Ultimul Ferrari cu un motor cu patru cilindri va fi vândut la o licitaţie

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 19.05.2011
Ultimul model Ferrari echipat cu un motor cu patru cilindri în linie va fi pus la vânzare în cadrul unei licitaţii. Specialiştii estimează că modelul va fi vândut contra sumei de 4.000.000 de dolari.

Cei de la RM Auctions au anunţat că vor pune la vânzare în regim de licitaţie un Ferrari 500 TRC Spider din 1957. Respectivul model de competiţie a fost construit în doar 19 exemplare şi este ultimul model Ferrari care utilizează un motor cu patru cilindri în linie. Vehiculul este deja vedeta licitaţiei, la vremea sa fiind considerat cel mai frumos Ferrari de competiţie creat vreodată. Motorul său aspirat dezvoltă doar 190 CP, nivel de putere întâlnit şi pe o subcompactă modernă de performanţă, dar stilul şi caracterul său sunt inegalabile.

Ferrari 500 TRC Spider reprezintă o versiune modificată a lui Ferrari 500 TR (Testa Rossa) şi a fost creat pentru a respecta reglementările din motorsport din anul 1956. Numele Testa Rossa provine de la capacele chiulaselor vopsite în roşu, emblematice pentru acea vreme. În comparaţie cu 500 TR, modelul a primit un cockpit mai mare, două portiere, un parbriz şi chiar şi un acoperiş soft-top. Ampatamentul modelului este de 2.350 milimetri, iar masa acestuia este de 680 kilograme. Modelul a obţinut locul 7 la clasamentul general la cursa de 24 de ore de la Le Mans din 1957, reuşind să câştige la clasa sa.

Un alt 500 TRC a câştigat la clasa sa la cursa Targa Florio din 1958.

Exemplarul oferit la vânzare de RM Auctions este numărul 6 din cele 19 construite şi i-a aparţinut unui om de afaceri pe nume Bernardo Cammarata din Palermo, Sicila. Din 4 aprilie 1957 până în 1966, Cammarata a alergat cu modelul respectiv în diverse competiţii, după care l-a vândut mai departe. Exemplarul încă mai concura în anii 1990-2000, după care a fost achiziţionat de un pasionat care l-a restaurat complet în 2003. Restaurarea a costat 470.000 de dolari, iar cei de la RM Auctions estimează că acest model se va vinde contra unei sume de 4.000.000 de dolari.

Via | Yahoo

Comentarii (3)

  • old boy
    din vremea cand existau si masini Ferrari frumoase nu turbate ca acum
    fara cuvinte
    1 0
  • cristian
    ferarri
    ferarri este o masina frumoasa dar masina aceeasta nu este de modelul nou ci de modelul anilor 1990
    1 1
  • bianca
    ferarri
    in opinia mea masinile italienesti nu sunt bune dar acest ferarri este destul de bun.masinile nemtesti sau japoneze sunt mai bune decat acest ferarri.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru