu permisul la mopede doar la cei care nu au permis pentru nici o categorie de autovehicule........cei ce au alte categorii de permise nu ar trebui sa aiba si categoria AM................
    1 7
  • oivalf
    permis scoter
    ESTE CEL MAI BUN LUCRU ..PERMIS PT SCOOTER SI EU AM FOST SCUTERIST 3 ANI ,AM AVANSAT PUTIN DAR UNII SANT PERICOL
    1 7
  • catalin
    abuz din partea politiei
    abuzeaza politia romana cu permisul de scutere
    7 2
  • catalin
    abuzeaza politia
    daca va trebui sa dam de permis pentru scuter va fi foarte greu de obtinut ca avem de aface cu politia si va face si cu noi cum face cu permisele auto adica din 100 de candidati va lua permisul doar 10 candidati suntem la mana politiei si nai ce sa le faci daca ai dai an judecata tot ei castiga pentru ca justitia romana este an slujba institutilor statului nu an slujba cetateanului de rand ami pare rau dar asta este politia romana.
    10 0
  • catalin
    atentie abuz din partea politiei romane
    Cei care avem scutere vom avea probleme sa obtinem permisul de scuter la politia care o avem an Romania lasa de dorit va trebui sa facem plangere la haga aia este singurii care ne asculta si nu fac abuzuri acolo sigur se va face dreptate.
    10 0
  • catalin
    atentie guvernul ungureanu
    Pacat ca si guvernul ungureanu loveste an amarati care au scutere noi nu suntem sustinut de nimeni politia romana are puterea sa abuzeze de noi ei sunt o institutie de stat noi suntem niste simpli amarati care si singurul mijloc de deplasare adica scuterul politia romana ne pune piedici sal mai putem folosi bagand obligatoriulpermisul de scutere si anuland cursul de legislatie care a costat si el bani fara sai pese politiei romane ca la omul simplu este o avere bani care sau dat pe cursul de legislatie,pacat ca a venit guvernul ungureanu la putere
    6 0
  • horceagion
    permis scuter
    da sunt de acord cu ,carnetul pt scuter,dar ar trebui ca cei ce au permis cat b sa-l poata folosii si la scuter ca in italia unde poti conduce un motor pana la 125 cc cu asa ceva.
    3 3
  • TITI MANASIA
    PERMIS SCUTER
    NU SUNT DE ACORD CU PERMISUL DE CONDUCERE PENTRU SCUTER. E O TAMPENIE A POLITIEI ROMANE PENTRU A SCOATE BANI DIN BUZUNARELE AMARATILOR CARE NU AU BANI SA-SI CUMPERE O MASINA . POLITIA ROMANA ARE MASINI DE SUTE DE CAI PUTERE SI NU II CONTROLEAZA NIMENI LA PERMISE. SUNT DE ACORD DOAR CU LEGISLATIA RUTIERA. CEI CARE SUNT PRINSI FARA LEGISLATIE SA FIE CONFISCATE SCUTERELE FARA INTOARCEREA LA PROPRIETAR ( confiscate pe loc si amenda usturatoare pentru parintii care sunt de acord sa le cumpere aceste scutere ).
    9 1
  • Theror
    permis pe scuter
    Unde ati mai auzit voi asa ceva.Nu ma in romania se poate auzi despre asa ceva,este o tampenie maine o sa auzim ca si pe bicicleta o sa iti trebuiasca permis sau atestat.o tampenie in nici o tara nu iti trebe permis pe scuter si in romania iti trebe ai de capu mei unde o ajuns si tara asta inloc sa se ocupe cu altceva astea tot invers fac toate
    6 0
  • nu mi se pare corect faza asta q permisu pentru ca si yo am aproape 17 ani si abea sapt asta miam faqt atestatu si ar fi o prostie sa nam ce face q el. majoritatea au dreptate uni scuteristi sunt smecheri da sunt si unii constienti ca mn:D:P
    2 0
  • Majoritatea tarilor europene au legea asta cu permisele de scuter,nu mi se pare rea ideia dar daca ai 3 ani de vechime a categoriei B poti conduce un scuter sau o motocicleta de pana la125cm fara sa mai obtii categoria AM sau A1
    1 2
  • Cu categoria AM poti conduce scuter pana la 50cm iar cu A1 pana la 125cm
    2 0
  • sincer s afiu mi se pare o prostie atunci de ce daca tot e necesar permisu sa nu imi iau un motor de600 si ca imi iau un amarat de scuter de50 ca pana la urma permis imi cere aia imi cere,mult mai bine e cu o legislatie ca nea e si la indemana la o mai mare categorie d eoameni
    3 0
  • Permise pentru scutere
    P.C.A.

    Sunt detinator de scuter si eu cred ca statul isi bate joc de noi am inteles ca trebuie inscrise in circulatie am platit 30 ron,ca trebuie RCA am platit 100 ron pe un an,verificare tehnica cu cartea de indentitate 380 ron,ca trebuie atestat 200 ron ca am facut scoala ca sa iau atestatul si il am de 3 ani,le am pe toate ce le mai trebuie eu am cumparat scuterul cu 300 de euro,ca sa fac naveta la servici citi bani mai trebuie sa dau la stat ca sa pot merge si eu la un sevici linistit,am 4 copii de crescut si cistig 700 ron nu mai pot sa le iau piinea de la gura si pentru asta,si fac naveta 10 km dus 10 km intors,daca ma obliga sa fac si permis nu imi mai permit ma vad obligat sal vind si sa nu ma mai duc la servici ca nu am cu ce si sa stau acasa,mai putin ne pune sa platim si "ROVINIETA''la scutere si atunci s-ai mai votam ba sa se duca d.... .Cei cu masini fac mai multe accidente si au permise,multi care au masini nu respecta legea umbla bauti si nu respecta regulile de circulatie,
    6 0
  • eu am 16 ani jumate si din cate am inteles din ianuarie nu mai pot conduce scuteru dar am o simpla intrebare daca dau de permis de a1 am voie sa circul numa cu scuter sau numa si cu motor de 125? va multumesc
    0 0
  • da...chiar asta am vrut sa intreb si eu daca am 16 ani si am atestat pt scuter acum trebuie sa dau de a1 sa conduc scuteru sau cum ca nuu inteleg si de cati cc sa fie capacitatea cilindrica
    1 0
  • Am 38 se ani...am facut curs de legislatie in 2002....ce fac cu acest curs?
    ma sterg la fund?....Dau statul in judecata....am un prapadit de "lifan"50cc...care ma ajuta sa ajung la servici...acum astia ma urca pe bicicleta sau tricicleta.
    4 0
  • Eu am atestat am facut scola am dat examen teoretic nu mil poate anula ce samil retraga si sami de a AM
    2 0
  • Sa iesim toti in strada asa cum fac si altii care isi cer drepturile
    2 0
  • Mai Catalin tu nu ai prea fost pe la scoala A nu se pune la inceputul cuvantului se scrie cu i
    2 1
  • in judecata,in slujba,i-mi pare rau
    1 0
  • eu am permis din spania pentru scuter de 48 cmc as dori sa stiu daca este valabil in rominia
    va multumesc
    2 1
  • marian
    da asa este toti pusti intre11 si 16 ani au pe la tara scutere si nici macar nu stiu sa mearga cu ele si daia sa ia toata lumea de noi cand ne prind pe drumurile publice
    4 2
  • MARIUS
    SALUT TOTI SCUTERISTI DUPA TOATE COMENTARILE CARE LEATI FACUT VAD CA INCA NU ATI INTELEN MAI NIMIC ??>> AICI ESTE VORBA DE BANI NU DE SIGURANTA "" SI INCA CEVA PERMISUL PENTRU MOPEDE } SCUTERE} NU SE VALOA CURIND ASA CA MAI GINDITIVA CE AU VRUT CU LEGEA PENTRU PERMIS ORICUM INTERESE LAMISLOC ect nu vedeti ca nici cu bicicleta nu mai ai voie decit pe trotroaf asa ca ne intoarcem in comunism cit de curind
    8 0
  • o tara de hoti si de pungasi maine poimaine va trebui permis de mers pe proprile piceoare .Oare suntem atata de orbi chiar nu vedem ce se petrece an tara asta a intrat tot lachiosul la putere
    6 0
  • aprilia
    sa iesim cum a iesit mineri atunci cand siau cerut drepturile cu rangi , lopeti etc. asta mai urmeaza altfel nu rezolvam nimic .Ei se plimba cu elicoptrile si noi nu avem voe nici cu bicicleta
    7 0
  • am un scuter de 125 si posed permis b c e pot sa merg cu el?
    1 0
  • mai au putin si baga si la bicicleta permis :)))
    3 0
  • andrei
    este o foarte mare prostie
    am 14 ani si tatalmeu nu are permis sil mai conduceam si eu daca nu are permis nici nu lo mai scos si este o prostie
    2 0
  • numai in romania poti sa vezi asa ceva.am si eu o intrebare pt cei care ai dat legea cine le plateste ratele celor care au cumparat scutere in rate si stau cu ele in garaj din cauza ca nimeni nu stie ce ex trebuie sa dai ,sau ce trebuie sa faci sa poti conduce un amarat de scuter
    2 0
  • Cristi
    am fost prin pe un drum public de un echipaj de politie am dat d eclarati toate alea .....mai pot d a de permis categoria b ...am auzit ca 5 ani nu mai ai voie
    2 0
  • george
    As dori sa fie macar o mica lege daca ai un cross nu este de dat pe strada e doar de teren pai daca terenul respectiv e la 2 k eu ce fac merg pe langa cross ca au dat astea legea cu permis eu am 14 ani dar mie imi plac crossurile dar ce naiba sa fac cu motorul el este de 49cc acum unde pot sa ma dau si eu cu el din cauza unor derbedei tragem noi... Oameni cu bun simt imi pare rau pentru romania asta dar macar o legea mai buna si cum ar fi eu nu pot da la A sau A1 trebuie 16 ani dar na ce vrei romania plina de. Oameni care se gandesc numai la ei... Politia nu au nicio vina ei isi fac datoria dar na gufernul si legele lor!!!
    0 0
  • LUPTATORUL
    politia a schimbat circulatia rutiera spunind ca romini din romania au vrut asta si ca a facut o cercetare si deaceia sa schimbat circulsatia minte actulal cu asfel de minvciuni spune ca se face democratia in rimania si inca ceva vor sa elimine toate masinile fara permis spunind ca sint grele HOTIIIIIII
    1 0
  • Dragos
    Eu vreau sa imi iau un ATV si din cauza legilor cu permis eu nu mai pot , sper ca politia Romana este fericita pentru ca a spulberat nu decat visele mele ci si altor conducatori de scuter si de alte vehicule.
    :( :( :(
    1 0
  • daca detin atestat de AM din 2011 platit taxa care trebuia si acuma atestatul se anuleaza si trebuie sa platesc alta taxa pentru permis AM ce prostie intrebarea este cine imi va da bani inapoi pe atestatul scos de la scoala de soferi daca a intrat in vigoare permise AM?
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru